Olet täällä

5.7.2016 - 16:15

11 uutta liikettä ovat saaneet esteettömyystarran

Esteettömyystarran kiinnittäminen
Vaasan kaupungin kesätyöntekijä Krister Linnas sai kunnian jakaa esteettömyystarrat uusille liikkeille 5.7.2016: Anttila, Koo Kenkä, Seppälä, Osuuspankki, Muruloora, Polarn o Pyret, Subway, Kicks, Glitter, ReChos ja KappAhl. Esteetön Vaasa -tarra myönnetään liikkeille ja palveluille, joiden tiloissa esteettömyys on huomioitu. Linnas on tehnyt esteettömyyskartoituksia tämän kesän aikana. Kuvassa KooKengän myyjä Maarit Nurmi kiinnittää esteettömyystarraa iloisin mielin.

Esteettömyystarran saaneet liikkeet ovat huomioineet esteettömyyden monin tavoin. Tilat ovat muun muassa tarpeeksi isot, jotta niihin pääsee esimerkiksi pyörätuolin kanssa. Esteetön liiketila huomioi myös kuulo- ja näkövammaiset, sillä kovasta melusta tai huonosta valaistuksesta on heille haittaa.

Lisäksi henkilökunnan palvelualttius oli yksi tarran saamisen kriteereistä. Esimerkiksi näkövammaisen ostaessa vaatetta myyjän on hyvä kuvailla ja antaa asiakkaiden koskettaa vaatteita.

Seppälässä Krister Linnas ja Hanna Karhu

– Kiitos oikein paljon tästä huomionosoituksesta, iloitsi Seppälän myyjä Hanna Karhu esteettömyystarrasta.

Esteettömyystarra ylpeästi esillä 

Kartoituksia on tehty keskustan alueen lisäksi Vähänkyrön alueella. Esteetön Vaasa -tarran voivat saada liikkeet myös oma-aloitteisella hakemuksella. Toiveena on, että mahdollisimman moni yritys parantaisi liiketilojensa esteettömyyttä. Esteettömyystarra tulisi pitää ylpeästi esillä heti liikkeen ulko-ovessa.

Anttilassa Eliisa Pöytäkangas ja Krister Linnas

Esteettömyystarran vastaanotti Anttilan osastopäällikkö Eliisa Pöytäkangas. - On hieno asia, että liikkeemme esteettömyys on huomioitu. Meillä on muun muassa erittäin tilavat sovitustilat ja hissillä pääsee liikkeen toiseen kerrokseen, kertoo Pöytäkangas.

Kaikki esteettömyystarran saaneet liikkeet

Aiheeseen liittyvät asiasanat: 

Uusimmat