Olet täällä

Koe Vaasa

Orkesteri

orkesteriVMP633x422.jpg
Vaasan kaupunginorkesteri

 

HUOM! ORKESTERIN NETTISIVUT UUDISTUVAT

Vaasan kaupunginorkesterin uudet nettisivuthttps://beta.vaasa.fi/koe-ja-nae/kulttuuria-vaasassa-ja-seudulla/vaasan-kaupunginorkesteri/

Vaasan, matkailun ja seudun uuden verkkopalvelun kehitysversio on avattu. Vaasan kaupunki, Visit Vaasa, Vaasan seutu ja Merenkurkun saaristo julkaisevat uuden yhteisen verkkopalvelun syksyllä 2019. Sivuston kehitysversio on nyt julkaistu. Tutustu uuteen sivustoon osoitteessa beta.vaasa.fi. Mitä mieltä olet sivustosta? Anna palautetta!

Hyvää kesää kaikille!

 

Vuonna 1930 perustetussa Vaasan kaupunginorkesterissa soittaa 31 muusikkoa. Tammikuusta 2016 lähtien orkesterin ylikapellimestarina on toiminut James Lowe.

Orkesterin työ- ja konserttipaikka on Vaasan kaupungintalo, joka sijaitsee Vaasan keskustassa.

Sinfoniakonserttien lisäksi orkesteri tekee muun muassa viihde- ja koululaiskonsertteja sekä eri musiikinlajeja yhdisteleviä konsertteja. Yhteiskonsertit muiden lähiseudun orkesterien kanssa sekä ulkomaankiertueet kuuluvat myös kaupunginorkesterin tomintaan.

Kesäisin orkesterin pitävät kiireisenä musiikkijuhlat ja festivaalit. Orkesteri esiintyy Ilmajoen Musiikkijuhlilla, Korsholman Musiikkijuhlilla sekä Lohtajan kirkkomusiikkijuhlilla. Kesästä 2018 lähtien orkesteri on myös esiintynyt Vaasa Festivalilla kansainvälisten artistien kanssa.

Vaasan kaupunginorkesteri tekee oopperayhteistyötä Vaasan Oopperasäätiön ja Vaasan kaupunginteatterin kanssa.

Vuodesta 2012 kaupunginorkesteri on ollut mukana Viljo ja Maire Vuorion säätiön järjestämässä Kansainvälisessä Jorma Panula Kapellimestarikilpailussa, joka pidetään joka kolmas vuosi. Vaasan kaupunginorkesteri toimii myös Jorma Panulan kapellimestarikurssin orkesterina.