Olet täällä

Koe Vaasa

Vuonna 1930 perustetussa Vaasan kaupunginorkesterissa on 31 muusikkoa ja sen työ- ja konserttipaikka on Vaasan kaupungintalo aivan Vaasan keskustassa. Tammikuusta 2016 lähtien orkesterin ylikapellimestarina on toiminut James Lowe.

Erilaiset kohderyhmät otetaan huomioon Vaasan kaupunginorkesterin toiminnassa. Perinteisten konserttien lisäksi orkesteri tekee säännöllisesti koululaiskonserttikiertueita Vaasassa ja sen lähikunnissa. Senioreita Vaasan kaupunginorkesteri muistaa vuosittaisella maksuttomalla seniorikonsertilla.

Paitsi omia konsertteja, Vaasan kaupunginorkesterilla on esiintymisiä eri musiikkijuhlilla (Ilmajoen Musiikkijuhlat, Korsholman Musiikkijuhlat ja Lohtajan kirkkomusiikkijuhlat). Vaasan kaupunginorkesteri tekee oopperayhteistyötä Vaasan Oopperasäätiön ja Vaasan kaupunginteatterin kanssa. Yhteiskonsertteja pidetään säännöllisesti Seinäjoen kaupunginorkesterin kanssa. Yhteiskonsertteja on ollut myös Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin, Umeå Symfoniorkesterin ja Pori Sinfoniettan kanssa. 

Syksystä 2012 lähtien Vaasan kaupunginorkesteri on toiminut kansainvälisen Jorma Panula Kapellimestarikilpailun järjestäjänä yhteistyössä Viljo ja Maire Vuorion säätiön kanssa.

Ulkomaan kiertueilla orkesteri on käynyt Kyproksella, Italiassa, Norjassa, Ruotsissa, Yhdysvalloissa ja Islannissa.

Vaasan kaupunginorkesteri on mukana jokakeväisellä kansainvälisellä Jorma Panula -kapellimestarikurssilla. Ensi vuonna kurssi järjestetään 15.-20.5.2017. Lisätietoja saa intendentti Merja Tyynelältä, merja.tyynela@vaasa.fi.

 

Kevään 2017 konsertit

 

Tutustu Vaasan kaupunginorkesterin sähköiseen kausiesitteeseen.
Voit noutaa painetun kausiesitteen Studio Ticketistä (Rewell Center Vaasa) tai tilata esitteen postitse!

Henkilökunnan Extranet

Tulevat tapahtumat

James Lowe Copyright Jen Owens

Musiikkipiiri kokoaa yhteen musiikin ystävät monipuoliseen keskusteluun musiikista ylikapellimestari James Lowen johdolla.

essi_luttinen.jpg

Vapun juhlinta saa riemukkaan aloituksen ylikapellimestari James Lowen ja Tähdet, tähdet -ohjelmastakin tutun mezzosopraano Essi Luttisen vappumusiikin tahdissa.