Ohita valikko

Vöyri ja Oravainen – Onnellisen elämän alkulähteillä

Vöyrillä onnellisen elämän reseptiin yhdistyy sielun ja ruumiin hyvinvointi. Jo Antiikin Kreikasta peräisin oleva sanonta kuuluu: “Terve sielu terveessä ruumiissa.” Kunnassa vieraileva lähiseutumatkailija voikin mutkattomasti yhdistää liikunnan, urheilun ja kulttuurielämykset niin, että Vöyrillä vietetyn päivän jälkeen energiaa riittää pitkälle eteenpäin.

Oravaisissa sijaitsevan Kimon Ruukin alueella voit matkustaa historiassa vuoteen 1792, kun Kimon Ruukki oli Suomen tuottoisin rautaruukki. KB-leimalla merkittyä kankirautaa kuljetettiin omilla aluksilla Oravaisista Tukholman rautatorille (sijaitsee nykyisessä Vanhassa kaupungissa) Tukholmasta rautaa vietiin edelleen muualle Eurooppaan. Nykyään Kimon ruukki on elävää kulttuurimaisemaa, jossa vanha ruukinmiljöö ja luonnonkaunis puistoalue kohtaavat nykyajan. Täällä on tarjolla monenlaista tekemistä sekä lepo- ja virkistäytymismahdollisuuksia.

Onneksi paluu nykyhetkeen, tosin myös hieman nostalgisiin tunnelmiin, onnistuu yhtä nopeasti. Vöyrin City Cafe on palvellut asiakkaita jo vuosikymmenten ajan usean sukupolven voimin ja on säilyttänyt asemansa onnistuneiden kahvitteluhetkien mansikkapaikkana. Ruokatuliaisia kotiinviemisiksi löytyy myös Oravaisten Savustamolta, jonka lihatuotteet ovat taatusti kotimaista ja eettisesti tuotettua. Granholmin tuotteistaan palkitulta suoramyyntitilalta löytyy paljon hilloja, mehuja ja marmeladeja.

Shopping time. Oravais Rökeri. Oravais Oravainen Finland. #visitvaasa #visitvasa #raymondpåtur #raymondinmatkassa #oravaistensavustamo. #oravaisrökeri

Julkaissut Raymond Wesander Perjantaina 8. toukokuuta 2020

Toisenlaisiin historiaan, eli erilaisiin kivilajeihin ja niiden saloihin pääsee tutustumaan Oravaisten kivipuistossa, aivan valtatie E8 varrella. Kierroksen jälkeen voi nauttia pientä purtavaa tai kahvia viereisessä kahvilassa.

Stenparken Kivipuisto. Oravais Oravainen. #visitvaasa #visitvasa #raymondpåtur #raymondinmatkassa #oravais #oravainen

Julkaissut Raymond Wesander Perjantaina 8. toukokuuta 2020

Mutta entäs se ruumiin kulttuuri? Suuntaa kohti Vöyrin ulkoilukeskusta. Siellä on mahdollista patikoida, rullahiihtää tai pelata golfia. Vöyrin golfkenttä sopii myös erinomaisesti lajin aloittamiseen. Urheilukeskuksesta löytyy myös mäkihyppytorni. Jos mäkihyppyharrastuksen aloittaminen arveluttaa, voi tornin huipulle kiivetä ihailemaan maisemia ja alaspäinkin pääsee turvallisesti portaita pitkin. Liikuntapaikat ja urheilumahdollisuudet eivät lopu tähän ja kattavan tiedon palveluista löydät Vöyrin kunnan verkkosivuilta. Jalkapallon, uimapuvun ja lenkkareiden pakkaaminen auton takaluukkuun kannattaa kuitenkin aina, niin pääset helposti nauttimaan eteen tulevista liikuntamahdollisuuksista.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Vörå Golf – Vöyrin Golf (@voragolfvoyringolf) jakama julkaisu

Matkaoppaana Vöyrillä ja Oravaisissa toimi Raymond Wesander.

Teksti julkaistu 29.5.2020.
Päivitetty 23.2.2022

Vaasan seudun piilotetut mansikkapaikat