Olet täällä

18.6.2018 - 12:47

Uusi matkailuhanke Merenkurkun alueella

Elokuusta 2018 lähtien Merenkurkun neuvosto hallinnoi yhdessä neljän muun hankekumppanin kanssa viidentoista organisaation rahoittamaa kolmevuotista hanketta. Rajat ylittävän yhteistyön tavoitteena on saada Merenkurkun alueelle lisää näkyvyyttä ja houkutella lisää kävijöitä. Tämä Destination Kvarken -hanke on saanut EU-rahoitusta Interreg Botnia-Atlantican kautta.

- Hankkeen avulla lisäämme ja vahvistamme alueen pienten ja keskisuurten matkailuyritysten yhteistyötä, jotta voisimme seudullamme tarjota ainutlaatuisia rajat ylittäviä matkailutuotepaketteja. Konkreettisia toimenpiteitä ovat muun muassa, että nämä seudun vientikypsät yritykset tekevät yhteistä tuotekehittelyä yhdessä alueellisten matkailuorganisaatioiden kanssa. Hankkeen avulla tuotepaketteja markkinoidaan laajemmalle yleisölle sekä kansallisilla että kansainvälisillä messuilla, työpajoissa ja myös digitaalisesti, kertoo Merenkurkun neuvoston hankejohtaja Marianne Sjöström.

Hankkeen pääasiallisena tavoitteena on yhteisen ja tehokkaamman markkinointityön avulla lisätä niiden kotimaisten ja ulkomaisten matkanjärjestäjien määrää, jotka sisällyttävät alueen ohjelmatarjontaansa. Lisäksi pyritään herättämään median kiinnostus matkakohteita kohtaan näkyvyyden lisäämiseksi sekä matkanjärjestäjien että priorisoitujen markkinoiden loppuasiakkaiden tavoittamiseksi. Kestävä matkailu ja tasa-arvoisuus ovat hankkeessa tärkeitä arvoja.

Destination Kvarken -hanke pyrkii lisäämään valittujen matkakohteiden kävijämääriä seuraavien matkailuyhtiöiden toimialueella: Visit Vaasa, Visit Umeå, Höga Kusten Destinationsutveckling, Etelä-Pohjanmaan Matkailu, Visit Kokkola, Visit Pietarsaaren Seutu sekä Visit Kristiinankaupunki.

- Aikaisemmassa rajat ylittävässä hankkeessa on käynyt ilmi, että isompi alue, joka sisältää matkan kahteen eri maahan, tekee matkakohteesta houkuttelevamman sekä matkanjärjestäjille että loppuasiakkaalle. Destination Kvarkenissa hyödynämme näitä oppeja, Sjöström jatkaa.

- Liikenneyhteydet ja erityisesti Merekurkun laivayhteys Wasaline antaa sekä kansallista että kansainvälistä kilpailuetua. Merenkurkun alueelta löytyy hyödyntämätöntä potentiaalia; matkanjärjestäjät näkevät alueemme erityisen kiinnostavana, koska pitkän matkan päästä matkustavat haluavat mielellään kokea kaksi maata käydessään Pohjoismaissa, Merenkurkun neuvoston johtaja Mathias Lindström lisää.

Hanke edistää kasvua, ei vain kansainvälistymisen kautta, vaan keskittymällä myös digitalisaatioon ja alueen matkailualan tutkimukseen ja kehitykseen kilpailukyvyn parantamiseksi. Tämä on mahdollista Hanken Svenska handelshögskolanin hankekumppanuuden myötä.

Lisätietoja: 

http://www.kvarken.org/projekt/destinationkvarken 

Interreg-banneri

 

Uusimmat

Karriärsitzen_Sofia Koivunen_600
15.2.2019
Vaasan kaupungin kaupunkikehitys, VASEK sekä rekrytoijia Vaasan keskussairaalasta, Wärtsilästä, ABB:ltä ja Vaasan kaupungilta järjestivät Karriärssitzen-uramessut Uumajassa lauantaina 9.2...