Förbigå menyn

Information om coronaviruset

Unga

Ungdomar

Energi är en kraft som förändrar världen. Det finns sex ungdomsgårdar och ett ungdomskafé i Vasa. Rockskolan erbjuder rock- och popundervisning, erfarenheter, spelningar och låtskrivning.

Vår service för ungdomar

 • #maskför

  Det behövs inga underverk för att dämpa spridningen av coronaviruset, utan bara enkla handlingar, lite eftertanke och empati för våra medmänniskor. Fastän du själv inte upplever dig vara i riskzonen så tänk på dina vänner och närstående för en stund. Är de alla i ett lika bra läge? Knappast - och därför måste vi alla dra vårt strå till stacken för att coronaviruset inte ska spridas.

 • Barnskydd

  Barnets behov av vård och omsorg, förhållanden som äventyrar barnets utveckling eller barnets eget beteende kan förutsätta barnskydd. På denna sida har sammanställts olika sätt på vilka barnskydd vidtas för att förbättra barnets välbefinnande.

 • Café Kultsa

  Café Kultsa är ett ungdomscafé mitt i centrum av Vasa.

 • Future-utlåningen

  Redskapsutlåningen som de unga själva har gett idén till är öppen i juni och juli vardagar 14.00-20.00 Tack till alla besökare 2020!

 • Fältistyö

  Fältistyö gör mobilt ungdomsarbete i Vasa. Oss kan man möta bl.a. i stadsbilden, i skolor, på ungdomsgårdar, samt på evenemang riktade till unga.

 • Grenskolor

  Grenskolorna är nybörjarkurser som ordnas tillsammans med idrottsföreningarna och företag som producerar idrottstjänster.

 • Idrottsklubbar

  Obs! På grund av de nya coronarestriktonerna håller Action-klubbverksamheten paus ända till 14.2.2021 Vi ordnar idrottsklubbar gratis på vardagseftermiddagarna i skolorna i Vasa i samarbete med sällskap och föreningar.

 • Kulturellt ungdomsarbete

  Det kulturella ungdomsarbetet bidrar med meningsfullhet i livet samt möjligheter att uttrycka sig själv, utöva aktiviteter och forma sin egen identitet.

 • Kuula-institutet

  Cello, saxofon eller dans? Vi erbjuder mångsidig undervisning i musik och dans för barn, unga och även vuxna.

 • Rockskolan

  I Rockskolan kan 13- till 17-åriga vasabor utöva pop- och rockmusik i olika former.

 • Sommarjobb

  Varje år erbjuder vi hundratals unga och studerande sommarjobb, sommarvikariat, praktikmöjligheter och sommarjobbssedlar. Flest jobb finns inom social- och hälsosektorn, i daghem, grönområdesenheten, bibliotek och museer.

 • Taikon

  Konst och kreativitet för barn och unga! TaiKon erbjuder grundläggande konstundervisning för 4-18-åringar i Vasa.

 • Ungdomslokaler

  Ungdomslokaler erbjuder både ledd verksamhet och sådan verksamhet som ungdomarna själva ordnar.

 • Ungdomsstationen Klaara

  På Ungdomsstationen Klaara erbjuder vi tjänster med fokus på förebyggande och behandling av problem som gäller mental hälsa, missbruk och livskompetens åt 13-24 åringar.

 • Ungdomsverkstaden Varikko

  Verkstaden Varikko är avsedd för unga Vasabor i åldern 15–28 år, vilka saknar stöd för livskompetensen eller planeringen av sin framtid.

 • Uppsökande ungdomsarbete

  Det uppsökande ungdomsarbetet i Vasa är avsett för ungdomar i åldern 15-29 som behöver stöd för planeringen av framtiden och med att sköta ärenden i vardagen.

Evenemang

Aktuellt

Nyheter

16.12.2020

Flera mottagningstider till Ungdomsstationen Klaara

Ungdomsstationen Klaara kan man i fortsättningen besöka vardagar kl. 9–12 utan tidsbokning. Genom ändringen kan flera mottagningstider med tidsbokning än...

Unga sitter
2.12.2020

En egen ungdomsarbetare till det uppsökande ungdomsarbetet i Lillkyro

Lillkyroområdet i Vasa får en egen ungdomsarbetare för det uppsökande ungdomsarbetet. Den nya arbetstagaren ska försöka förebygga marginalisering bland...

uorisotyöntekijä Satu Jäntti
9.11.2020

Det nya ungdomsfullmäktige har valts

Ett nytt ungdomsfullmäktige har valts i Vasa för att lyfta fram ungdomarnas röst i beslutsfattandet. Valet ordnades 3–4.11 och rösträtt hade alla...

Nuoret
23.10.2020

Sandviken fick en laglig graffitivägg

Planket till den tidigare travbanan i Sandviken har gjorts till en vägg där det är lagligt att måla graffitikonst. Skapandet av målarväggen är en del av...

Graffitimaalauksia aidassa