Olet täällä

8.2.2019 - 8:46

Vaasan seutu yhteistyöhön Uumajassa opiskelevien kanssa

Opiskelijat
Vaasan kaupunki ja Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK kehittävät yhdessä Vaasan seudun työnantajien kanssa yhteistyötä opiskelijajärjestö Finlandssvenska Nationen i Umeån kanssa. Yhteistyön tuloksena järjestetään Karriärsitz-tapahtuma Uumajassa lauantaina 9.2, jolloin ABB:n, Wärtsilän, Vaasan keskussairaalan, Vaasan kaupungin ja VASEKin edustajat markkinoivat työ- ja harjoittelumahdollisuuksia Uumajassa opiskeleville suomalaisille.

Viime vuonna Nina Hautio Vaasan kaupungin kaupunkikehityksestä ja Olav Nylund VASEKilta aloittivat yhteistyön Uumajassa opiskelevien suomenruotsalaisten oman opiskelijajärjestön kanssa. Syksyllä yhteistyöhön liittyivät ABB:n, Wärtsilän, Vaasan keskussairaalan ja Vaasan kaupungin rekrytoinneista vastaavat.

– Meillä on tavoitteena houkutella uutta työvoimaa seudulle – työvoimaa, joka vastaa yritysten ja organisaatioiden tarpeita. Seudun elinvoiman ja kilpailukyvyn kasvattaminen on yksi Vaasan seudun elinvoimastrategian 2016–2020 tavoitteista. Ajatuksena on, että tämä työstämämme yhteistyömalli Uumajassa toimivan opiskelijajärjestön kanssa on pohjana, kun kehitämme vastaavaa yhteistyötä myös muiden korkeakoulujen opiskelijajärjestöjen kanssa, Hautio kertoo.
 

Uumajan yliopistossa opiskelee noin 350 suomalaista
 

– He ovat mahdollisia paluumuuttajia Vaasan seudulle. Haluamme tavoittaa nämä lääketieteen, tekniikan, IT:n, kauppatieteiden sekä markkinoinnin ja viestinnän opiskelijat ja kertoa heille eri alojen työllistymismahdollisuuksista Vaasan seudulla, Nylund jatkaa.

– Tämä yhteistyö antaa Vaasan keskussairaalalle mahdollisuuden yhdessä seudun muiden suurten työnantajien kanssa markkinoida monipuolisia ja haastavia työmahdollisuuksia laajalla rintamalla, sanoo Vaasan keskussairaalan HR-kehittämispäällikkönä toimiva Kerstin Granlund ja jatkaa:

– Me haluamme myös tarjota opiskelijoille mahdollisuuden kesätöihin ja harjoittelupaikkoihin sekä valmistuneille asiantuntijoille työpaikkoja moniammatillisessa organisaatiossamme.

Vaasan kaupungin rekrytointipalvelujen palveluvastaavana toimiva Anne Lindell kommentoi:

– Yhteistyön kehittäminen korkeakoulujen kanssa on meille tärkeää ja myös osa henkilöstöohjelmaamme. Odotamme, että tästä muodostuu vuosittain toistuva yhteistyömalli.

Aiheeseen liittyvät asiasanat: 

Uusimmat