Ohita valikko
Unesco Maailmanperintö

Vöyri ja Oravainen – Onnellisen elämän alkulähteillä

Vöyrillä onnellisen elämän reseptiin yhdistyy sielun ja ruumiin hyvinvointi. Jo Antiikin Kreikasta peräisin oleva sanonta kuuluu: “Terve sielu terveessä ruumiissa.” Kunnassa vieraileva lähiseutumatkailija voikin mutkattomasti yhdistää liikunnan, urheilun ja kulttuurielämykset niin, että Vöyrillä vietetyn päivän jälkeen energiaa riittää pitkälle eteenpäin.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Gun-Marie Wiis (@gunniwiis) jakama julkaisu

Vöyrin kierros kannattaa aloittaa filosofian alkulähteiltä tutustumalla Ehrs Parkenin puistoon. Tämä puisto yllättää kokeneemmankin maailmanmatkaajan ja saa paatuneimmatkin epäilijät uskomaan, että ajasta ja paikasta aivan toiseen maailmaan hetkessä siirtyminen on sittenkin mahdollista. Kreikkalaiset patsaat kutsuvat mielenkiintoiselle tutkimusmatkalle Afroditen, Zeuksen ja Artemiksen maailmoihin ja löytyvät Grannasbergetiltä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Alexandra Furu (@alexandrafuru) jakama julkaisu

Onneksi paluu nykyhetkeen, tosin myös hieman nostalgisiin tunnelmiin, onnistuu yhtä nopeasti. Vöyrin City Cafe on palvellut asiakkaita jo vuosikymmenten ajan usean sukupolven voimin ja on säilyttänyt asemansa onnistuneiden kahvitteluhetkien mansikkapaikkana. Ruokatuliaisia kotiinviemisiksi löytyy myös Oravaisten Savustamolta, jonka lihatuotteet ovat taatusti kotimaista ja eettisesti tuotettua. Granholmin tuotteistaan palkitulta suoramyyntitilalta löytyy paljon hilloja, mehuja ja marmeladeja.

Shopping time. Oravais Rökeri. Oravais Oravainen Finland. #visitvaasa #visitvasa #raymondpåtur #raymondinmatkassa #oravaistensavustamo. #oravaisrökeri

Julkaissut Raymond Wesander Perjantaina 8. toukokuuta 2020

Toisenlaisiin patsaisiin, eli erilaisiin kivilajeihin ja niiden saloihin pääsee tutustumaan Oravaisissa, aivan valtatie E8 varrella. Kierroksen jälkeen voi nauttia pientä purtavaa tai kahvia viereisessä kahvilassa.

Stenparken Kivipuisto. Oravais Oravainen. #visitvaasa #visitvasa #raymondpåtur #raymondinmatkassa #oravais #oravainen

Julkaissut Raymond Wesander Perjantaina 8. toukokuuta 2020

Mutta entäs se ruumiin kulttuuri? Suuntaa kohti Vöyrin ulkoilukeskusta. Siellä on mahdollista patikoida, rullahiihtää tai pelata golfia. Vöyrin golfkenttä sopii myös erinomaisesti lajin aloittamiseen. Urheilukeskuksesta löytyy myös mäkihyppytorni. Jos mäkihyppyharrastuksen aloittaminen arveluttaa, voi tornin huipulle kiivetä ihailemaan maisemia ja alaspäinkin pääsee turvallisesti portaita pitkin. Liikuntapaikat ja urheilumahdollisuudet eivät lopu tähän ja kattavan tiedon palveluista löydät Vöyrin kunnan verkkosivuilta. Jalkapallon, uimapuvun ja lenkkareiden pakkaaminen auton takaluukkuun kannattaa kuitenkin aina, niin pääset helposti nauttimaan eteen tulevista liikuntamahdollisuuksista.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Vörå Golf – Vöyrin Golf (@voragolfvoyringolf) jakama julkaisu

Matkaoppaana Vöyrillä ja Oravaisissa toimi Raymond Wesander.

Teksti julkaistu 29.5.2020.

Vaasan seudun piilotetut mansikkapaikat