Ohita valikko
Lapsi lukee

Kirjastosta joulunajan puuhaa koko perheelle

Kirjastosta löytyy paljon tekemistä joulun odotteluun. Joskus on kuitenkin vaikea tietää, mille hyllylle suunnata ja mihin kirjaan tarttua. Tällöin voi turvautua vinkkilistoihin, joita kirjaston henkilökunta on koonnut kirjaston verkkosivuille.

Joulunodotus lastenkirjojen parissa 

Joulunodotus on jännittävää aikaa, ja siihen valmistautumisen voi aloittaa perheen pienimpien kanssa kirjojen avullaVerkkokirjaston lastensivuilta löytyy vinkkilista joulukalenterikirjoista ja jouluisista kuvakirjoista.  

Joulukalenterikirja on hauska tapa kertoa lapsille joulun perinteistä ja tavoista, jokaiselle 24:lle päivälle löytyy oma luku tai tarina.  

Kirjastosta voi lainata useita jouluaiheisia kirjoja: 

Jouluaskartelua, musiikkia ja herkullisia reseptejä 

Kuinka tehdään itse ovikranssi tai leivotaan täydellinen piparkakkutalo?  Ideoita koko perheen joulutekemiseen löytyy askartelun ja ruuanlaiton parissa. Kirjaston kokoelmista löytyy myös paljon joulumusiikkia luomaan tunnelmaa.

— Olemme koonneet yhteen joulun musiikkia, sisustusoppaita ja käsityökirjoja. Kirjoja joulun ruuanlaittoon löytyy laidasta laitaan, esimerkiksi Vegaanin joulukirja tai Emman makea joulu, kertoo kulttuuri- ja kirjastopalveluiden palvelupäällikkö Anna Pakka.

Joulukalenterit kirjaston somekanavissa

  • Kirjallinen joulukalenteri kirjaston Facebookissa ja Instagramissa. Voit osallistua arvontaan vaikka joka päivä pääkirjastossa tai yksityisviestillä Facebookin tai Instagramin kautta. Vastaamalla voit osallistua neljän 25 € arvoisen lahjakortin arvontaan Suomalaiseen kirjakauppaan.
  • Lulugramin joulukalenterissa kirjaston lukusammakko Lulu valmistautuu jouluun. Lulun puuhia voit kurkkia aina jouluaattoon saakka. Tervetuloa mukaan Lulun joulunodotukseen! Lulugram (@lulugram_vsa) on Vaasan kaupunginkirjaston lasten ja nuorten palveluiden Instagram-tili – liity seuraajiin!

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Vaasan joulu