Olet täällä

Koe Vaasa

Ei voittajaa VII Kansainvälisessä Jorma Panula Kapellimestarikilpailussa

Ensimmäistä palkintoa ei jaettu VII Kansainvälisessä Kapellimestarikilpailussa. Jaetulle toiselle sijalle tulivat Johannes Zahn (Saksa) ja Angus Webster (Iso-Britannia). Jaetulle kolmannelle sijalle tulivat Ross Jamie Collins (Suomi/Iso-Britannia) & Kaapo Ijas (Suomi). Angus Webster valittiin kilpailuorkesterin suosikiksi.

I Palkinto:  -

II Palkinto 8 000 €: Johannes Zahn (Saksa) & Angus Webster (Iso-Britannia)

III Palkinto 4 500 €: Ross Jamie Collins (Suomi/Iso-Britannia) & Kaapo Ijas (Suomi)

Kilpailuorkesterin suosikki: Angus Webster

13.-16.11. järjestetyssä VII Kansainvälisessä Jorma Panula Kapellimestarikilpailussa kisasi 20 lahjakasta nuorta kapellimestaria yhdeksästä maasta. Kilpailu huipentui Vaasan kaupungintalolla perjantai-iltana 16.11. käytyyn finaaliin, jonka Yle lähetti suorana Yle Teema Fem -kanavalla ja Areenassa. Kilpailun finaali ja semifinaali ovat katsottavissa Areenassa vuoden ajan.

Jorma Panula Kapellimestarikilpailu kuuluu Euroopan arvostetuimpiin kapellimestarikilpailuihin, ja on ainoa kapellimestarikilpailu Suomessa. Kilpailun järjestäjänä toimii Viljo ja Maire Vuorion Säätiö yhteistyössä Vaasan kaupungin kanssa. Kolmen vuoden välein järjestettävän kisan taiteellisena johtajana ja puheenjohtajana on toiminut kilpailun historian alusta asti akateemikko Jorma Panula. Tämänkertaisen kilpailun tuomaristoon kuuluivat kapellimestarit Ralf Gothóni (Suomi), Eva Ollikainen (Suomi), Ole Kristian Ruud (Norja) ja Josep Caballé Domenech (Espanja). Lisäksi tuomaristoon kuuluivat Vaasan kaupunginorkesterin ja Jyväskylä Sinfonian muusikkoedustajat Pontus Grans ja Jussi Järvenpää. Kilpailun orkestereina toimivat yhteistyössä Vaasan kaupunginorkesteri ja Jyväskylä Sinfonia.

Lisätietoja

www.panulacompetition.com

Intendentti Merja Tyynelä, merja.tyynela@vaasa.fi, puh. 040 524 8877

Tiedotus- ja markkinointikoordinaattori Joonas Lantto, joonas.lantto@vaasa.fi, puh. 0400 860 745

 

Tulevat tapahtumat

erica_nygard_2018.jpg

Erica Nygård loihtii esiin kauniita tunnelmia harvinaisten helmien parissa.