Ohita valikko

Kauniita katuja, kutsuvia kahviloita ja kiehtovia löytöjä – talvinen shoppailupäivä Vaasassa

Vaasan keskustan talvisia katuja on ihana kierrellä ilman tarkkaa suunnitelmaa ja pysähtyä välillä vaikka kahville tai kaakaolle lämmittelemään. Mitä kaikkea ehdinkään kokea eräänä talvisena päivänä Vaasan keskustassa? Tervetuloa mukaan shoppailupäivääni.

Aamu kahvilassa

Mikä onkaan paras tapa aloittaa aamu? No, idyllisen kahvilan tunnelmasta nauttiminen ei ole ainakaan huono tapa! Keskustaan saapuessa suunnaksi valikoituu ensimmäisenä kahvila, jota ystäväni on suositellut. Kun lumiselta kadulta astuu Pharmacy House Cafe & Bakeryn tunnelmalliseen miljööhön, voi tuntea jo ovelta asti uunituoreen leivän ja leivosten tuoksun! Onneksi päätin luottaa ystäväni suositukseen. Tämän vanhan apteekkitalon seesteinen tunnelma on nimittäin juuri sitä, mitä etsin.

Pharmacy House Café

Kuppi tai jopa kaksi erinomaista kahvia, ja sen kanssa kokeilen maistaa palan herkullisen näköistä suklaakakkua. Kahvilan suuret ikkunat tarjoavat täydellisen mahdollisuuden katsella, kuinka kauniin talvinen Vaasa herää eloon.

Pharmacy House Café

Itselle, kotiin ja lahjaksi

Seuraavaksi on aika siirtyä kahvilan lämmöstä takaisin keskustan talvisille kaduille, missä vastaan tulee toinen toistaan kutsuvampia putiikkeja ja erikoisliikkeitä. On ihanaa kävellä ilman sen suurempaa suunnitelmaa ja pistäytyä sisään juuri niihin kauppoihin, jotka eniten houkuttelevat.

Ensimmäisenä katse osuu torin kupeessa sijaitsevaan ainutlaatuiseen liikkeeseen, Modestaan. Ei kuitenkaan aivan sattumalta. Olen kuullut, että keskustassa sijaitsee erikoisliike, josta löytyy ihanan pehmeitä vaatteita – ja vielä bambusta valmistettuja! Kadulle asti välittyvä lämmin tunnelma houkuttelee astumaan sisään. Ja onneksi astuin, sillä täältä tarttuu matkaan pehmeä kotiasu, josta olen haaveillut jo jonkin aikaa.

Modesta

Ensimmäiset ostokset on tehty, ja suuntaan seuraavaksi kohti rautatieasemaa.  Luonnonmukaisia tuotteita tarjoava suosikkiliikkeeni Ekosoppi on nimittäin muuttanut uusiin tiloihin, ja haluan ehdottomasti piipahtaa siellä. Lämminhenkistä pienen liikkeen tunnelmaa, teetä talven kylmyyteen, luonnonmukaisia tuotteita ihonhoitoon ja paljon muuta löytyy tästä sympaattisesta kaupasta. Päädyn hankkimaan muutaman lahjan ja tietysti teetä itselleni.

Ekosoppi

Lounastreffit Välimerellä

Torin vilskeestä ei tarvitse kulkea kuin yhden korttelin verran ja vastaan tulee mitä houkuttelevin välimerellinen ravintola Memos. Kaupungilla kiertelyn jälkeen maha alkaa jo kurnia, joten haluan nauttia lounaan tänään Välimeren tunnelmissa. Erilaiset hummukset, bulgursalaatti, pilaki ja monet muut herkut maistuvat taivaalliselta shoppailun jälkeen, ja täällä ruoka todella on elämys! Makumatka etelän lämpöön keskellä talvista shoppailupäivää on ainutlaatuinen hetki.

Memos

Suussa sulavat tuliaiset

Päivän lopuksi kiertelen vielä hetken keskustan katuja. Hovioikeudenpuistikko näyttää maagisen kauniilta näin keskellä talvea, varsinkin kun puistikon puut saavat lumipeitteen ylleen. Muistan, että kadulta löytyy jotain muutakin erityisen ainutlaatuista: oma suosikkini ja Suomen parhaana leipomona palkittu Aroma. Taidan vielä piipahtaa nopeasti leipomon lämpimään tunnelmaan ja napata tuliaiseksi ehdottoman lemppariherkkuni – uunituoreet laskiaispullat.

Aroma Bageri & Konditori

Aromaan astuessa tuoreen leivän ja pullan tuoksu on kyllä aina yhtä huumaava. Sitten vielä vaikein valinta. Otanko laskiaispullat hillolla vai mantelimassalla? Taidan ottaa molemmat, pitäähän onnistunut shoppailupäivä kruunata pienellä herkuttelulla.

-Lotta

Kuka on Lotta?

Lotta viettää talvilomaansa Vaasassa ja nauttii rennolla asenteella kaupungin tarjoamista elämyksistä. Hän haluaa ottaa kaiken irti Vaasasta – ja tietysti myös sen shoppailumahdollisuuksista.

Vinkki autoilijalle

Nopein reitti ostoksille kulkee Toriparkin kautta.

Aivan keskustan sydämessä sijaitseva Toriparkki tarjoaa runsaasti parkkitilaa ja tekee talviseen keskustaan saapumisesta ihanan vaivatonta.

Ajankohtaista

Talviaktiviteetit

Vaasan seutu on täynnä tekemistä myös talviaikaan. Hiihtoladut ja laskettelurinteet ovat mainio resepti onnistuneelle talvipäivälle.

Lue lisää