Ohita valikko

Kotoilun koordinaatit löytyvät Korsnäsistä

Pidätkö puutarhanhoidosta, käsitöistä tai sisustamisesta? Kaipaatko uusia inspiraatioita kotoiluun, hyggeilyyn – tai millä nimellä kaikenlaista kotona puuhastelua nyt ikinä haluaakaan kutsua? Lähde retkelle Korsnäsiin!

Korsnäs on kotoilun ideapankki, sillä kunnassa käsillä tekeminen ja viihtyisän tunnelman luominen on ollut muodissa kaukaa historiasta saakka. Perinteinen Korsnäsin villapaita on ehkä maailmallakin tunnetuin korsnäsiläisyyden symboli. Sen juuret juontavat 1800-luvun puoliväliin saakka, jolloin se edusti todellista muotiuutuutta ruotsinkielisellä Pohjanmaalla. Erikoisen Korsnäsinpaidasta tekee se, että sen tekemisessä yhdistellään virkkausta ja neulomista. Lisäksi värikkyys ja runsaat kuviot ovat sille tyypillisiä. Jos olet kiinnostunut käsitöistä ja haluat uppotua perinneneuleen saloihin, kannattaa poiketa Korsnäsin kotiseutumuseossa. Pihapiirissä on paljon nähtävää ja siellä järjestettäviä tapahtumia kannattaa seurata, sillä paikalla järjestetään myös esimerkiksi käsityönäytöksiä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

💙50 shades of blue ~ 50 nyanser av blått💙

Henkilön Camilla M (@millamiis) jakama julkaisu

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön F a n n y 𝒜𝒹𝑒𝓁𝒾𝓃𝒶 (@fannyadelina) jakama julkaisu

Vierailu Harrströmin kylässä ja sen kalasatamassa kannattaa. Alue on yksi museoviraston määrittelemistä valtakunnallisesti merkittävimmistä rakennetuista kulttuurikohteista, mutta virallisen statuksen lisäksi kylässä riittää monenlaista näkemistä ja kokemista koko perheelle. Kalasataman vene- ja verkkovajat sekä suojaisat poukamat jo sinällään rauhoittavat mieltä ja inspiroivat vaikka maalauksesta kiinnostuneita ikuistamaan meren jatkuvasti muuttuvaa elämää. Tasaisemmasta virtauksesta inspiraatiota etsivien kannattaa etsiytyä kylän läpi kulkevan Harrströminjoen rannalle, ja lapsille Harrströmin aktiviteettipuisto tarjoaa monenlaista ajanvietettä. Muista huomioida myös vanha kivisilta ja 1800-luvulta peräisin olevat tuulimyllyt!

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

I Skepp & Skoj-parken i Harrström är det både roligt och smarrigt att vara! #byainfluencer #aktionösterbotten #harrström

Henkilön Byainfluencer (@byainfluencer) jakama julkaisu

Ennen kuin koti taas vetää kotoilusta kiinnostuneita puoleensa, kannattaa vielä poiketa Korsnäsin kauppapuutarhalla. Nappaa kotiinviemisiksi parhaat palat isojen kasvihuoneiden kukkaloistosta ja kasvien rivistöistä. Myös puutarhanhoito on Korsnäsissa monen lempipuuhaa, joten kunnassa liikkuessa kannattaa kohteliaasti vilkuilla talojen pihoja uusien inspiraatioiden saamiseksi.

Nu packar jag se sista för i år. Passa på och fynda för 5,-/kasse. Finns att hämtas vid KHT dygnet runt. Fyller på vartefter så länge blommor finns.

Julkaissut Korsnäs Handelsträdgård Ab Keskiviikkona 10. kesäkuuta 2020

Ja vielä vinkki takuuvarmalle nostalgiahetkelle. Vaikka autosi polttoainemittari ei vielä osoittaisikaan aivan bensan loppumisen merkkejä, poikkea tankkaamaan autosi Molpen pikkuhuoltsikalla. Menneiden vuosikymmenten lumosta kotimatkalle syntyy mukavia tarinoita kuin itsestään.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Susanne (@sussi7285) jakama julkaisu

Matkaoppaana Korsnäsissä toimi Raymond Wesander.

Teksti julkaistu 17.6.2020.

Katso lisää

 • Harrströmin kalasatama

  Sjötået 45, Korsnäs

  Harrströmin kalasatamassa, jossa oli aikoinaan vilinää ja vilskettä. Kahden sadan metrin pituisen luonnonsataman ympärillä on paljon vanhempia ja uudempia venevajoja. Läheisyydessä sijaitsee kalastajatorppa, joka esittelee kalastajaperheen elämää 1800-luvun loppupuolella ja 1900-luvun alkupuolella. Kahdessa venevajassa on vanhoja veneitä ja moottoreita näytteillä. Lisäksi voit nauttia sataman kauniista näkymästä.

  http://www.harrstrom.fi

  Facebook

 • Harrströmin vanha kivisilta

  Gamla Strandvägen 161, Korsnäs

  Silta on rakennettu vuonna 1898 ja sen rakensivat Karl Åberg ja Karl Höbacka.

 • Korsnäsin kotiseutumuseo

  Kyrkobyvägen 32, Korsnäs

  Korsnäsin Kotiseutumuseoon kuuluu talonpoikaistalo (Vanhan Pappilan entinen renkitupa), luhtirakennus, toimiva sepän paja, aitta, tuulimylly ja kolme kirkkotalia (hevosia varten kirkkojen pihoilla) sekä viljalainamakasiini kylätien toisella puolella.
  Museomme näyttelyissä voit kurkistaa entisaikojen korsnäslaiseen elämään.
  Erityiskohteitamme ovat Korsnäsin villapaita -näyttely ja Hylkeenpyyntinäyttely Talonpoikaistalossa. Esillä on myös erillisiä pysyviä ja vaihtuvia näyttelyitä.
  Näyttelytiloja ovat: Talonpoikaistalo, Luhtirakennus, Paja, Viljalainamakasiini.

  +358 50 351 9488

  christina.mannfolk@netikka.fi

  https://korsnas.hembygd.fi/suomeksi/

 • Strand-Mölle

  Sjövägen (Molpe) 271, Molpe

  Ravintola Strand-Mölle sijaitsee kauniisti meren rannalla Molpen kylässä, noin 40 km Vaasasta etelään.

  Ravintola on auki vuoden ympäri, myös sunnuntaisin. Me tarjoamme runsas menu sisältäen à la carte, pizzaa ja lounasta. Meillä voit järjestää juhlia ja illallisia, sekä yrityksiin että yksityisiin tapahtumiin. Meillä on myös catering palvelu. Paikallisesti tuottetu ruoka ja paikallisten kalastajien toimittama tuore kala kuuluu erikoisuutemme.

  Tervetuloa meille merenrantaravintolaan!

  +358 6 347 67 54

  info@strand-molle.fi

  https://www.strand-molle.fi/

  Facebook

 • Uimarannat Korsnäsissa

  Korsnäs

  HarrstromSimstrand

Vaasan seudun piilotetut mansikkapaikat