Ohita valikko

Harjoittelijat kertovat

Harjoittelussa pääset osaksi työyhteisöä ja tekemään koulussa opittuja asioita turvallisessa ympäristössä. Harjoittelun aikana mukaan tarttuu monipuolista näkemystä työstä –  opintojenkin pariin on mukava palata käytännön taitoja taskussa. Työkokemus isosta organisaatiosta näyttää hyvältä myös CV:ssa.

Lue meillä harjoittelussa olleiden tarinoita alta!

Hagar, harjoittelija /Viestintä ja yhteiskuntasuhteet

Hagar Elbarbary on harjoittelussa Viestintä ja yhteiskuntasuhteet –palvelualueella ja on mukana kansainvälisissä projekteissa ja apuna muun muassa Talent Coastline Employment –hankkeessa. Katse tulevaisuudessa hän on onnellinen päästessään verkostoitumaan ja tutustumaan suuren organisaation toimintaan. Joustava, innostava ja kannustava työympäristö on ilahduttanut suuresti, ja plussaa ropisee myös kahvitauosta ja kaupunginjohtajan ystävällisyydestä, jollaisiin ei kotimaassa Egyptissä ole totuttu.

Miksi hait Vaasan kaupungille harjoitteluun?

Totta puhuen en edes tiennyt, että kaupunki ottaa harjoittelijoita. Vaasa International Talents –ohjelman projektipäällikkö Pia Junger ehdotti minua tehtävään. Olin todella kiinnostunut ja innoissani päästäkseni tähän organisaatioon vaikka edes pariksi kuukaudeksi.

Minua kiinnostaa kaupungin struktuuri ja miten sitä operoidaan. Lisäksi haluan saada kunnon työkokemusta täällä Suomessa.

Mitä olet tehnyt harjoittelussa? Oletko oppinut jotain uutta?

Työtehtäväni vaihtelevat riippuen projekteista, joissa työskentelen, mutta useimmat tehtävät pyörivät sisällöntuotannon, projekti- ja tapahtumasuunnittelun parissa. Esimerkiksi haastattelin opiskelijoita, kirjoitin käsikirjoituksia ja lyhyitä tarinoita heidän elämästään Vaasassa ”Vaasa through your eyes” –projektissa. Kaupungin nettisivujen kehittäminen ja yhteyden pitäminen yhteistyökumppaneihin kuuluu tehtäviini. Lisäksi sain kunnian olla mukana suurlähettiläiden vieraillessa Vaasassa kesäkuussa ja kirjoittaa heidän vierailuistaan.

Mikä on ollut parasta? Entä tylsintä?

Itse asiassa hyviä asioita on niin paljon, että on vaikea valita yhtä, mutta sanoisin, että arvostan vuorovaikutusta ihmisten kanssa varsinkin näin pitkän eristäytyneisyyden jälkeen. Joustava työstruktuuri ja oppimisympäristö mahdollistaa uuden oppimisen joka päivä, ja yksikään päivä ei ole toisensa kaltainen. Itse asiassa, työssämme ei ole tilaa tylsyydelle ja se tekee siitä mielenkiintoista ja jännittävää.

Onko jokin yllättänyt?

Hmm.. aamukymmenen kahvitunnit ja kaupunginjohtajan nöyrä asenne. 😊

Egyptissä meillä on vain lounastauko, joten minunlaiselleni kahvirakastajalle kahvitauon pitäminen aamukymmeneltä tarkoittaa mukavaa työpaikkakulttuuria.

Toiseksi, kaupunginjohtajan nöyrä asenne ja ystävällisyys kaikkia kohtaan, myös meitä harjoittelijoita. Tämä yllätti minut myös, sillä kaupunginjohtajat kotimaassani ovat yleensä konservatiivisia eivätkä ole vuorovaikutuksessa työntekijöiden kanssa.

Suositteletko harjoittelua Vaasan kaupungilla?

Ehdottomasti, se on silmiä avaava kokemus, ja kehotan kaikkia hakemaan.

Onko harjoittelusta hyötyä tulevaan?

Ehdottomasti, todella monella tavalla; verkostoni laajentaminen ja vaasalaisiin tutustuminen voi avata ovia, joita en ole edes ajatellut. Lisäksi uusien taitojen ja työtekniikoiden oppiminen esihenkilöiltäni ja kollegoiltani on hyvin arvokasta niin ammatillisesti kuin henkilökohtaisestikin.

Millainen tiimisi on?

Pidän itseäni hyvin onnekkaana saadessani Susanna Slotte-Kockin ja Ritva Mertaniemen esihenkilöikseni. En voisi toivoa kannustavampia, iloisempia, yhteistyökykyisempiä ja erityisesti ymmärtäväisempiä ja avuliaampia esihenkilöitä. He ovat aina valmiina kannustamaan ja valaisemaan minua matkallani.
Molemmilla on uniikki tapa ohjata ja tarjota apua, mutta heitä yhdistää se, että molemmat tekevät kaikkensa, jotta me harjoittelijat opimme ja työskentelemme terveellisessä ja mielenkiintoisessa ympäristössä.

Onneani lisää, että olen saanut Tarequen ja Minnan työtovereikseni, jotka tukevat ja ideoivat joiden kanssa jaamme ajatuksia avoimesti ja toteutamme suunnitelmiamme joustavasti ja kaikille parhaiten sopien.

Robert, siviilipalvelustyöntekijä/digi-tutor

Robert Hjerppe päätyi Vaasan kaupungin Digitalisaatio ja innovaatiot -palvelualueelle siviilipalvelukseen. Harjoitteluaika on innostanut ja motivoinut sekä vahvistanut alavalinnan oikeellisuudesta. Robert on saanut vastuuta, vapautta ja monta uutta mukavaa kaveria.

Miksi hait Vaasan kaupungille harjoitteluun?

Kuulin palveluspaikasta Vaasan kaupungilla ystäväni kautta ja hain tänne, koska työ palveluspaikassa sattui olemaan omaa alaani.

Mitä olet tehnyt harjoittelussa? Oletko oppinut jotain uutta?

Palveluspaikassa olen saanut muun muassa kouluttaa henkilökuntaa ohjelmistojen käytöstä, asentaa ja korjata monenlaisia laitteita ja liittymiä sekä tarjota yleisesti IT-tukea työkavereilleni.

Mikä on ollut parasta? Entä tylsintä?

Parasta työnkuvassa on vastuun ja vapaiden käsien saaminen. Nautin kovasti, kun saan olla itsenäisesti suoraan asiakkaaseen yhteydessä ja aikatauluttaa oman kalenterini. Toinen asia on työympäristö. Meillä on hyvä tiimi, kaikki ovat todella mukavia toisilleen ja apua on aina saanut tarvittaessa. Voin sanoa, että minulla ei ole ollut yhtäkään negatiivista kokemusta työkavereihin/asiakkaihini liittyen. Kaikki ovat olleet todella asiallisia!

Suositteletko harjoittelua Vaasan kaupungilla?

Voin vahvasti suositella Vaasan kaupunkia palveluspaikkana. Tiedostan, että olen saanut lisää uutta kokemusta IT-alan osista, joista minulla ei aikaisemmin ole ollut.

Onko harjoittelusta hyötyä tulevaan?

Tästä palveluspaikasta on ollut minulle varmasti hyötyä tulevaan ja olen huomannut sen motivoivan minua enemmän IT-alan suuntaan.

Nicklas, siviilipalvelustyöntekijä/digi-tutor

Nicklas Petersson halusi siviilipalveluksekseen paikan, jossa asiat otetaan tosissaan ja josta saa kokemusta. Harjoittelu kaupungilla on ollut opettavainen, hän on saanut tehdä samoja työtehtäviä kuin vakituiset työntekijät ja päässyt hyvin tärkeisiinkin työtehtäviin, joten tylsää ei ole tullut.

Miksi hait Vaasan kaupungille harjoitteluun?

Halusin suorittaa siviilipalvelukseni paikassa, jossa asiat otetaan tosissaan ja josta saan kokemusta. Etsiessäni mahdollisia paikkoja löysin vain sairaaloita ja kouluja. Sitten kyselin Vaasan kaupungilta sähköpostitse, olisiko siellä tarjolla sopivaa siviilipalveluspaikkaa IT-alalta.

Mitä olet tehnyt harjoittelussa? Oletko oppinut jotain uutta?

Palveluksen aikana olemme tilanneet työntekijöille työpuhelimia, avanneet liittymiä, auttaneet puhelinasioissa ym.

Mikä on ollut parasta? Entä tylsintä?

Parasta tähän mennessä on ollut ehkä se, että olen puhunut suomea päivittäin ja oppinut jo nyt enemmän kuin koulussa koskaan. Tylsintä oli silloin, kun tyhjensimme satoja kansioita, mutta hyvässä seurassa sekin sujui.

Onko jokin yllättänyt?

Minua on yllättänyt, että siviilipalvelusmiehet tekevät samanlaisia töitä kuin vakituisetkin työntekijät ja että meille uskotaan ihan tärkeitä juttuja, joten tekemistä ei tarvitse odotella eikä tule laiskoteltua.

Onko harjoittelusta hyötyä tulevaan?

Siviilipalveluksesta Vaasan kaupungilla on minulle paljon hyötyä tulevaisuudessa. Haluan IT-alalle, joten tämä on tosi hyvä paikka aloittaa.

Suositteletko harjoittelua Vaasan kaupungilla?

Suosittelen ehdottomasti Vaasan kaupunkia siviilipalveluspaikaksi muillekin. Haluan kiittää kaikkia töissä tapaamiani ihmisiä ystävällisyydestä ja ymmärtäväisyydestä, vaikka suomi ei ole äidinkieleni. Aiemmin arkailin suomen puhumista ja pelkäsin virheitä, mutta en Vaasan kaupungilla, täällä kaikki ovat huippumukavia.

Amna, arkkitehtiharjoittelija

Amna Faridille järjestyi työharjoittelupaikka kaupungin teknisessä toimessa, juuri niin kuin hän oli toivonutkin. Tällä hetkellä Amnan tehtävänä on saada lisää ihmisiä Suvilahteen. Työharjoittelussa on saanut oppia uutta joka päivä ja nauttia ystävällisestä ja avoimesta työilmapiiristä.

Miksi hait Vaasan kaupungille harjoitteluun?

Opiskelen Hanken ja SSE:lla yritysjohdon koulutusohjelmassa, johon sisältyy kolmen kuukauden työharjoittelu. Minun pitäisi kiittää Åsa Hämäläistä Hankenilta, joka auttoi minua löytämään tämän paikan. Toiveenani oli saada paikka Vaasan kaupungilta ja toiveeni toteutui.

Mitä olet tehnyt? Oletko oppinut jotain uutta?

Tällä hetkellä olen mukana Suvilahti-projektissa, jossa tärkein tehtäväni on suunnitella ja ehdottaa ideoita parantamiseksi, jotta saisimme enemmän ihmisiä muuttamaan Suvilahteen. Opin uutta tehtävässäni joka päivä. Tiimini on erittäin auttavainen ja he ovat aina valmiita opastamaan ja neuvomaan.

Mikä on ollut parasta? Entä tylsintä?

Parasta on ystävällinen työilmapiiri ja työtovereiden avoimuus uusille ideoille. Suomeksi käydyt kokoukset ja keskustelut käyvät joskus hieman tylsiksi, koska en ymmärrä suomea.

Onko jokin yllättänyt?

Kyllä, ensimmäisenä työpäivänä minulle selvisi, että Suomessa arkkitehdit tekevät suunnittelun. Siellä, mistä olen kotoisin ja monessa muussakin maassa kaupunkisuunnittelijat tekevät sen.

Onko harjoittelusta hyötyä tulevaan?

Kyllä, tästä on paljon hyötyä tulevaan. Opin paljon uusia asioita ja on erittäin hyödyllistä saada työkokemusta näin arvostetusta organisaatiosta.

Suositteletko harjoittelua Vaasan kaupungilla?

Ehdottomasti, on mahtava tilaisuus päästä työskentelemään Vaasan kaupungilla! Se on mahtava työpaikka loistavassa tiimissä.

Nyt voit kehua tiimiäsi.

Minun täytyy myöntää, että minua jännitti aluksi, sillä tiesin että virallinen työkieli on suomi ja minä puhun vain englantia. Kaikki ovat kuitenkin olleet todella kannustavia ja toivottaneet tervetulleeksi. Kaikki yrittävät puhua englanniksi niin paljon kuin mahdollista kokouksissa, joissa olen mukana. Kuten jo sanoinkin, työilmapiiri on erittäin ystävällinen ja kannustava.

 

Mona-Maria, viestintäharjoittelija

Mona-Maria Sandström halusi kokea, miten viestintä hoidetaan isossa organisaatiossa. Hän on päässyt seuraamaan sitä paalupaikalta kaupungin viestinnästä, jossa työskentely tuntuu merkitykselliseltä viestinnän ollessa suuressa roolissa organisaation toimivuuden kannalta.

Miksi hait Vaasan kaupungille harjoitteluun?

Hain Vaasan kaupungille, koska halusin päästä oman alan töihin. Kaupunki tarjosi mielenkiintoisia ja konkreettisia viestinnän alan töitä, joita halusin päästä oppimaan. Olin myös kiinnostunut kaupungin viestinnästä, sillä koulussa olimme lähinnä käyneet läpi pienten yritysten viestintää ja hyvin vähän isossa organisaatiossa toimimista. Kaupungin hakemus sai minut tajuamaan, että tämä olisi mielenkiintoinen mahdollisuus ymmärtää miten niinkin iso organisaatio kuin kaupunki hoitaa viestintäänsä ja miten se vaikuttaa muihin organisaation osiin.

Mitä olet tehnyt harjoittelussa? Oletko oppinut jotain uutta?

Olen tehnyt paljon sosiaaliseen mediaan liittyviä tehtäviä, kuten julkaisuja ja päivystystä. Olen myös päässyt harjoittelemaan tiedotteiden tekoa, sekä nettisivujen päivitystä. Olen ollut myös monissa erilaisissa kuvauksissa mukana avustajana. Opin koko ajan uutta, sillä isossa organisaatiossa sosiaalisen median työ on erilaista, kuin pienissä yrityksissä.

Mikä on ollut parasta? Entä tylsintä?

Parasta on ollut uuden oppiminen ja kuvausaikataulujen järjestäminen. Olen kyllä nauttinut jokaisesta hetkestä, kun olen oppinut jotakin tai minulle on annettu uusi tehtävä. Mielestäni tässä työssä on hyvin vähän tylsiä hetkiä. Jokainen päivä on erilainen.

Onko jokin yllättänyt?

En aluksi edes tiennyt, että kaupungilla on todella paljon erilaisia osastoja ja rakenteita sisässään. Tämä yllätti minut, kun minun tuli opetella ja muistaa kuka hoitaa mitäkin, kun jokaiselle alueelle on annettu vastuuhenkilö ja oma tiimi. On ollut myös hauska huomata erilaisuuksia pienen ja ison organisaation tavoissa. Siksi minut yllättikin, kuinka hyvin asiat ovat hoidossa kaupungilla ja miten iso vaikutus viestinnällä loppupeleissä on sen toimintaan.

Onko harjoittelusta hyötyä tulevaan?

On todellakin! Opin tästä paljon hyödyllisiä taitoja tuleviin tehtäviin ja koska en ole juurikaan tehnyt viestinnän töitä, tämä antaa minulle hyvää tietoa siitä, mitä viestinnän työt oikeasti tarkoittavat.

Suositteletko harjoittelua Vaasan kaupungilla?

Suosittelen ehdottomasti. Tehtävä opettaa paljon isossa organisaatiossa työskentelystä ja erilaisten työkalujen käytöstä eri alustoilla.

Nyt voit kehua tiimiäsi.

Meillä on ihan huippu tiimi ja aivan mahtavan avuliaita työkavereita! On kivaa olla harjoittelija, kun ei tarvitse pelätä avun kysymistä. On myös mahtavaa, että pystytte oman työn ja kiireen keskellä vastaamaan minun niin moniin kysymyksiin!

 

 

Henna-Maria, HR-trainee

Henna-Maria Lehto pääsi näkemään kaupungin autiopaikalta, mitä HR käytännössä on. Työharjoittelu opiskelujen loppusuoralla oli loistava kokemus. Henna-Maria sai ilokseen ottaa vastuuta sekä oppia uusia tietoja ja taitoja. Myös ihanan tiimin energisyys ja ystävällisyys inspiroi häntä suuresti.

Miksi hait Vaasan kaupungille harjoitteluun?

Hain harjoitteluun Vaasan kaupungille, koska halusin saada ensimmäisen opiskelemaani alaan liittyvän työpaikan. Opiskelen henkilöstöjohtamista Vaasan yliopistossa ja mielestäni tämä harjoittelu tuki hyvin opintojani ja tarjosi todella tärkeää työkokemusta, vieläpä suuressa organisaatiossa. Lisäksi olen lähtöisin Kanta-Hämeestä, joten ajattelin, että oppisin myös lisää Vaasan kaupungista harjoittelun avulla.

Mitä olet tehnyt harjoittelussa? Oletko oppinut jotain uutta?

Opin todella paljon ja pääsin tekemään hyvin monipuolisia ja vaihtelevia tehtäviä. Avustin esimerkiksi kesätyöhaussa ja henkilöstöraportin koostamisessa. Opin myös käyttämään esimerkiksi HRM-järjestelmää ja Webropol-kyselytyökalua. Lisäksi pääsin seuraamaan useita mielenkiintoisia kokouksia ja projekteja, joissa kehitetään kaupungin toimintaa.

Mikä on ollut parasta? Entä tylsintä?

Parasta on ehdottomasti se, että sain näin hienon harjoittelukokemuksen ja tutustuin moniin ihaniin ihmisiin. Pääsin näkemään läheltä, mitä HR on käytännössä. Opin käyttämään erilaisia järjestelmiä ja sain myös vastuuta. Tylsintä oli se, että etätöiden takia en päässyt näkemään kaikkia työkavereitani kasvokkain ja esimerkiksi kahvitauot ja muu työpaikalla tapahtuva keskustelu jäi kokematta.

Onko jokin yllättänyt?

Minua jännitti hieman, miten etätyöskentely onnistuu, joten yllätyin, koska se oli sujuvaa heti alusta lähtien. Olin myös yllättynyt siitä, että sain tehtäväkseni hyvin erilaisia ja monipuolisia tehtäviä. Lisäksi yllätyin positiivisesti siitä, miten paljon ja monin eri tavoin kaupungin toimintaa pyritään jatkuvasti kehittämään.

Onko harjoittelusta hyötyä tulevaan?

Harjoittelustani on varmasti hyötyä tulevaisuudessa. Olen oppinut todella paljon ja uskon, että pääsen hyödyntämään oppimaani sekä opinnoissani että tulevissa työtehtävissäni. Suuressa organisaatiossa työskentely nähdään varmasti positiivisena asiana myös töitä hakiessa.

Suositteletko harjoittelua Vaasan kaupungilla?

Ehdottomasti suosittelen. Harjoittelun aikana pääsee työskentelemään henkilöstö-palvelualueen eri tiimien kanssa, ja tehtävät ovat hyvin mielenkiintoisia ja monipuolisia. Työ on myös hyvin palkitsevaa, koska omaa kehittymistä voi seurata jatkuvasti.

Nyt voit kehua tiimiäsi.

Olin koko harjoitteluni etätöissä, mutta pääsin silti todella hyvin mukaan porukkaan ja sain lämpimän vastaanoton jokaisessa tiimissä, jossa työskentelin harjoitteluni aikana. Kaikki olivat todella mukavia ja kannustavia. Teams-kokoukset saivat aina hyvälle tuulelle ja ne olivat täynnä energisyyttä, joka inspiroi minua edelleen. Koko HR-porukka oli aivan mahtava!

Lauri, HR-trainee

Kurkistus kulisseihin

Vaasan yliopistossa hallintotieteitä opiskelevan Lauri Niemen puolen vuoden harjoittelujaksoon mahtui reilusti uusia kokemuksia. Alan monipuolisuus yllätti, ja samalla Lauri pääsi todelliselle intensiivijaksolle etätyöskentelyn maailmaan.

Uratarinat/Hr-trainee

Miksi hait Vaasan kaupungille harjoitteluun?

Olin etsinyt oman alani harjoittelupaikkaa ja törmäsin koulun julkisjohtamisen Facebook-sivuilla ilmoitukseen, jossa haettiin HR-traineeta henkilöstöpalveluihin. Kaupunkiorganisaatiossa minua kiinnosti erityisesti se, mitä ”kulissien” takana tapahtuu eli miten kaupunkia johdetaan ja kaikki saadaan toimimaan. Minut yllättikin se, mitä kaikkea näin ison organisaation pyörittäminen vaatii.

Mitä olet tehnyt harjoittelussa?

Olen osallistunut koulutusten järjestämiseen, ja esimerkiksi kesätyöntekijöiden haku oli iso projekti, johon pääsin mukaan. Olen ollut mukana tekemässä henkilöstön tehtävänkuvauksia, työhyvinvointikyselyä sekä ollut paljon mukana erilaisissa palavereissa. Nämä kaikki ovat opettaneet minua paljon HR-alasta.

Mikä on ollut parasta? Entä tylsintä?

Parasta on ollut lämmin ilmapiiri, joka työpaikalla on. Aina saa apua, jos sitä tarvitaan, eikä minua ole heitetty kylmiltään mihinkään. Tylsintä on ehkä ollut silloin, kun on ollut paljon samaa hommaa. Onneksi näin ei ole käynyt usein, vaan päivät ovat olleet tosi vaihtelevia.

Harjoitteluaikanasi siirryit kokonaan etätyöhön koronatilanteen vuoksi, millaista se on ollut?

Etätyöhön siirtyminen tuntui mielenkiintoiselta, sillä en ollut aiemmin tehnyt etätöitä. Kommunikaatio työkavereiden kanssa onnistui hyvin, apua ongelmiin sai helposti esimerkiksi Skypellä, ja palaverit onnistuvat Teamsin kautta. Rutiininani oli tehdä kävelylenkki työpäivän jälkeen ja se toimi mainiosti työpäivästä irrottavana tekijänä.

Onko harjoittelusta hyötyä tulevaan?

Varmasti. Tässä vaiheessa ei välttämättä edes vielä hoksaa, mitä kaikkea on oppinut. Ainakin olen saanut hyvää kokemusta, oppinut käyttämään yleisiä HR-ohjelmistoja ja muutenkin tottunut toimistotyökulttuuriin. Teen myös parhaillaan graduani, jossa Vaasan kaupunki on tutkimukseni case-aiheena. On mahtavaa tutkia jotain sellaista, mistä voi olla hyötyä organisaation arkeen.

Suositteletko harjoittelua Vaasan kaupungilla?

Ehdottomasti! Tämä on hyvä ja monipuolinen harjoittelupaikka alasta sekä organisaation ja ihmisten taitojen kehittämisestä kiinnostuneelle. Ja onhan täällä työkavereina tosi mukavaa porukkaa, se on tietysti iso plussa!

Arto, HR-trainee

Näköalapaikka HR-töihin

Kauhavalta kotoisin oleva Arto Laakso työskentelee puoli vuotta HR-traineen tehtävissä Vaasan kaupungin henkilöstöpalveluissa. Vaasan yliopistossa neljä vuotta opiskelleen Arton mielestä harjoittelu tukee hienosti maisterivaiheen henkilöstöjohtamisen opintoja.

Mies seisoo puistikolla.

Miksi hait Vaasan kaupungille harjoitteluun?

Yliopistossa työharjoittelu ei kuulu pakollisena opintoihin, mutta halusin saada työkokemusta omalta alalta jo opiskeluaikana. Isosta organisaatiosta saa monipuolista kokemusta ja täällä pääsee hyvin jyvälle henkilöstöhallinnollisista työtehtävistä.

Mitä olet tehnyt? Oletko oppinut jotain uutta?

Ensimmäinen kuukausi on mennyt taloon ja työkavereihin tutustuessa. Olen taittanut uutta henkilöstöraporttia, opetellut käyttämään henkilöstöhallinnon HRM-järjestelmää sekä päässyt osallistumaan osaamisen kehittämisen tiimipalavereihin. Olen päässyt myös avustamaan koulutuksien järjestämisessä, ja siinä ohessa myös kehittämään itseäni osallistumalla esimerkiksi ruotsin kielen kertauksiin sekä Microsoft Teams ja työnantajakuva -koulutuksiin. Rekrytointipalveluiden apuna olen ollut tekemässä työsopimuksia sijaisille ja sijaistarvehakuja kuntien omassa rekrytointijärjestelmässä, Kuntarekryssä.

Mitä odotat harjoittelultasi?

Toivon saavani vastuuta. Odotan myös, että voin hyödyntää vielä enemmän koulussa opittuja asioita ja, että saan toteuttaa itseäni osallistumalla esimerkiksi erilaisiin kehittämisryhmiin ja koulutuksiin.

Mikä on ollut parasta? Entä tylsintä?

Olen päässyt opettelemaan erilaisia henkilöstöpalveluiden ja rekrytoinnin käyttämiä järjestelmiä. On ollut myös mukava tutustua uusiin työkavereihin, jotka ovat taustoiltaan erilaisia ja eri-ikäisiä. Tylsintä on ehkä silloin, jos joutuu tekemään samaa, rutiininomaista työtehtävää pitkään.

Onko jokin yllättänyt?

Asiat eivät ole olleet niin vaikeita kuin ehkä odotin, ja olen oppinut nopeasti uusia juttuja. Se myös yllätti, että sain oman parkkipaikan, vaikka työpaikka sijaitsee ihan Vaasan keskustassa!

Onko harjoittelusta hyötyä tulevaan?

On, ehdottomasti. Isossa organisaatiossa työskentely, täällä oppimani HR-järjestelmät ja se, että olen päässyt tekemään ihan oikeita henkilöstöhallinnon töitä, näkyy varmasti plussana CV:ssä. Kun palaan takaisin opintojen pariin, voin peilata työssä oppimaani teoriaan – se motivoi.

Suositteletko harjoittelua Vaasan kaupungilla?

Kyllä suosittelen, etenkin henkilöstöhallinnollisista tehtävistä täällä saa kokonaisvaltaista näkemystä. Harjoittelussa huomaa myös, mitkä asiat ovat hyvin erityyppisissä työpaikoissa ja missä voisi olla kehitettävää. Koska organisaatio on niin iso, täällä pystyy myös vaikuttamaan omiin työtehtäviin ja tehdä itseä kiinnostavia asioita.

Emilia, graafinen harjoittelija

Parasta kesätöissä: monipuolisuus ja työkaverit

Viime kesänä kesäsomettajana kaupungilla työkokemusta hankkinut Emilia Kovanen työskentelee nyt graafisena harjoittelijana. Tulevaisuudessa hän haaveilee armeijasta ja medianomi-opinnoista.

Kesätyöntekijä tekee julisteita.

Miksi hait Vaasan kaupungille kesätöihin?

Halusin kokeilla jotain erilaista, mutta kuitenkin kerätä työkokemusta media-alalta. Työ vaikutti mielenkiintoiselta.

Mitä olet tehnyt?

Paljon esitteitä ja jonkin verran valokuvausta. Myös käyntikortteja ja kulkukortteja on tullut tehtyä.

Mikä on ollut parasta?

Parasta on kyllä ollut työn monipuolisuus ja tietenkin hyvät työkaverit.

Entä onko ollut jotain tylsää?

No varmaan ekat päivät. Silloin, kun tuli uuteen työympäristöön ja kaikki oli niin uutta ja jännittävää ja kun ei tuntenut ketään. Heti alkuun ei saanut tehdä mitään suurempaa, vaan joutui tyytymään kaikkiin pienempiin – ja ehkä vähän helpompiin hommiin.

Onko jokin yllättänyt?

Ehkä työn monipuolisuus. Tai tiesinhän mä, että täällä tehdään vaikka mitä, mutta silti yllätti, kuinka paljon täällä oikeasti tuotetaan juttuja ja materiaaleja. Myös aikataulut yllättivät: välillä on tosi kiire ja välillä ei ole kauheasti tekemistä, se vaihtelee.

Suositteletko, miksi?

Kyllä! Suosittelen graafisia palveluita työpaikkana erityisesti media-alaa opiskeleville, koska tämä on työympäristönä turvallinen, monipuolinen ja opettavainen, ja täällä oikeasti saa hyödyntää koulussa oppimaansa. Lisäksi olen oppinut paljon uutta kokeneilta graafikoilta ja painajilta.