Förbigå menyn

Information om coronaviruset

Unga

Ungdomar

Energi är en kraft som förändrar världen. Det finns sex ungdomsgårdar och ett ungdomskafé i Vasa. Rockskolan erbjuder rock- och popundervisning, erfarenheter, spelningar och låtskrivning.

Vår service för ungdomar

 • #maskför

  Det behövs inga underverk för att dämpa spridningen av coronaviruset, utan bara enkla handlingar, lite eftertanke och empati för våra medmänniskor. Fastän du själv inte upplever dig vara i riskzonen så tänk på dina vänner och närstående för en stund. Är de alla i ett lika bra läge? Knappast - och därför måste vi alla dra vårt strå till stacken för att coronaviruset inte ska spridas.

 • Barnskydd

  Barnets behov av vård och omsorg, förhållanden som äventyrar barnets utveckling eller barnets eget beteende kan förutsätta barnskydd. På denna sida har sammanställts olika sätt på vilka barnskydd vidtas för att förbättra barnets välbefinnande.

 • Café Kultsa

  Café Kultsa är ett ungdomscafé mitt i centrum av Vasa.

 • Future-utlåningen

  Redskapsutlåningen som de unga själva har gett idén till är öppen i juni och juli vardagar 14.00-20.00 Tack till alla besökare 2020!

 • Fältistyö

  Fältistyö gör mobilt ungdomsarbete i Vasa. Oss kan man möta bl.a. i stadsbilden, i skolor, på ungdomsgårdar, samt på evenemang riktade till unga.

 • Grenskolor

  Grenskolorna är nybörjarkurser som ordnas tillsammans med idrottsföreningarna och företag som producerar idrottstjänster.

 • Idrottsklubbar

  Obs! På grund av de nya coronarestriktonerna är alla våra Action-klubbar på paus tillsvidare! Vi ordnar idrottsklubbar gratis på vardagseftermiddagarna i skolorna i Vasa i samarbete med sällskap och föreningar.

 • Kulturellt ungdomsarbete

  Det kulturella ungdomsarbetet bidrar med meningsfullhet i livet samt möjligheter att uttrycka sig själv, utöva aktiviteter och forma sin egen identitet.

 • Kuula-institutet

  Cello, flöjt eller dans? Vi erbjuder mångsidig undervisning i musik och dans för barn, unga och även vuxna.

 • Rockskolan

  I Rockskolan kan 13- till 17-åriga vasabor utöva pop- och rockmusik i olika former.

 • Sommarjobb

  Varje år erbjuder vi hundratals unga och studerande sommarjobb, sommarvikariat, praktikmöjligheter och sommarjobbssedlar. Flest jobb finns inom social- och hälsosektorn, i daghem, grönområdesenheten, bibliotek och museer.

 • Taikon

  Konst och kreativitet för barn och unga! TaiKon erbjuder grundläggande konstundervisning för 4-18-åringar i Vasa.

 • Ungdomslokaler

  Ungdomslokaler erbjuder både ledd verksamhet och sådan verksamhet som ungdomarna själva ordnar.

 • Ungdomsstationen Klaara

  På Ungdomsstationen Klaara erbjuder vi tjänster med fokus på förebyggande och behandling av problem som gäller mental hälsa, missbruk och livskompetens åt 13-24 åringar.

 • Ungdomsverkstaden Varikko

  Verkstaden Varikko är avsedd för unga Vasabor i åldern 15–28 år, vilka saknar stöd för livskompetensen eller planeringen av sin framtid.

 • Uppsökande ungdomsarbete

  Det uppsökande ungdomsarbetet i Vasa är avsett för ungdomar i åldern 15-29 som behöver stöd för planeringen av framtiden och med att sköta ärenden i vardagen.

Evenemang

Aktuellt

Nyheter

31.3.2021

Lättnader för regionens unga lagidrottare

Österbottens coronasamordningsgrupp beslutade 30.3 att under 18-åringar får börja spela matcher inomhus igen inom distriktet, men utan publik.

Sählymailat
29.1.2021

Hundratals sommarjobb kan sökas i februari

Ansökningstiden för Vasa stads sommarjobb startar 1.2 och pågår till 28.2. I år finns det ca 43 intressanta arbetsuppgifter och totalt 430 sommarjobb att...

Nuoret
25.1.2021

Vasa stads gymnasier samt Vamia övergår till distansundervisning

Vaasan lyseon lukio och Vasa gymnasium samt Vamia, som erbjuder yrkesutbildning, övergår till distansundervisning i början av vecka 4.

25.1.2021

Vasa ungdomsfullmäktige konstituerade sig

Vasas nya ungdomsfullmäktige inledde sin verksamhet i början av året, och har nu valt ledamöter till sin styrelse och representanter till stadens olika...

Skeittaajat