Olet täällä

Koe Vaasa

Orkesteri

orkesteriVMP633x422.jpg
Vaasan kaupunginorkesteri

Vuonna 1930 perustetussa Vaasan kaupunginorkesterissa soittaa 31 muusikkoa.Työ- ja konserttipaikkana toimii Vaasan kaupungintalo aivan Vaasan keskustassa. Tammikuusta 2016 lähtien orkesterin ylikapellimestarina on toiminut James Lowe.

Perinteisten konserttien lisäksi orkesteri tekee säännöllisesti koululaiskonserttikiertueita Vaasassa ja sen lähikunnissa.

Vaasan kaupunginorkesterilla esiintyy myös musiikkijuhlilla mm. Ilmajoen ja Korsholman Musiikkijuhlilla sekä Lohtajan kirkkomusiikkijuhlilla.

Vaasan kaupunginorkesteri tekee oopperayhteistyötä Vaasan Oopperasäätiön ja Vaasan kaupunginteatterin kanssa.

Vaasan orkesteri pitää yhteiskonsertteja Seinäjoen kaupunginorkesterin kanssa.Yhteiskonsertteja on ollut myös Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin, Umeå Symfoniorkesterin ja Pori Sinfoniettan kanssa.

Vuodesta 2012 kaupunginorkesteri on toiminut joka kolmas vuosi järjestettävän Kansainvälisen Jorma Panula Kapellimestarikilpailun järjestäjänä yhteistyössä Viljo ja Maire Vuorion säätiön kanssa.

Ulkomaan kiertueilla orkesteri on käynyt Yhdysvalloissa, Italiassa, Kyproksella, Virossa, Norjassa, Ruotsissa, ja Islannissa.