Olet täällä

13.3.2019 - 9:48

Onkilahden kouluun ei kohdistu uhkaa

Tiistaina 12.3. levisi sosiaalisessa mediassa Onkilahden yhtenäiskoulua koskeva uhkausviesti. Poliisi on tutkinut asian ja todennut, ettei kouluun tai oppilaisiin kohdistu todellista uhkaa. Kyse on vanhasta viestistä, joka on lähtenyt uudelleen kiertämään. Koulun oppilaille ja huoltajille on lähetetty Wilman kautta aiheesta tietoa tiistaina 12.3.

Pohjanmaan poliisilaitos tiedottaa 12.03.2019:

Onkilahden yhtenäiskoulusta Vaasassa on tehty poliisille ilmoitus 12.3.2019 sosiaalisessa mediassa levinneestä viestistä, jonka sisältö viittaa Onkilahden yhtenäiskoulun Vuorikatu 11 -osoitteessa sijaitsevaan V-kiinteistöön. Viestin sisältö viittaa kouluun kohdistuvaan uhkaan. Asia tutkitaan nimikkeellä laiton uhkaus.

Poliisin saamien tietojen mukaan kyseessä on viime vuoden syksyllä kirjoitettu viesti, joka on uudelleen nostettu pintaan sosiaalisessa mediassa ja joka on siellä taas lähtenyt leviämään.

Poliisin tämän hetkisen käsityksen mukaan kyseessä ei vaikuta olevan todellinen kouluun tai sen oppilaisiin kohdistuva uhka.

Sosiaalisessa mediassa liikkuu viestin lisäksi myös muita erilaisia huhuja liittyen kouluun. Poliisille on tullut vihje muun muassa siitä, että koulussa olisi joku liikkunut veitsen kanssa. Yhtenäiskoululta saatujen tietojen mukaan huhu ei pidä paikkansa.

Onkilahden yhtenäiskoulu ja poliisi on tehnyt asiassa yhteistyötä ja tapahtumien tutkinta jatkuu edelleen. Poliisi ei ole ottanut ketään tapahtumien johdosta kiinni. Poliisi tiedottaa asiasta uudelleen mikäli siihen katsotaan olevan tarvetta.

Uusimmat