Olet täällä

3.7.2017 - 12:47

Lapsille näyttelyopastuksia ja työpajoja Vaasan kaupungin museoissa

työpaja tikanojan taidekodissa
Vaasan kaupungin museoissa järjestetään heinäkuussa lapsille työpajoja ja näyttelyopastuksia. Tapahtumat liittyvät kesänäyttelyihin ja ovat alle 18-vuotiaille ilmaisia.

Pohjanmaan museossa järjestetään keskiviikkoisin lapsille näyttelyopastus ja luontoaiheinen työpaja luonnontieteellisessä perusnäyttelyssä Terranovassa. Opastus ja työpaja pidetään suomeksi klo 10 ja ruotsiksi klo 12.

Terranovassa aiheina ovat jääkausi, maan kohoaminen seudulla sekä miten ihminen on saanut suojaa ja ravintoa eri aikakausina. Lisäksi tutustutaan hyönteisiin ja eläimiin sekä niiden elintapoihin. Työpajassa maalataan kiviin joko aidonnäköisiä tai itsekeksittyä hyönteisiä.

Pohjanmaan museossa voi myös tutustua näyttelyyn Tarinoita taidekaupungista - Vaasan taideyhdistys 100 vuotta.

Kuntsilla tehdään veistoksia

Tikanojan taidekodissa on torstaisin näyttelyopastus ja maalaustyöpaja klo 10 suomeksi ja klo 12 ruotsiksi. Kesänäyttelynä on esillä Pariisi 1894: Gauguinin ja Strindbergin piirin suomalaistaiteilijat.

Perjantaisin voi Kuntsin modernin taiteen museossa tutustua Art Battle -näyttelyyn ja tehdä työpajassa veistoksia. Työpaja ja opastus pidetään suomeksi klo 11 ja ruotsiksi klo 13.

Kuntsilla on kesällä esillä myös Marjo Levlinin näyttely Unelmia, haamuja.

Lisätiedot näyttelyistä www.vaasa.fi/nayttelyt

Kuva: Leena Forsén

Uusimmat

Max on the Rox_foto Hannu Perälä
24.4.2018
Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut järjestää kevään ja syksyn aikana ilmaisia Feasta Clubeja kaupunginkirjaston Draama-salissa. Tapahtumissa esitellään muun muassa vaasalaista musiikkia.