Ohita valikko
Opiskelijat rappusilla

Lukiot

Lukiokoulutus on peruskoulun jälkeistä yleissivistävää koulutusta, joka antaa valmiudet opiskeluun yliopistossa, ammattikorkeakoulussa ja lukion oppimäärään perustuvassa ammatillisessa koulutuksessa.

Vaasassa toimii kolme kaupungin ylläpitämää lukiota: suomenkielinen Vaasan lyseon lukio ja ruotsinkieliset Vasa gymnasium ja Vasa svenska aftonläroverk. Vaasan lyseon lukiossa toimii myös aikuislinja.

Lukio-opetusta annetaan myös Åbo Akademin opettajankoulutuksen harjoittelukouluna toimivassa Vasa övningsskola gymnasiumissa sekä sen IB-linjalla. IB-linjalla opiskelevat englanniksi sekä suomen- että ruotsinkieliset oppilaat.

Suomen ensimmäinen kaksikielinen lukiokampus

Vaasassa toimii Suomen ensimmäinen kaksikielinen lukiokampus: Vaasan lyseon lukio ja Vasa gymnasium toimivat saman katon alla.

Molemmissa lukioissa on:

  • avoimet kurssitarjottimet eli opiskelijat voivat valita kursseja yli kielirajan.
  • luokkatandem-opetusta, jossa suomen- ja ruotsinkieliset opiskelijat muodostavat pareja ja opiskelevat yhdessä. Luokkatandem antaa kielenoppijalle mahdollisuuden oppia kieltä aidoissa vuorovaikutustilanteissa, kieltä äidinkielenään puhuvan ihmisen kanssa.
  • Co-teaching -opetus, jossa yksi kurssi/opetustilaisuus suoritetaan molemmilla opetuskielillä samanaikaisesti