Ohita valikko

”Teen työtä, jolla on merkitystä”

Jossain vaiheessa elämää edessä voi olla se tilanne, että asuinpaikkaa tulee mietittyä muunkin kuin opiskelupaikan tai työn kannalta.

Keskipohjalaislähtöisillä Veli-Pekka Salolla ja hänen vaimollaan tuo tilanne koitti vuonna 2011 kun pääkaupunkiseudulla oli opiskeltu, asuttu ja työskennelty 12 vuoden ajan. Lapset olivat vielä pieniä, joten vielä ehtisi asettua uuteen paikkaan ennen koulutien alkamista.

– Olimme harkinneet muuttoa lähemmäs kotiseutua jo pitemmän aikaa. Tuli sellainen olo, että nyt pitää päättää jäädänkö tänne vai ei, Veli-Pekka Salo muistelee.

Wapicen matkassa Vaasaan

Ratkaiseva tekijä oli mahdollisuus lähteä työskentelemään Wapicelle. Tie vei ensin Tampereelle, josta parin vuoden jälkeen muuttokuorma pakattiin uudestaan ja suunnaksi otettiin Vaasa ja Wapicen pääkonttori.

Tutustu Wapicen avoimiin työpaikkoihin.

– Wapice oli jo tuolloin hyvin menestyvä yritys, jonka tekemisessä on koko ajan ollut sellainen yrittäjähenki ja eteenpäin menevä asenne. Olen toiminut monissa erilaisissa rooleissa teknologia-alan asiantuntijatehtävissä, viimeisimpänä tiiminvetäjänä ja Wapicen tutkimustoiminnassa. Wapice on hyvin kansainvälinen yritys, jossa pärjää vaikka pelkällä englannin kielellä, Veli-Pekka kertoo.

– Mielenkiintoisen työn lisäksi Vaasaan houkuttelivat inhimilliset asumisen kustannukset. Liikkumisen ja arjen helppous tekevätkin Vaasasta vetovoimaisen kaupungin. Kotiuduimme tänne nopeasti ja elämä asettui uomiinsa mukavassa naapurustossa, sopivia vapaa-ajan harrastuksiakin löytyi kaikille perheenjäsenille, hän jatkaa.

Mielekkyys löytyy pienistä asioista

Vaasassa työskentelyn parhaita puolia pohtiessaan Veli-Pekka mainitsee heti energiateknologian klusterin, jonka parissa hän itsekin toimii osana isompaa kokonaisuutta. Tuntuu mielekkäältä olla mukana tekemässä merkityksellisiä asioita esimerkiksi ilmastonmuutoksen torjumisessa.

– Suosittelen elämän taitekohdissa punnitsemaan, mitä elämältä oikein haluaa. Kannattaa valita sellaisia asioita, jotka tuovat itselle tyytyväisen olon, Veli-Pekka toteaa.