Olet täällä

5.10.2017 - 15:30

Terveyspalveluiden sähköinen asiointi laajenee

Kuva pariskunnasta
Vaasan kaupungin Terveyspalveluissa pyritään antamaan kuntalaisille mahdollisuus sähköiseen asiointiin ajasta ja paikasta riippumatta. Uusin sähköinen palvelu on klamydian ja tippurin etätestaus, joka on otettu käyttöön 2.10.2017.

Klamydian ja tippurin etätestaus on maksuton palvelu, joka on tarkoitettu 17 vuotta täyttäneille vaasalaisille. Terveyspalveluiden sähköiset palvelut on koottu osoitteeseen www.vaasa.fi/omahoito.

Vuonna 2016 Vaasan kaupungin Sukupuolitautien poliklinikan kautta tehtiin klamydia-tippuri-virtsatestejä 1271 kpl ja hoidettiin yhteensä 176 tartuntaa.

Asioinnissa on kolme vaihetta

1. Asiakas tunnistautuu pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, kirjautuu järjestelmään ja tilaa kotiin näytteenottopaketin.

2. Paketin saavuttua asiakas ottaa virtsanäytteen ja lähettää näyteputken saamassaan pakkauksessa laboratorioon tutkittavaksi ilman postituskuluja.

3. Asiakas saa tekstiviestinä tiedon testin valmistumisesta, jonka jälkeen hän voi tarkistaa tuloksen palveluportaalissa. Vastauksen saa neljän arkipäivän kuluttua siitä, kun näyte on lähetetty.

Testitulos menee tiedoksi myös Sukupuolitautien poliklinikan hoitajalle, joka kirjaa tulokset potilastietojärjestelmään. Jos positiivisen tuloksen saanut asiakas ei ota itse yhteyttä Sukupuolitautien poliklinikalle, niin hoitaja ottaa yhteyden potilaaseen ja ohjaa hoitoon.

Klamydian ja tippurin etätestauspalvelun tuottaa Yhtyneet Medix Laboratoriot Oy.

Uusimmat