Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Kansalaisopistoon ilmoittautuminen alkaa Vaasassa 17.8.

Julkaistu: 14.8.2023

Vaasan kansalaisopisto Alma tarjoaa uusien taitojen oppimisen riemua ja satoja mahdollisuuksia kehittää itseään ja osaamistaan.

Ilmoittautuminen Vaasan kansalaisopisto Alman kursseille alkaa torstaina 17.8. klo 9. Kurssit ja luennot ovat avoimia kaikille. Tarjontaan voi tutustua verkossa!

Keskustan kampuksella Raastuvankadulla järjestetään lauantaina 19.8. klo 11–15 Avoimet ovet -tapahtuma, jossa voi tutustua syksyn kursseihin ja päästä kokeilemaan taitojaan erilaissa työpajoissa.

Alma toimii Vaasan lisäksi Vähässäkyrössä, Laihialla ja Isossakyrössä.

-Alma on tärkeä osa näitä yhteisöjä. Kursseillamme onnistutaan yhdessä ja tutustutaan uusiin ihmisiin, sanoo johtava rehtori Sannasirkku Autio.

Kaksikielisyys ja monikulttuurisuus ovat kiinteä osa Almaa

-Kun kaksi vaasalaista kansalaisopistoa yhdistyi vuonna 2021 Almaksi, olemme voineet säilyttää ja vahvistaa sekä suomen- että ruotsinkielisten kurssien monipuolisen valikoiman. Erityispiirteemme ovat kaksikieliset kurssit, jotka toimivat myös kielikylpynä – oppimisesta tinkimättä, Autio iloitsee.

Alma tarjoaa myös yli 17-vuotiaille suunnattua aikuisten perusopetusta, jossa voi suorittaa esimerkiksi kokonaan puuttuvat tai kesken jääneet peruskouluopinnot sekä saada hakukelpoisuuden toisella asteella opiskeluun.

-Aikuisten perusopetukseemme osallistuu vuosittain yli 150 opiskelijaa, joista valtaosa on maahanmuuttajia. He saavat hyvän lähtökohdan suomalaisen yhteiskunnan ymmärtämiseen ja tulevaisuuden suunnitelmien pohtimiseen, rehtori Autio kertoo.