Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko
lapsi hiekkalaatikolla

Yksityinen varhaiskasvatus

Vaasassa perheet voivat halutessaan hakea varhaiskasvatuspaikkaa myös yksityisestä päiväkodista.

Kunnallisten päiväkotien lisäksi Vaasassa toimii 12 yksityistä päiväkotia, jotka Vaasan kaupunki on hyväksynyt palveluntuottajiksi. Näitä päiväkoteja kutsutaan palvelusetelipäiväkodeiksi.

Kyseisten päiväkotien toimintaa säätelevät ja ohjaa samat lait, asetukset ja määräykset kuin kunnan omaa varhaiskasvatustoimintaa. Kunta myös valvoo palvelusetelipäiväkoteja.

Palvelusetelin sääntökirja yleinen osa

Palvelusetelin sääntökirja erityinen osa

Hakeminen ja palveluseteli

Jos lapselle haetaan hoitopaikkaa yksityisestä päiväkodista, voi perhe saada palvelusetelin. Tällöin yksityisen päivähoidon asiakasmaksu on saman suuruinen kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Palveluseteli on vaihtoehto kunnan itse tuottamille tai ostamille palveluille. Kunta määrää palvelusetelin arvon ja hyväksyy palveluntuottajat, joiden palveluita sillä voi maksaa.

Paikkaa yksityiseen palvelusetelipäiväkotiin haetaan täyttämällä palvelusetelihakemus Vaasan kaupungin varhaiskasvatuksen sähköisessä asioinnissa. Katso tarkemmat ohjeet varhaiskasvatuspaikan hakemiseen.

Yksityiset päiväkodit

Vaasan kaupungin hyväksymiä palveluntuottajia eli palvelusetelipäiväkoteja ovat:

Touhula Kiillekujan päiväkoti toimii ostopalvelupäiväkotina 31.7.2020 saakka. Ostopalvelupäiväkodit ovat yksityisiä päiväkoteja, joilta kunta ostaa päivähoitopalvelut. Niihin haetaan samalla hakulomakkeella kuin kunnallisiin päiväkoteihin ja asiakasmaksut määräytyvät samojen perusteiden mukaan kuin kunnallisessa päivähoidossa.

Yhteystiedot

Ota yhteyttä