Ohita valikko

Vaasalaisia hyväntekijöitä

Onnellisuus on pieniä tekoja, ja hyvää rakennetaan yhdessä! Tutustu alta vaasalaisten hyväntekijöiden tarinoihin.

Vamia: Kestävän kehityksen viikko

Tapahtumaviikon aikana järjestettiin alueen ammatillisille oppilaitoksille ja korkeakouluille teknologiamessut yhdessä GreensSkills Vaasa -hankkeen kanssa.  Nuorilla oli upea mahdollisuus osallistua näihin seminaareihin ja työpajoihin. Opiskelijat järjestivät keräyksiä elektroniikkaromuille, vaatteille ja leluille. Tärkeänä pidettiin myös yhteisöllistä tekemistä: nuoret viettivät yhdessä aikaa luonnossa ja tekivät taideteoksia luonnosta löytämistään materiaaleista ja eri osastoilta ylijääneistä hukkamateriaaleista. Kiinnostusta herätti myös työpaja, jossa sai ideoida kierrätysmateriaalista valmistettavaa yrityslahjaa Vaasan kaupungille. Kauneudenhoitoalan opiskelijat järjestivät Parcoksen tiloissa hyväntekeväisyysiltapäivän.

Kestävän kehityksen viikot ovat ohi mutta työ ja hyvät teot aiheen ympärillä jatkuvat. Opiskelivat pohtivat opettajien kanssa jatkossakin kestävää kehitystä kunkin eri koulutusalan näkökulmasta.

Vapaaehtoistyötä Vaasassa

Mistä vapaaehtoistyö kannattaa aloittaa, ja miksi se ylipäätään kannattaa? Miksi esimerkiksi sunnuntaikävely on paitsi hyvää treeniä, mutta myös hyvä teko?

VaasaCast-podcastin vieraina aiheesta keskustelemassa ovat Vaasan kävelyklubilta Helena Kyröläinen ja Harry Swanljung, Hankenin opiskelija ja tutor Milla Ilmarinen sekä vaasalainen hyväntekijä Marianne Ala-Kitula.

Kuuntele VaasaCast-jakso, tutustu Vaasan moniin hyväntekijöihin ja nappaa vinkit isoihin ja pieniin hyviin tekoihin!

Hyviä tekoja Ristinummen päiväkodissa

Koulut ja päiväkodit ovat lähteneet mukaan hyvien tekojen vuoteen! Ristinummen päiväkodin seinältä löytyy hyvien tekojen sydän, johon on koottu lasten tekemiä hyviä tekoja. Sydän sisältää pieniä arkisia asioita, kuten ystävän auttamista.

─ Lapsilla on herännyt hyviä ajatuksia. Ensin piti vähän kertoa esimerkkejä siitä, mitä hyvät teot voivat olla. Voi sanoa kaverille nätisti tai auttaa siivoamisessa, kertoo varhaiskasvatuksen opettaja Mira Puolamäki.

Ristinummen päiväkodissa myös pohdittiin yhdessä, keitä halutaan kiittää arjen hyvistä teoista. Lapset pääsivät kirjoittamaan kiitoksensa kortteihin, jotka sen jälkeen lähetettiin kiitosten saajille. Päiväkotilaisilta kiitoksia saivat esimerkiksi siivoojat, keittäjät sekä linja-auton- ja taksinkuljettajat.

Hyviä tekoja Onkilahden yhtenäiskoululla

Onkilahden yhtenäiskoululla vietettiin vuoden lopussa hyvien tekojen kuukautta, johon oppilaskunta kannusti mukaan kaikki oppilaat. Hyvien tekojen kuukausi sisälsi monenlaista ohjelmaa. Alaluokkien musiikkiluokkalaiset kävivät joulun alla esittämässä tiernapoikaesityksen ja joululauluja muun muassa ravintolassa sekä useissa esikouluissa.

Yläluokkien puolella oppilaskunta ideoi hyvien tekojen joulukalenterin. Päivittäin luukusta paljastui pieni hyvä teko, jonka pystyi toteuttamaan joko koulussa tai vapaa-ajalla. Kalenterin hyviä tekoja olivat esimerkiksi kaverin kehuminen, oven avaaminen toiselle tai hymyily vastaantulijalle.

Joulukalenterin lisäksi yläluokilla vietettiin harrastusviikkoa ja koulussa oli käytössä ”minulle saa jutella” -pinssit. Pinssiä käyttäneille oppilaille sai mennä juttelemaan arveluttavista tai mielen päällä olevista asioista.

Pinssit olivat Laura Tammenmaan suosikkiasia hyvien tekojen kuukaudessa.

– Pinssit eivät vaatineet paljon tekemistä, mutta niistä voi saada paljon apua, Tammenmaa toteaa.

Laura Tammenmaa (vasemmalla), Sanni Lehtinen ja Emma Sandelin olivat mukana järjestämässä hyvien tekojen kuukautta Onkilahden yhtenäiskoululla.