Olet täällä

8.11.2018 - 13:38

Talousarvioesitys etenee valtuustoon ilman suurempia muutoksia

Kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan 5.11.2018 muun muassa talousarviota sekä valtuustoaloitteita.

Kaupungin talousarvion 2019 ja taloussuunnitelman 2020-2021 tavoite on tulojen kasvattaminen, alijäämän vähentäminen sekä verotulojen lisääntyminen. Kaupunginhallitus päätti edellisessä kokouksessaan nostaa kuntaveroprosenttia 20,5 prosenttiin.

Vuoden 2019 tilikauden tulokseksi tavoitellaan 13,4 miljoonaa euroa ja vuosikatteeksi noin 44,6 miljoonaa euroa. Kumulatiivinen alijäämä olisi vuoden 2019 lopussa noin 10,3 miljoonaa euroa. Peruskaupungin investoinnit ovat nettomääräisesti noin 42 miljoonaa euroa vuonna 2019.

Kaupunginhallitus teki talousarvioesitykseen seuraavia muutoksia. Vähänkyrön aluelautakunnalle esitetään jaettaviin avustuksiin 50 000 euroa esityksessä olleen 30 000 euron sijaan. Varhaiskasvatukseen esitettiin kahden erityislastenopettajan viran perustamista (yksi enemmän kuin alkuperäisessä esityksessä) eli lisärahaa 39 000 euroa.

Lue lisää talousarvosta https://www.vaasa.fi/tiedote/vaasan-talousarviossa-varaudutaan-kuntatalouden-haasteisiin

Kaupunginvaltuusto käsittelee talousarvion kokouksessaan maanantaina 12.11. klo 9.30-19.00.

 

Valtuustoaloite Öjbergetistä
 

Kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan useita valtuustoaloitteita eteenpäin kaupunginvaltuustolle.

Yksi näistä oli valtuutettu Johan Kullaksen (RKP) aloite Öjbergetin talviurheilukeskuksen käytön tehostamisesta. Kullas esittää, että kaupunki selvittää, kuinka Öjbergetillä voitaisiin saavuttaa sama talvikauden pituus kuin muissa rannikkokaupunkien ja naapurikuntien urheilukeskuksissa. Asiantuntijoiden mukaan keskus pitäisi saada auki jo joulun aikoihin.

Kauden pidennys vaatii lumettamista, mikä on Vaasassa haastavaa sulan meren aikaan. Ongelmia tuottaa myös työehtosopimukset, vanha kalusto, paineistetun veden riittämättömyys sekä lumitykkien pieni määrä.

Parannuksina kulttuuri- ja liikuntalautakunta ehdottaa uusia lumitykkejä, pumppuja, sähkötöitä ja lasten taikamattohissiä. Kustannukset olisivat noin 300 000 - 400 000 euroa. Kaupunginvaltuusto päätti 8.10.2018 myöntää lisämäärärahan Öjbergetin ankkurihissin muutos- ja korjauskustannuksiin 34 790 euroa. Talousarviossa vuodelle 2019 esitetään Öjbergetin rinnetoiminnan tehostamiseen 180 000 euroa.
 

Valtuustoaloite Euroopan kulttuuripääkaupungista

 

Valtuutettu Tommi Mäki (KOK) esittää aloitteessaan, että Vaasan tulisi hakea vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi. Hän perustelee, että Vaasa on Suomen eurooppalaisimpia kaupunkeja, täällä käytetään kulttuuriin eniten rahaa per asukas Suomessa sekä täältä löytyy arvokas maailmanperintökohde.

Kaupunki on selvittänyt kustannuksia, joita kulttuuripääkaupunkivuodesta voisi tulla. Jos vertaa Turun vuoteen, kustannukset voivat olla yli 50 miljoonaa euroa. Vuosi toisi toki valtavaa näkyvyyttä ja parantaisi kaupungin kulttuuritoimintaa pitkällä tähtäimelläkin. Ainakin Oulu ja Tampere ovat jo aloittaneet hakemuksiensa valmistelua.

Kulttuuri- ja liikuntalautakunta ehdottaa kaupunginhallitukselle, että kaupunginhallitus asettaa toimikunnan selvittämään kulttuuripääkaupunkihankkeen hakuedellytyksiä. Kokonaisarviossa tulee huomioida taloudellinen tilanne sekä se, että hanke tulee koskettamaan kaikkia kaupungin tulosalueita. Lautakunta voi halutessaan tehdä erillisen esityksen kaupunginhallitukselle toimikunnasta.

 

Katso esityslistat ja pöytäkirjat: www.vaasa.fi/paatoksenteko/esityslistat-ja-poytakirjat

 

Uusimmat

18.4.2019
Avoimen varhaiskasvatuksen toimintaa karsitaan Vaasassa säästövaatimusten vuoksi. Kuningattarenpolun avoin päiväkoti lakkautetaan ja Gustavsborgin avoimen päiväkodin tiloista luovutaan 1.6.2019...