Olet täällä

1.10.2018 - 13:22

Nuorisovaltuustovaaleihin saatiin 66 ehdokasta

Nuorisovaltuuston pj Antonio Teca ja varapj Roosa Rantala 2018
Vaasan nuorisovaltuuston vaaleihin ilmoittautui ehdokkaiksi suuri määrä vaasalaisia nuoria. Yhteensä 66 nuorta aloittaa nyt vaalityönsä marraskuun alussa käytäviä vaaleja varten.

Nuorisovaltuustovaalien ehdokaslista on nähtävillä osoitteessa www.vaasa.fi/nuorisovaltuusto. Vaalit järjestetään 6.–7.11. Äänioikeus on jokaisella 13–20-vuotiaalla vaasalaisella, ja äänestys tapahtuu kouluilla sekä nuorisotalo Kultsalla.

- Olen todella tyytyväinen ehdokasmäärään, joka on suurempi kuin edellisissä vaaleissa kaksi vuotta sitten, iloitsee nuorisoasiainkoordinaattori Aino Niskala Vaasan kaupungin nuorisopalveluista.

Vaasassa nuorten ääni kuuluu

Nuorisovaltuuston edustajalla on läsnäolo- ja puheoikeus kaupungin lautakuntien kokouksissa. Jäsenten tehtävänä on tuoda nuorten ääni kuuluviin, ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin sekä tehdä aloitteita ja kannanottoja. Vaikuttamisen polku on ollut esillä Vaasan kaupungin nuorisopalveluissa jo vuosia.

- Esimerkiksi Nuorten Future –pilottihankkeessa nuoret ovat päässeet kehittämään asuinaluettaan 15 000 euron määrärahalla. Ja nyt tässä kokeilussa mukana olleet nuoret ovat asettuneet ehdolle nuorisovaltuustoon, Niskala kertoo.

Nuorille rahaa omaehtoiseen harrastamiseen

Kaudella 2017-2018 nuorisovaltuusto on myös saanut kokouspalkkiot edustajille.

- Vuoden 2019 alusta nuorisovaltuusto alkaa jakaa nuorille rahaa omaehtoisen harrastamisen mahdollistamiseksi. Valtuusto on myös panostanut näkyvyyteen sosiaalisessa mediassa, ja erilaiset tapahtumat vapaa-ajalla ja kouluissa ovat tuoneet valtuuston luonnolliseksi osaksi nuorten arkea, kertoo Niskala.

Nuorisovaltuustoon valitaan 22 varsinaista jäsentä ja kymmenen varajäsentä. Vaalit järjestetään kahden vuoden välein.

Aiheeseen liittyvät asiasanat: 

Uusimmat