Ohita valikko

Hietalahden koulu

Hietalahden koulussa toimivat suomenkielisen yleisopetuksen vuosiluokat 1-6 sekä erityisluokat 1-9. Koulumme alaisuuteen kuuluu myös etappiluokka Keskuskoulun tiloissa sekä kaksi sairaalaopetusluokkaa lasten- ja nuorten psykiatrisen osaston yhteydessä Keskussairaalan alueella.

Yleisopetuksen oppilaat ja erityisoppilaat toimivat Hietalahdessa yhdessä niin arjessa kuin juhlassakin. Integraatio on kaksisuuntaista ja aina oppilaan edun mukaista.

Koulumme toiminta-ajatus on koulu kaikille. Tavoitteemme on, että koulustamme lähtee suvaitsevaisia ja erilaisuuden rikkautena ymmärtäviä lapsia ja nuoria, joilla on hyvät eväät elämään ja vahva itsetunto. Koulussamme toimii sovitteluryhmä, ja panostamme ennaltaehkäisevään toimintaan. Kiusaamiseen puututaan heti. Koulukuraattori ja terveydenhoitaja ovat koulussamme lähes joka päivä.

Koulun kerhot ovat suosittuja (kokkikerho ja liikuntakerhot), ja koulussamme toimii myös aktiivinen vanhempainyhdistys Tötsä.

Oppilaskunta on aktiivinen, ja jokaisesta luokasta on valittu varsinainen jäsen sekä varajäsen. Oppilaskunta järjestää erilaisia tapahtumia. Osa koulumme arkea on myös koulumummo, joka on oppilaiden apuna pari kertaa kuukaudessa.

Koulussamme on myös liikunnallista välkkäritoimintaa. Isän- ja äitienpäiväaamut ovat osa koulumme toimintaa marras- ja toukokuussa. Myös isovanhemmat ovat tervetulleita näihin juhla-aamuihin.

Koulun oman kalenterin tekeminen on jokavuotinen projekti. Lahjoitamme osan tuotosta sotaveteraaneille.

Yhteystiedot

Ota yhteyttä

  • Hietalahden koulu Ravikatu 9, 65100 Vaasa

    Avaa kartta
  • Koulun henkilökunnan sähköposti etunimi.sukunimi@edu.vaasa.fi
  • Oppilashuollon henkilökunta eli terveydenhoitajat, kuraattorit ja psykologit ovat siirtyneet hyvinvointikuntayhtymän alaisuuteen. Heidän sähköpostinsa ovat muotoa etunimi.sukunimi@ovph.fi