Ohita valikko
Lääkäri tutkii potilasta

Työkyky ja terveys

Tältä sivulta löydät työkykyyn ja terveyteen liittyvien palveluiden linkit.

Sosiaali- ja terveyspalvelut

Pohjanmaalla kaikki sosiaali- ja terveyspalvelut löytyvät saman digitaalisen katon alta 1.1.2022 alkaen. Lue lisää alla olevasta linkistä.

Pohjanmaan hyvinvointialue

Tarvitsen apua työkyvyn tueksi

Joskus voit olla tilanteessa, jossa mahdollisuutesi saada työtä tai säilyttää työpaikkasi on heikentynyt. Voit saada apua esimerkiksi työhönvalmennuksesta tai kuntouttavasta työtoiminnasta.

Lue lisää

TE-toimistoissa työskentelee nimettyjä työkykykoordinaattoreita, jotka auttavat työnantajia osatyökykyisten työllistämisessä sekä tukevat työnhakijoita työkykyyn ja työllistymisen liittyvissä asioissa. Työkykykoordinaattori on siis tukenasi kaikissa vaiheissa, jotka liittyvät työllistymiseen tai työelämässä pysymiseen.

Katso yhteystiedot täältä.

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP)

Kun olet ollut pitkään pois työelämästä, sinun on mahdollista päästä mukaan työllistymistä edistävään monialaiseen yhteispalveluun eli TYP:iin. TYP voi olla juuri oikea palvelu sinulle, jos työllistymiseesi liittyvät vaikeudet eivät johdu vain työpaikkojen tai osaamisen puutteesta, vaan sinulla on elämänhallinnan ongelmia tai toimintakyvyn rajoitteita.

Lue lisää