Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Kansalaisopistoon ilmoittautuminen alkaa Vaasassa 15.12.  

Julkaistu: 12.12.2022

Ilmoittautuminen Vaasan kansalaisopisto Alman kursseille alkaa torstaina 15.12. klo 15. Kurssitarjontaan voi tutustua jo etukäteen verkossa.

Painettu kurssiesite jaetaan viikolla 49 kaikkiin kotitalouksiin Vaasassa ja Kyrönmaalla. Tarjontaan voi tutustua myös verkossa.

Ilmoittautuminen alkaa samassa verkko-osoitteessa torstaina 15.12. klo 15. Kansalaisopisto Alman palvelupisteeseen voi ilmoittautua myös puhelimitse.

– Alma toimii kaksikielisesti ja monikulttuurisesti Vaasan lisäksi Laihialla ja Isossakyrössä. Olemme iloisia saadessamme olla kiinteä osa näitä yhteisöjä. Kursseillamme onnistutaan yhdessä ja tutustutaan uusiin ihmisiin, sanoo rehtori Sannasirkku Autio.

Yleisöluentojen teemana muisti ja muistot

Kevään yleisöluentojen teema on kansakunnan ja yksilön muisti ja muistot. Esimerkiksi kirjailija Lasse Lehtinen käsittelee luennollaan 8.3. Suomen historian ainoan murhatun ministerin, Heikki Ritavuoren elämää ja kuolemaa.

Oikeuspsykologi Julia Korkman havainnollistaa 1.2. oikeustapausten avulla, miten muisti toimii ja miten sitä voidaan hyödyntää luotettavasti. Emeritaprofessori Marianne Nordman pohtii, miten hänen omat ja hänen veljensä lapsuusmuistot poikkeavat toisistaan ja miten niihin ovat vaikuttaneet sisarusten persoonallisuus sekä ajan kasvatus ja kulttuuri. Nordmanin luento pidetään 12.4.2023.