Olet täällä

11.8.2017 - 15:01

Kirjastoista opastusta julkisten palvelujen käyttöön netissä

tietokoneen näppäimistö_kuva Shutterstock
Vaasan kaupunginkirjastosta saa opastusta digitaalisten laitteiden käytössä ja sähköisessä asioinnissa. Opastuksia järjestetään kaupungin kirjaston eri toimipisteissä sekä Pohjanmaan maakuntakirjaston alueen kirjastoissa ja ne ovat kaikille avoimia.

Opastuksissa vastataan kansalaisia askarruttaviin digipalveluita koskeviin kysymyksiin. Lisäksi järjestetään opastuksia eri palvelujen käyttöön, kuten nettiajanvaraukset laboratorioon, OmaKanta-terveystietojen katselu, verottajan tai Kelan sähköiset palvelut, matka- tai pääsylippujen osto netissä jne. Neuvoja saa myös Skype-puhelujen ja sosiaalisen median käytössä sekä kirjaston e-kirjojen ja –lehtien, verkkokirjaston sekä Cellan äänikirjapalvelujen käytössä. Opastustilaisuuksien lisäksi tarjolla on myös puhelinneuvontaa.

Opastustilaisuuksien ja puhelinneuvonnan aikataulut löytyvät Vaasan kaupunginkirjaston ja Fredrika-kirjastojen verkkokirjastoista, Pohjanmaan tapahtumakalenterista sekä Pohjalaisen, Vasabladetin, Vaasan Ikkunan ja maakunnassa ilmestyvien paikalliselehtien tapahtumapalstoilta.

Opastustilaisuudet ovat osa valtiovarainministeriön AUTA-hanketta, johon kuuluviin kokeiluihin Vaasan kaupunginkirjasto osallistuu. Kokeilujen pohjalta kehitetään uusia toimintamalleja eri puolille maata niiden asiakkaiden auttamiseksi, jotka eivät itse pysty käyttämään digitaalisia palveluja.

 

Kuva: Shutterstock

Uusimmat