Förbigå menyn
Unga

Ungdomar

Energi är en kraft som förändrar världen. Det finns sex ungdomsgårdar och ett ungdomskafé i Vasa. Rockskolan erbjuder rock- och popundervisning, erfarenheter, spelningar och låtskrivning.

Vår service för ungdomar

 • Barnvänlig kommun

  Modellen Barnvänlig kommun är ett verktyg som UNICEF erbjuder kommunerna. Modellen hjälper kommunerna att träffa riktiga avgöranden med tanke på barnens välbefinnande i kommunens förvaltning och i de vardagliga tjänsterna för barn. Dessutom hjälper den att säkerställa att rättigheterna i synnerhet för de barn som är i den svagaste ställningen tillgodoses i kommunen.

 • Café Kultsa

  Café Kultsa är ett ungdomscafé mitt i centrum av Vasa.

 • Finlandsmodellen för hobbyverksamhet i Vasa

  Vasa stad är med och utvecklar och genomför verksamhet utifrån Finlandsmodellen för hobbyverksamhet. Målet för den nya verksamheten är att alla barn och unga ska ha möjlighet till en avgiftsfri hobby som de tycker om i anslutning till skoldagen.

 • Fältistyö

  Det mobila ungdomsarbetet möter ungdomar i Vasaregionen.

 • Grenskolor

  Grenskolorna är nybörjarkurser som ordnas tillsammans med idrottsföreningarna och företag som producerar idrottstjänster.

 • Kulturellt ungdomsarbete

  Det kulturella ungdomsarbetet bidrar med meningsfullhet i livet samt möjligheter att uttrycka sig själv, utöva aktiviteter och forma sin egen identitet.

 • Kuula-institutet

  Cello, flöjt eller dans? Vi erbjuder mångsidig undervisning i musik och dans för barn, unga och även vuxna.

 • Rockskolan

  I Rockskolan kan 13- till 17-åriga vasabor utöva pop- och rockmusik i olika former.

 • Simhallen

  De fyra olika bassängerna i simhallen erbjuder varje åldersklass ett lämpligt ställe att röra sig på.

 • Sommarjobb

  Varje år erbjuder vi hundratals unga och studerande sommarjobb, sommarvikariat, praktikmöjligheter och sommarjobbssedlar. Flest jobb finns i daghem, grönområdesenheten, bibliotek och museer.

 • TaiKon

  Konst och kreativitet för barn och unga! TaiKon erbjuder grundläggande konstundervisning för 4-18-åringar i Vasa.

 • Ungdomslokaler

  Ungdomslokaler erbjuder både ledd verksamhet och sådan verksamhet som ungdomarna själva ordnar.

 • Ungdomsverkstaden Varikko

  Verkstaden Varikko är avsedd för unga Vasabor i åldern 15–29 år, vilka saknar stöd för livskompetensen eller planeringen av sin framtid.

 • Uppsökande ungdomsarbete

  Det uppsökande ungdomsarbetet i Vasa är avsett för ungdomar i åldern 15-29 som behöver stöd för planeringen av framtiden och med att sköta ärenden i vardagen.

Evenemang

Aktuellt

Nyheter

6.2.2023

 I ungdomsmusikalen Mysteria sägs drömmarna högt

Mysteria är en ungdomsmusikal som är ett storslaget verk skapat i samarbete med ungdomar inom Vasa stads grundläggande konstundervisning och på Rockskolan....

30.1.2023

Ansökan till stadens sommarjobb börjar 1.2

Ansökningstiden för Vasa stads sommarjobb börjar den 1 och pågår fram till den 28 februari. I år finns det cirka 55 intressanta arbetsuppgifter och totalt...

Nuoret
27.1.2023

Vasas nya ungdomsfullmäktige konstituerade sig: 32 ungdomar börjar nu påverka stadens angelägenheter

Vasas nya ungdomsfullmäktige inledde sin verksamhet i början av år 2023, och har nu valt ledamöter till sin styrelse och representanter till stadens olika...

23.1.2023

Skolornas hobbygrupper erbjuder avgiftsfri hobbyverksamhet för hundratals barn

Skoleleverna i Vasa har åter möjlighet att delta i flera tiotals avgiftsfria hobbygrupper av olika slag under vårterminen 2023. Barn och unga får möjlighet...

Lapset piirtää