Olet täällä

20.3.2017 - 15:49

Hammashuollossa ryhdytään toimiin hoitotakuun tavoittamiseksi

Kuva hammashoidosta
Helmikuussa Vaasan kaupungin hammashuollossa hoitotakuu ylittyi kuukaudella. Tilanteen korjaamiseksi hammashuollossa aloitetaan 1.4.2017 kiireettömän hammashoidon jonon purku viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 8-18.

Potilaan varatessa kiireetöntä aikaa, hänet asetetaan jonoon. Hänelle ilmoitetaan arvioitu hoitoaika.

- Hoitojonossa oleville potilaille lähetetään aika postitse. Järjestelyä jatketaan niin kauan, että hoitotakuun puitteet saavutetaan, vakuuttaa vs. johtava ylihammaslääkäri Hanna Kangasmaa.

Tällä hetkellä jono on ollut liian pitkä ja hoitotakuu on ylittynyt kuukaudella. Jonotusaika on ollut noin seitsemän kuukautta, ja siksi toimenpiteisiin oli ryhdyttävä.

Myös oikomishoidon jonot puhuttavat

Tällä hetkellä oikomishoitojono on pitkä, noin neljä vuotta. Oikomishoidon ruuhkautunut tilanne on tiedossa Vaasan kaupungin hammashuollossa.

- Toimintamallin muutos tilanteen parantamiseksi on tehty. Työnjakoa on muutettu ja enemmän työvoimaa on siirretty oikomishoitoa tekemään. Potilaat kutsutaan jonosta järjestyksessä, kertoo Kangasmaa muutoksista.

Tällä hetkellä Vaasassa hoidetaan ne oikomishoitoa tarvitsevat lapset ja nuoret, joille purentavirheestä on odotettavissa toiminnallista haittaa.

Huutoniemen hammashoitola muuttaa Ristinummelle

Huutoniemen hammashoitola muuttaa 3.4.2017 alkaen Ristinummen terveysasemalle. Uusi osoite on Ristinummen terveysaseman osoite, Jyrsijänkatu 2. 

Sisäänkäynti Huutoniemen hammashoitolaan tapahtuu Ristinummen terveysaseman ovesta. Hammashuollon käynneille ei tarvitse erikseen ilmoittautua.

Aiheeseen liittyvät asiasanat: 

Uusimmat