Ohita valikko

Syksyinen seikkailu Vaasassa: Shoppailua, herkuttelua ja unohtumattomia hetkiä

Lumoavan ruskan keskellä voin unohtaa arjen kiireet ja keskittyä fiilistelemään syksyistä Vaasaa. Kuulen jo, kuinka keskustan monipuoliset liikkeet, tunnelmalliset ravintolat ja unohtumattomat elämykset kutsuvat minua ottamaan kaiken irti syyslomasta. Ehkä sinä voisit toimia tänään shoppailupäiväni makutuomarina?

Kirpeän syyssään hipsutellessa sormia ja korvia muistan, että olisi aika päivittää syysvaatetusta. Shoppailureissun ensimmäinen etappi voisikin siis olla aivan Vaasan ydinkeskustassa sijaitseva kauppakeskus Rewell, jonka sykkivästä sydämestä löytyy Aukia Brand Store.

Aukia Brand Store

Ystävällistä asiakaspalvelua ja syysmuotia

Astuessani Aukian ovesta sisään minua tervehtivät myyjän ystävälliset kasvot. Kiertelen ympäri liikettä ja ihastelen eri merkkien uusia syysmallistoja. Silmäni osuvat luonnonvalkoiseen neuleeseen, joka lumoaa pehmeydellään. Se tulee ehdottomasti mukaan!

Vielä tarvitsisi löytää lapaset ja pipo. Myyjä esittelee minulle hymyillen heidän valikoimaansa ja sieltä löytyykin nopeasti mieluisat. Näiden kanssa on hyvä lähteä myös kohti ulkoilmaseikkailuja Vaasassa!

Lukemista syysiltoihin

Ulkoilmaseikkailut yhdistyvät loistavasti myös syksyn ihaniin sadonkorjuuherkkuihin esimerkiksi sieniretken merkeissä. Äidin kanssa suunnitteilla olevaa sieniretkeä varten onkin hyvä hankkia sienikirja, jota suuntaan seuraavaksi ostamaan  Suomalaisesta kirjakaupasta.

Sienikirjan lisäksi Suomalaisesta kirjakaupasta mukaan tarttuu Shelley Readin romaani Minne virta kuljettaa. Sen kanssa on hyvä kääriytyä illalla vilttiin sohvannurkkaan teekupposen höyrytessä vieressä.

Suomalainen kirjakauppa

Omenahilloa, joka vie kielen mennessään

Toinen suosikkisadonkorjuuherkkuni on suomalaiset omenat ja niistä itse valmistettu omenahillo. Hillon säilömistä varten tarvitsen kuitenkin lisää lasipurkkeja, joita löytyy myös Rewellin Clas Ohlsonilta. Minkä kokoiset lasipurkit ovat sinusta parhaat omenahillon säilömiseen?

Loftet – käsitöitä rakastavan paratiisi

Kylläpä aika rientää, kun on kivaa. Meidän pitää pikkuhiljaa alkaa liikkua kohti parin minuutin kävelymatkan päässä sijaitsevaa Loftetia, jossa odottavat ystäväni Kasper, Heidi ja Marja. Käsitöihin hurahtaneena huokaisen ihastuksesta, kun astumme sisään Loftetin avoimesta ovesta. Pienestä käsityöputiikista löytyy pohjanmaalaista käsityötä aina astioista tunikoihin ja koruihin.

Taito Shop Loftet

Ensi kuussa häämöttävät Kirsi-tädin 60-vuotisjuhlat ovat hyvä syy ostaa villasta kudottu viltti, joka lämmittää varmasti sekä lahjansaajan sydäntä että varpaita. Käsityöputiikin kyljestä löytyy myös lounasravintola.

Tänään olemme kuitenkin päättäneet lisätä luksusta elämään ja nauttia klassikoksi muodostuneen GW7 -tastingmenun Raastuvankadulla sijaitsevassa Gustav Wasassa. Se onkin matkamme seuraava etappi.

Gustav Wasa

Last Dance – supersuosittu tastingmenu Gustav Wasassa

Gustav Wasan seitsemän ruokalajin tastingmenun kokeminen on ollut pitkään kaveriporukan yhteisellä haavelistalla. Tänään se vihdoin tapahtuu! Nyt onkin viimeisiä hetkiä nauttia supersuositusta GW7-menusta, sillä ravintolayrittäjä Kim Hellman on kertonut, että Gustav Wasa on avoinna viimeistä päivää 31.12.2023. Siitä tulee myös tastingmenun nimi “Last Dance”.

Tunnelmallisessa Gustav Wasassa mieli lepää ystävien kanssa rupatellessa ja Hellmanin luomuksista nauttiessa. Herkkujen kattaus ei jätä ketään seurueesta kylmäksi!

Laatuviiniä, kulttuurielämyksiä ja unohtumattomat ensitreffit

Ilta alkaa jo pikkuhiljaa hämärtää ja päätämme siirtyä Pocketiin maistelemaan laatuviiniä ja tutkailemaan päivän shoppailusaalista. Tämä ihastuttavalla tunnelmallaan ja monipuolisella viini- ja drinkkilistallaan ilahduttava salonki löytyy aivan ravintola Bankin kyljestä Vaasan keskustasta.

Ritz

Vanhoja muistellessa vierähtää tovi, jos toinenkin. Poppoomme mieliä lämmittävät erityisesti vuosia sitten Ritzissä yhdessä koetut kulttuurielämykset, kuten keikat, stand up -esitykset ja open stage -runoillat. Kasper ja Heidi innostuvat kertomaan myös ensitreffeistään, jotka sijoittuivat Ritziin vähän vajaat kolme vuotta sitten. Tuolloin entisen elokuvateatterin valkokankaalla oli näytetty molempien lapsuuden ehdoton suosikkileffa E.T. Se sai nuoren parin lemmenliekin syttymään jo ensitreffeillä.

Aika lentää kuin siivillä ja Pocketin valot vilkkuvat pilkun merkiksi.

 

Kuka on Lotta?

Lotta viettää kesälomaansa Vaasassa ja nauttii rennolla asenteella kaupungin tarjoamista elämyksistä. Hän haluaa ottaa kaiken irti Vaasasta – ja tietysti myös sen shoppailumahdollisuuksista.

Lue lisää Lotan seikkailuista Vaasassa täältä: Syksyn sykähdyttävimmät kokemukset ja stressitön yhdessäolo löytyvät Vaasan seudulta.

Vinkki autoilijalle

Nopein reitti ostoksille kulkee Toriparkin kautta. Aivan keskustan sydämessä sijaitseva Toriparkki tarjoaa runsaasti parkkitilaa ja tekee talviseen keskustaan saapumisesta ihanan vaivatonta.

Ajankohtaista

Syysloma 2023 Vaasan seudulla

Syksyn sykähdyttävimmät kokemukset ja stressitön yhdessäolo löytyvät Vaasan seudulta.

Lue lisää