Olet täällä

24.1.2018 - 15:18

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut alenevat

_mg_1392.jpg
Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut ja sisaruksilta perittävät maksut alenevat monessa perheessä uuden lakimuutoksen myötä. Maksupäätökset postitetaan vaasalaisperheille lähipäivinä.

Asiakasmaksulaissa säädetään kunnan järjestämässä päiväkoti- ja perhepäivähoidossa perittävistä maksuista. Viime vuonna uudistettuun lakiin on tehty muutoksia 1.1.2018 alkaen. Muutokset on tehty pykäliin 5 ja 8.

Uudessa laissa pieni- ja keskituloisilta perheiltä perittävää varhaiskasvatuksen asiakasmaksua on alennettu. Lakia on muutettu niin, että maksujen määräytymisen perusteena olevia tulorajoja on korotettu. Tämä tarkoittaa, että monella vaasalaisperheellä maksut tulevat alenemaan.

Myös saman perheen sisaruksilta perittäviä maksuja on alennettu siten, että toisen lapsen sisaralennus on 50 prosenttia nykyisen kymmenen sijaan.

Varhaiskasvatuksen enimmäismaksu 290 euroa säilyy ennallaan, ja alin perittävä maksu on jatkossakin 27 euroa.

Uuden lain voimaantulon johdosta on kaikille varhaiskasvatuksessa oleville lapsille tehty uudet maksupäätökset. Ne postitetaan perheille lähipäivinä. 

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulaki (1503/2016) astui voimaan 1.3.2017. 

Lisää tietoa maksuista sekä varhaiskasvatuksen asiakasmaksulaista löytyy varhaiskasvatuksen sivuilta: https://www.vaasa.fi/varhaiskasvatuksen-asiakasmaksut.

 

Lisätietoja antaa:

Palvelupäällikkö Merja Martin, p. 06 325 3124

 

Aiheeseen liittyvät asiasanat: 

Uusimmat

Vaasan_kaupunki_palosaari
18.7.2019
Ohikulkija huomautti hajusta Onkilahdella. Viemärien kuvausten avulla selvisi, että kiinteistöllä tehdyn kytkentävirheen vuoksi asumajätevesiä Onkilahteen.