Ohita valikko

Elina Warstan näyttely Takaa vuorten, maitten, merien kiertää keskipohjalaisia kirjastoja 3.4.–17.11.2024. 

Artikkelin kategoriat: Museot ja näyttelyt

Takaa vuorten, maitten, merien – Elina Warstan meriaiheista taidekeramiikkaa ja dioraamoja

K.H.Renlundin museon tuottama kiertonäyttely Takaa vuorten, maitten, merien valottaa monipuolisena kuvittajana tunnetun Elina Warstan taiteellista tuotantoa ja tuo tarinat esille kolmiulotteisina. Näyttely kiertää keskipohjalaisissa kirjastoissa 3.4.–17.11.2024.

Näyttelykokonaisuus rakentuu meriaiheisesta kuvitetusta keramiikasta ja erilaisiin laatikoihin toteutetuista kuvituksellisista dioraamoista. Meren äärellä lapsesta asti viihtyneen taiteilijan teokset toimivat pienoismaailmoina, joihin katsoja voi sukeltaa, ja joissa tunnelmat, muistot ja kuvitelmat heräävät eloon. Teosten tarinallisuus ammentaa paitsi Warstan kuvittajataustasta, myös mereen liitetyistä mielikuvista: mystiikasta, arvaamattomuudesta ja meren rauhoittavasta ominaisuudesta. 

Näyttelyn teokset ilmentävät muodon, pinnan ja kuvituksen erityislaatuista suhdetta ja tapaa vaikuttaa taiteen näkemiseen ja kokemiseen. Kiertonäyttelyn esillepanot mukautuvat kirjastojen tiloihin ja tuovat Warstan teokset koettavaksi laajasti ympäri Keski-Pohjanmaata. Kokonaisuuteen kuuluvat myös taiteilijan ohjaamat taidetyöpajat, jotka toteutetaan Lohtajalla, Ullavassa ja Kaustisella.  

Näyttelyaikataulu

AVOINNA KIRJOSTOJEN AUKIOLOAIKOINA

Lohtajan kirjasto 3.4.–2.5.  
Taidetyöpaja 3.4.

Toholammin kirjasto 8.5.–9.6.  

Kannuksen kirjasto 11.6.–4.8.  

Ullavan kirjasto 6.8.–8.9.  
Taidetyöpaja 13.8.  

Lestijärven kirjasto 10.9.–13.10.  

Kaustisen kirjasto 15.10.–17.11.  
Taidetyöpaja 7.11.