Olet täällä

11.9.2015 - 9:19

Esteettömyyden huomioivat tilat ja palvelut palkitaan Esteetön Vaasa -tarralla

Vaasa kaikille -tarra
Vaasan kaupunki osallistuu Euroopan komission järjestämään Esteetön kaupunki 2016 -kilpailuun. Kilpailussa innostetaan kaupunkeja parantamaan esteettömyyttä vammaisten ja ikääntyvien osalta julkisissa paikoissa. Kilpailun innoittamana Vaasalle on suunniteltu Esteetön Vaasa -tarra. Sen saavat käyttöönsä ne vaasalaiset toimijat, joiden tiloissa tai palveluissa esteettömyys on huomioitu.

Esteettömässä ympäristössä pärjäävät kaikki

Vaasan kaupungin oman organisaation lisäksi keskustan yritykset on haastettu mukaan tekemään Vaasasta yhdenvertaisempaa sekä esteettömämpää asuinympäristöä. Esteettömyyttä on kartoitettu pitkin kevättä.

− Esteettömässä ympäristössä selviydymme riippumatta siitä, miten hyvin näemme, kuulemme, liikumme tai luemme. Selkeät opasteet ja sujuva asiakaspalvelu helpottavat jokaisen arkea. Esteetön Vaasa -tarran ansaitakseen organisaation tulee kiinnittää huomiota esteettömyyden eri osa-alueisiin, kuten piha-alueilla ja toimitiloissa liikkumiseen, palvelutilanteen sujumiseen, opasteisiin ja pysäköintimahdollisuuksiin, kertoo Vaasan kaupungin vammais- ja esteettömyysasiamies Tiina Mäki.

Tarkoitus on, että tarrat tulevat kaupunkikuvaan syyskuun lopusta alkaen. Tarra tulee näkymään liikkeen ulko-ovessa. Tässä vaiheessa tarran on hakenut viisi keskustan liikettä.

 

Meri symboloi vapautta liikkua itsenäisesti

Vaasalaisen Petri Kähtävän suunnittelema tarra julkaistiin 11.9. Tarrassa pyörätuolissa istuva henkilö liikkuu sujuvasti merellisessä ja aurinkoisessa Vaasassa. Tarrassa on myös mukana esteettömyyttä tukeva viesti, Vaasa kaikille.

− Tarraa suunnitellessani ja Vaasaan liittyviä asioita miettiessäni tuli heti mieleen aurinko ja meri. Minulle meri myös symboloi vapautta liikkua itsenäisesti, joten päätin liittää tarrassa olevan pyörätuoli-asiakkaan korostamaan tätä symboliikkaa.

Kähtävä on ylpeä tuotoksestaan.

− Tarra ja sen tekeminen on minulle suuri kunnia. On hienoa katsella jälkeenpäin kaupungilla, missä tarrani loistaa.

Aiheeseen liittyvät asiasanat: 

Uusimmat