Ohita valikko

Luonto ja aktiviteetit

Hae kiinnostavia aiheita tyypin ja paikkakunnan valinnalla tai käytä hakusanaa ja paina lopuksi “Näytä hakutulokset”.

Valitse tyyppi
Tyhjennä rajaukset
 • Aikataulun mukaiset saaristoristeilyt

  Merenkurkun saaristo, Vaasa

  Haluaisitko kokea Merenkurkun maailmanperinnön aivan uudella tavalla? Kenties haluaisit nähdä, millainen on Merenkurkun oma punainen Eiffeltorni Valassaarilla? Merenkurkun saariston risteilyillä pääset tutustumaan sisä- ja ulkosaariin, jotka ovat kauniina kesäpäivinä pieniä paratiiseja.

   

   

 • Kylpylä ja vesipuisto Tropiclandia

  Kesäpolku 1, Vaasa

  Kylpylä ja Vesipuisto Tropiclandia on koko perheen vesipetojen unelmien täyttymys. Kylpylässä hurjia vesiliukumäkiä, aaltoja, vesiverho, porealtaita, eksoottisia saunoja ja aina ihanan lämmintä. Vesipuistoalue, jossa on hurjia vesiliukumäkiä, kaksi lastenallasta, poreallas ja auringonottoalueet terasseineen.

  +358 20 796 1300

  info.tropiclandia@puuhagroup.com

  https://www.tropiclandia.fi/

  Facebook

 • Vaasan uimahalli
 • Away

  Vaasa

  Oy AWAY-Tourism Ab on vuonna 1997 toimintansa aloittanut, Vaasassa toimiva elämys-, seikkailu-ja ohjelmapalveluyritys. Meidän suosittujen ohjelmien joukossa on mm. paintball pelejä, ammuntaa, tiimityöskentelyä, tiimiratoja, kilpailuja, ”kapinekamppailut”, ”On the rox” = pelastautumispuku uintia ja paljon muuta. Kaikki tämä vain yhden puhelinsoiton päässä!

   

  +358 50 553 2338

  info@away.fi

  https://www.away.fi/

 • Botnia Minigolfklubb

  Niemeläntie 32, 65170 Vaasa

  Botnia Minigolf kerhon radat sijaitsevat luonnon kauniissa ympäristössä, meren tuntumassa Vaskiluodossa.

  Hyvin hoidetuilla radoilla viihtyy niin pienet kuin suuretkin pelaajat, aloittelijoista ammattilaisiin.

  Voit myös tulla meille vain vaikkapa nauttimaan olostasi terassillemme. Kioskista löytyy kylmiä juomia (b-oikeudet), kahvia, jäätelöä, ym.

  +358 50 569 7924

  https://www.bmgk.fi

  Facebook

 • Botniahalli

  Papinsaarentie 2, Mustasaari

  Botniahalli

  Suomen suurin ja monipuolisin urheiluun, liikuntaan niin suuriin kuin pieniinkin yleisötapahtumiin. Ammattitaitoiset TYKY-päivät, työhyvinvointivalmennukset, fysiikkavalmennus, testaus ja lajivalmennus, personal training ja ryhmäliikunta.

  +358 20 120 1700

  info@vaasanseudunareenat.fi

  https://vaasanseudunareenat.fi/botniahalli/

  Facebook

 • Cinema Bowling

  Kauppapuistikko 18, Vaasa

  Keilailu Cinemassa ei ole vain urheilua – se on paljon enemmän! Järjestä keilailuelämys vailla vertaa henkilökunnalle, asiakkaille tai ystävien kesken. Tilaa tilaisuuteen sopivaa pikkupurtavaa etukäteen. Myös juomat voitte tilata ennakkoon tai valita paikan päällä baaristamme.

  +358 20 719 1919

  mail@cinemabowling.com

  http://www.cinemabowling.com/

  Facebook

 • Edvinin polku ja korsukylä

  Aleksis Kiventie 59, Vaasa

  Edvininpolku on vuosien saatossa kuntopolusta syntynyt ainutlaatuinen Edvin Hevonkosken luoma pysyvä taidenäyttely.

  Aiheita teoksiin on saatu romaaneista Seitsemän veljestä, Tuntematon sotilas ja Täällä Pohjantähden alla sekä runoista ja saduista. Vahvasti esillä ovat myös luonto sekä paikallisesti ja yhteiskunnallisesti merkittävät tapahtumat ja henkilöt. Näyttely käsittää yli sata teosta tai teoskokonaisuutta.

  Lisäksi alueella sijaitsee Hevonkosken ideoima ja yhdessä veteraanien kanssa talkoilla rakentama korsukylä. Korsukylä on kunnianosoitus rintamamiehille ja -lotille ollen samalla muistutus rauhan tärkeydestä.

  +358 50 560 6496

  http://asevelikyla.fi/edvininpolku/

  Facebook

 • FindOut Vaasa

  Rewell Center, Ylätori, Vaasa

  Find Out Vaasa

  Menette huoneeseen ja tulette sieltä pois – jos pääsette. Ulospääsyä on hankaloitettu erilaisilla pulmilla, esteillä, lukoilla ja ongelmilla. Teillä on tunti aikaa löytää loppuratkaisu, selvitä ulos ja olla osana tarinaa.
  Asiakkaitamme ovat kaveri- ja polttariporukat sekä perheet. Pakopelaaminen on myös suosittua yritysten ja yhdistysten tyky- ja pikkujoulu- tai vuosijuhlaohjelmana. Varaa pelisi ja tule kokemaan, että pakopeli FindOut on poikkeavaa, hauskaa ja yllättävän hyödyllistä!

  +358 40 024 7090

  jerkka@findout.fi

  https://www.findout.fi

  Facebook

 • Floating Sauna

  Hietasaari 6, 65100 Vaasa

  Floating sauna on 6 x 10 m saunalautta joka sijaitsee Vaasan keskustan tuntumassa. Risteile Vaasan kauniissa saaristossa samalla kun nautit lämpimästä ja rentouttavasta saunakylvystä. Lautalla voi olla enintään 12 henkilöä.

  Saunalautta sijaitsee talvella Vaasan Hietasaaressa, laituriin kiinnitettynä.
  Tutkimukset ovat osoittaneet että talviuinti on terveydelle hyväksi. Jos neljä asteinen uimavesi ei houkuta, voi kuitenkin nauttia hyvistä löylyistä saunassamme tai omasta ruuasta ja juomasta lautan lämmitetyssä olohuoneessa.

   

  +358 40 913 4769

  info@rentitwasa.fi

  Facebook

 • Goodwind Oy

  Vaasa

  Purjehdukset Merenkurkun saaristossa (enintään 14 henkilöä).

  Beneteau Oceanis 381 (s/y Goodwind), keittiö, 8 petiä, 2 x WC, ym.

  Lähtö- ja paluusatama sovitaan varauksen yhteydessä.

  Hinta sisältää veneen, kipparin ja turvavarusteet.

  Purjehduksen reitti ja kesto on vapaasti valittavissa. Minimivaraus on 4 tuntia.

  +358 50 546 4827

  goodwind@goodwind.fi

  http://www.netikka.net/goodwind/

  Facebook

 • H2O Rental

  Niemeläntie 32, 65170 Vaasa

  H2O on vaasalainen vuokrapalvelu, joka toimii Vaskiluodon vanhan idyllisen merivartioaseman tiloissa. Tarjoamme saaristoelämyksiä pitkällä kokemuksella niin merikarhuille, kuin maakravuillekin. Lähde liikkeelle ilman ennakkoluuloja – omalla porukalla tai ammattisamoilijan seurassa. Meiltä löytyy mönkijät, jetskit, ponttoonivene, alumiinivene ja princess-jahti.

  +358 400 867 766

  info@h2orental.fi

  https://www.h2orental.fi/

  Facebook

 • HopLop Vaasa

  Meijerinkatu 2-4, Vaasa

  HopLop Vaasa on liikunnallinen seikkailupuisto koko perheelle. Seinästä seinään täynnä koukuttavaa touhua ja vauhdikasta viihtymistä kaikenikäisille, taitotasosta riippumatta. Meillä on vapaus villiintyä ja aikuisetkin voivat jättää kravatin ja jakkupuvun kotiin!

  Älä ole ei – tule tutustumaan HopLop Vaasan riemukkaaseen aaltoliukumäkeen, sähäköihin sähköautoihin sekä jännittävään tulivuori-liukuun, joka pistää Vaasankin veren vapisemaan.

  +358 10 837 3017

  info.vaasa@hoplop.fi

  https://www.hoplop.fi/puistot/vaasa

  Facebook

 • Kaupunkikävely - Annin sinivalkoinen Vaasa

  Vaasa

  Vuoden 1917-1918 tapahtumia Vaasan kaupungissa. Anni Mendelin (s.1911) oli Vaasan lääninarkistoija Einar Mendelinin ja Ester-äidin tytär. Perheessä oli 2 tyttöä ja 6 poikaa. Pojat kävivät Vaasan suomalaista lyseota ja tytöt Vaasan suomalaista tyttökoulua. Kaksikielinen perhe asui Vaasan keskustassa Rauhankadun ja Kirkkopuistikon kulmassa. Kulje kaupunkireittiä ja tutustu kaupungin historiallisiin tapahtumiin Anni-tytön silmin!

  Tulosta esite ja lähde omatoimiselle kaupunkikävelylle tutustumaan Vaasaan!

   

 • Kaupunkikävely - Setterbergin Vaasa, talojen tarinoita uudessa Vaasassa

  Vaasa

  Vanhan Vaasan tuhouduttua tulipalossa vuonna 1852 uusi kaupunki päätettiin rakentaa Klemetsön niemelle, joka sijaitsi lähempänä merta. Ruotsalainen arkkitehti Carl Axel Setterberg suunnitteli asemakaavan uudelle kaupungille, jonka nimeksi tuli Nikolainkaupunki Venäjän keisari Nikolai I:n mukaan. Setterberg suunnitteli myös kaupungin keskeiset julkiset rakennukset ja useita yksityistaloja. Tämä esite tutustuttaa sinut C. A. Setterbergin suunnittelemaan Vaasaan.

  Tulosta esite ja lähde omatoimiselle kaupunkikävelylle tutustumaan Vaasaan!

   

   

 • Kaupunkikävely - Vaasan kasarmi

  Kasarmintori, Kasarminkatu, Vaasa

  Vaasan kasarmialue on kulttuurihistoriallisesti ja rakennustaiteellisesti merkittävä, puisen sotilasarkkitehtuurin nähtävyys. Vaasan kasarmialue on pienimuotoinen, paviljonkimainen ja puurakenteinen. Kasarmialue näyttää suurin piirtein vielä tänä päivänä sellaiselta kuin August Boman sen suunnitteli lähes 130 vuotta sitten.

  Tulosta esite ja lähde omatoimiselle kaupunkikävelylle tutustumaan Vaasaan!

   

 • Vanhan Vaasan rauniot - Runeberg triviaalikoulussa

  Kauppiaankatu 2, Vaasa

  Eväskori mukaan ja retkelle Vanhan Vaasan raunioille perheen kanssa! Tutustu alueen historiaan elämyksellinen pelin kautta yhdessä lapsen kanssa leikkien!

  Tulostettava pelilauta ja -opas.

 • Kaupunkikävely Viljo Revellin jalanjäljillä

  Vaasa

  Muun muassa Helsingin Lasipalatsin ja City-Centerin suunnitellutta Viljo Revelliä on luonnehdittu rationalismin uranuurtajaksi. Tähän kävelykarttaan on koottu Revellin synnyinkaupunkiinsa Vaasaan suunnittelemia töitä.

  Tähän kävelykarttaan on koottu Viljo Revellin synnyinkaupunkiinsa Vaasaan suunnittelemia töitä. Vaasan kohteista esitellään keskustan alueelle sijoittuvat rakennukset. Muista Vaasan töistä voi mainita Vaasan kauppaseuran kerhorakennuksen (myöhemmin Keskon talona tunnettu) Sepänkyläntien ja Varastokadun kulmassa sekä
  Alvar Aallon kanssa yhteistyössä suunnitellut Strömberg Oy:n paritalot Mannerheimintiellä. Revellin tuotanto kes-
  kittyy Vaasassa liike- ja asuinrakentamiseen. Mielenkiintoista kävelykierrosta arkkitehti Viljo Revellin töiden maailmaan!

  Tulosta esite ja lähde omatoimiselle kaupunkikävelylle tutustumaan Vaasaan!

   

 • Kvarken Kayak Center

  Nyt kajakin vuokraus tehtiin helpoksi! Kajakin saa käyttöönsä joko lyhyemmäksi ajaksi tai koko vuorokaudeksi. Kajakin vesille laskupaikaksi voit valita joko Kalaranta, Vaasassa tai maailmanperintösaaristosta osoitteesta Sommarösundin uimaranta, Sommarösundintie, 65930 Södra Vallgrund. Hintaan sisältyy aina pelastusliivi, mela, kajakki sekä kartta. Edellytämme että olet tottunut vesilläkävijä ja osaat käsitellä kajakkia mikäli lähdet retkelle ilman opasta! Lähde melontaretkelle Vaasan sisäsaaristoon tai Merenkurkun UNESCO:n maailmanperintöalueelle vuokrakajaakilla!

  +358 50 557 1971

  hermanfogelberg@gmail.com

  https://sites.google.com/view/kvarkenkayakcenter

  Facebook

 • Kvarken Nature and Fishing Tours

  Kvarken Nature and Fishing toteuttaa erilaisia kalastukseen ja saariston luontoon liittyviä ohjelmapalveluita ympärivuotisesti, toimialueenaan Merenkurkun saaristo, Vaasan, Mustasaaren, Vöyrin kunnissa.
  Yritys pyrkii toimimaan asiakaslähtöisesti ja tuottamaan miellyttäviä elämyksiä kalastuksen ja saariston parissa, sekä kestävän kehityksen mukaan pitämään yllä saariston elinvoimaisuutta perinteitä ja luontoa kunnioittaen.

  +358 44 527 2314

  info@kvarkennatureandfishing.fi

  https://www.kvarkennatureandfishing.fi/

  Facebook