Ohita valikko

Kauniita katuja, kutsuvia kahviloita ja kiehtovia löytöjä – talvinen shoppailupäivä Vaasassa

Vaasan keskustan talvisia katuja on ihana kierrellä ilman tarkkaa suunnitelmaa ja pysähtyä välillä vaikka kahville tai kaakaolle lämmittelemään. Mitä kaikkea ehdinkään kokea eräänä talvisena päivänä Vaasan keskustassa? Tervetuloa mukaan shoppailupäivääni.

Aamu kahvilassa

Mikä onkaan paras tapa aloittaa aamu? No, idyllisen kahvilan tunnelmasta nauttiminen ei ole ainakaan huono tapa! Keskustaan saapuessa suunnaksi valikoituu ensimmäisenä kahvila, jota ystäväni on suositellut. Kun lumiselta kadulta astuu Pharmacy House Cafe & Bakeryn tunnelmalliseen miljööhön, voi tuntea jo ovelta asti uunituoreen leivän ja leivosten tuoksun! Onneksi päätin luottaa ystäväni suositukseen. Tämän vanhan apteekkitalon seesteinen tunnelma on nimittäin juuri sitä, mitä etsin.

Kuppi tai jopa kaksi erinomaista kahvia, ja sen kanssa kokeilen maistaa palan herkullisen näköistä suklaakakkua. Kahvilan suuret ikkunat tarjoavat täydellisen mahdollisuuden katsella, kuinka kauniin talvinen Vaasa herää eloon.

Itselle, kotiin ja lahjaksi

Seuraavaksi on aika siirtyä kahvilan lämmöstä takaisin keskustan talvisille kaduille, missä vastaan tulee toinen toistaan kutsuvampia putiikkeja ja erikoisliikkeitä. On ihanaa kävellä ilman sen suurempaa suunnitelmaa ja pistäytyä sisään juuri niihin kauppoihin, jotka eniten houkuttelevat.

Ensimmäisenä katse osuu torin kupeessa sijaitsevaan ainutlaatuiseen liikkeeseen, Modestaan. Ei kuitenkaan aivan sattumalta. Olen kuullut, että keskustassa sijaitsee erikoisliike, josta löytyy ihanan pehmeitä vaatteita – ja vielä bambusta valmistettuja! Kadulle asti välittyvä lämmin tunnelma houkuttelee astumaan sisään. Ja onneksi astuin, sillä täältä tarttuu matkaan pehmeä kotiasu, josta olen haaveillut jo jonkin aikaa.

Ensimmäiset ostokset on tehty, ja suuntaan seuraavaksi kohti rautatieasemaa.  Luonnonmukaisia tuotteita tarjoava suosikkiliikkeeni Ekosoppi on nimittäin muuttanut uusiin tiloihin, ja haluan ehdottomasti piipahtaa siellä. Lämminhenkistä pienen liikkeen tunnelmaa, teetä talven kylmyyteen, luonnonmukaisia tuotteita ihonhoitoon ja paljon muuta löytyy tästä sympaattisesta kaupasta. Päädyn hankkimaan muutaman lahjan ja tietysti teetä itselleni.

Lounastreffit Välimerellä

Torin vilskeestä ei tarvitse kulkea kuin yhden korttelin verran ja vastaan tulee mitä houkuttelevin välimerellinen ravintola Memos. Kaupungilla kiertelyn jälkeen maha alkaa jo kurnia, joten haluan nauttia lounaan tänään Välimeren tunnelmissa. Erilaiset hummukset, bulgursalaatti, pilaki ja monet muut herkut maistuvat taivaalliselta shoppailun jälkeen, ja täällä ruoka todella on elämys! Makumatka etelän lämpöön keskellä talvista shoppailupäivää on ainutlaatuinen hetki.

Elämyksiä Rewellissä

Lounaan jälkeen poikkean torin laidalla sijaitsevan kauppakeskus Rewellin lämpöön. Viime aikoina erilaiset virtuaalipelit ovat alkaneet kiehtoa, joten haluan piipahtaa Vireltek Pop upissa. Kuulin tästä paikasta tuttavaltani, joka on hulluna virtuaalimaailmaan ja -peleihin. Eikä hän hehkuttanut tätä kokemusta turhaan! VR-lasit silmillä voi kokea jotain täysin uutta ja ihmeellistä.

Vireltek Pop up tarjoaa virtuaalitodellisuuspelejä ja -elämyksiä 1.4.2023 asti Rewellissä.

Kierrellessäni Rewellin toisessa kerroksessa huomaan, että täältä löytyy virtuaalipelien lisäksi toinenkin elämysten helmi. Tarkemmalla vilkaisulla selviää, että kyseessä on taidelainaamo ja myyntinäyttely. Upeita värejä ja kiehtovia teoksia, tätä aion puolestaan itse suositella eteenpäin ystäville!

MELTING POT Nándor Mikola & Carl Wargh ostoskeskuksen 2. kerroksessa on avoinna 25.1.–18.3.2023.

Suussa sulavat tuliaiset

Päivän lopuksi kiertelen vielä hetken keskustan katuja. Hovioikeudenpuistikko näyttää maagisen kauniilta näin keskellä talvea, varsinkin kun puistikon puut saavat lumipeitteen ylleen. Muistan, että kadulta löytyy jotain muutakin erityisen ainutlaatuista: oma suosikkini ja Suomen parhaana leipomona palkittu Aroma. Taidan vielä piipahtaa nopeasti leipomon lämpimään tunnelmaan ja napata tuliaiseksi ehdottoman lemppariherkkuni – uunituoreet laskiaispullat.

Aromaan astuessa tuoreen leivän ja pullan tuoksu on kyllä aina yhtä huumaava. Sitten vielä vaikein valinta. Otanko laskiaispullat hillolla vai mantelimassalla? Taidan ottaa molemmat, pitäähän onnistunut shoppailupäivä kruunata pienellä herkuttelulla.

-Lotta

Kuka on Lotta?

Lotta viettää talvilomaansa Vaasassa ja nauttii rennolla asenteella kaupungin tarjoamista elämyksistä. Hän haluaa ottaa kaiken irti Vaasasta – ja tietysti myös sen shoppailumahdollisuuksista.

Lue lisää Lotan seikkailuista Vaasassa täältä: Huoleton talviloma 2023 Vaasan seudulla

Vinkki autoilijalle

Nopein reitti ostoksille kulkee Toriparkin kautta.

Aivan keskustan sydämessä sijaitseva Toriparkki tarjoaa runsaasti parkkitilaa ja tekee talviseen keskustaan saapumisesta ihanan vaivatonta.