Olet täällä

8.5.2018 - 12:20

Auta pitämään kadut siistinä - pussita kakka tai tarroita roskis

Koirankakkapussiautomaatti
Vaasan kaupunki auttaa pitämään kadut siistinä jakamalla ilmaisia koirankakkapusseja ja koirankakkaroskistarroja kuntalaisille. Kaupungin viheralueyksikkö on asentanut 25 Tikspac-koirankakkapussiautomaattia eri puolille kaupunkia. Kansalaisinfosta voi hakea tarran, joka osoittaa yksityisen roska-astian olevan koiranulkoiluttajien käytettävissä.

Vaasan kaupungin ympäristötoimesta muistutetaan, että järjestyslain mukaan koiranomistajan pitää kerätä koiransa jätökset pois kulkuväyliltä, yleiseen käyttöön tarkoitetuilta oleskelualueilta, nurmikoilta ja puistojen istutusalueilta.

– On hyvä huomioida, että ulosteet eivät maadu pakkasella, eikä lumella peittäminen hävitä ulostetta, kertoo Vaasan kaupungin vastaava puutarhuri Kaj-Erik Grandell.

Vaasan kaupungin asentamista koirankakkapussiautomaateista saa ottaa ilmaiseksi pusseja koiran jätöksien keräämistä varten. Telineiden mainokset kattavat pusseista aiheutuvat kulut.

Pussien loppumisesta voi ilmoittaa osoitteeseen: viheralueyksikko@vaasa.fi

Koirankakkaroskikset avuksi koiranulkoiluttajille

Kuka tahansa roska-astian omistaja voi hakea Kansalaisinfosta ilmaiseksi tarran, joka liimataan roska-astiaan tai astiakatokseen näkyvälle paikalle. Näin koiranulkoiluttaja tietää, että kyseiseen roska-astiaan saa jättää koirankakkapussin. Taloyhtiön roska-astiaan tarraa ei saa laittaa ilman yhtiön hallituksen lupaa.

Tarrallisen roska-astian omistaja voi halutessaan merkitä roskiksen kartalle osoitteessa www.koirankakkaroskis.fiValtakunnallisten tarrojen ulkonäkö eroaa hieman Vaasan kaupungin omista tarroista, mutta molemmat tarrat kelpaavat koirankakkaroskiksen merkitsemiseen.

– Koiranulkoiluttaja voi sitten puhelimesta katsoa lähimmät koirankakkaroskikset. Ja tietysti kakkapussin voi laittaa myös kaupungin hoitamiin roskiksiin, Vaasan kaupungin ympäristötarkastaja Esa Hirvijärvi kertoo.

Yleisiä roska-astioita on Vaasan alueella noin 500 kappaletta ja niitä tyhjennetään tarpeen mukaan. Roska-astioiden ja koirankakkapussiautomaattien sijainnit voi tarkistaa Vaasan karttapalvelusta.

Uusimmat