Olet täällä

20.12.2018 - 10:48

Lapsille ja nuorille tarjolla maksuttomia liikuntakerhoja ja lajikouluja

Lajikoulut pesäpallo
Vaasan kaupungin liikuntapalvelut järjestää 1.-9.-luokkalaisille maksutonta kerho- ja harrastustoimintaa kevätkaudella 2019. Toimintamuotoja ovat iltapäivisin vaasalaisilla kouluilla järjestettävät monipuoliset liikuntakerhot sekä arki-iltoihin ja viikonloppuihin sijoittuvat maksuttomat lajikoulut.

Ilmoittautuminen viikoilla 3 ja 4 alkaviin liikuntakerhoihin on käynnissä. Ilmoittautumisohjeet löytyvät osoitteesta www.vaasa.fi/liikuntakerhot.

Lasten liikuntakerhoissa on monipuolinen ikäryhmäkohtainen ohjelma, jossa on huomioitu lapsen fyysis-motoriset kehitysvaiheet. 1.-2.-luokkalaisten kerho-ohjelma pitää sisällään leikkimistä, pelailua, temppuratoja sekä muuta liikunnallista toimintaa. 3.-6.-luokkalaisten kerhoissa kokeillaan myös soveltaen eri urheilulajeja.

- Yläkouluikäisille suunnatussa toiminnassa nuoret pääsevät erityisen aktiivisesti vaikuttamaan ohjelman sisältöön, kertoo liikuntasuunnittelija Jaakko Saarinen.

Lajikouluissa tutustutaan mielenkiintoisiin lajeihin

Maksuttomia lajikouluja järjestetään yhteistyössä liikunta- ja urheiluseurojen sekä liikuntapalveluja tuottavien yritysten kanssa.

- Lajikoulut ovat alkeiskursseja, joissa osallistuja pääsee kokeilemaan eri lajeja, ja samalla huoltaja pääsee tutustumaan seuran toimintaan, kertoo Saarinen.

Kevätkaudella 2019 lajikouluja järjestetään muun muassa cheerleadingissa, jalkapallossa, yleisurheilussa ja pesäpallossa. Lisätietoja ja ilmoittautuminen osoitteessa www.vaasa.fi/lajikoulut.

Vaasan kaupungin liikuntapalvelut järjestää myös liikuntapainotteista leiritoimintaa alakoululaisille koulujen loma-aikoina. Talviloman (viikko 9) leireille ilmoittautuminen alkaa tammikuun lopussa. Lisätietoja päivitetään tammikuun aikana verkkosivuille www.vaasa.fi/liikuntaleirit.

Uusimmat

Liikuntakaverit
20.6.2019
Vaasan kaupungilla työskentelee nyt ensimmäistä kertaa liikuntakavereita. Liikuntakaverit tarjoavat liikuntaseuraa eri ikäisille kuntalaisille kesäkuun ajan.