Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Variskan koulu

Variskan koulu on suomenkielinen yläkoulu, jossa opiskellaan vuosiluokilla 7.-9.

Esimerkkejä koulun toiminnasta

Tässä joitakin esimerkkejä Variskan koulun toiminnasta:

  • Nord Plus Junior -hanke vuosina 2013–2016 yhteistyössä Viron koulu- ja kulttuuritoimen kanssa käsittää sekä kulttuuri- että opettaja- ja oppilasvaihtoa vuorovuosina. Ystävyyskoulumme Virossa on nykyisin Pärnun Maikooli.
  • Yxgärden historiallinen, alun perinkin koulupuutarhaksi perustettu runsaslajinen puutarha ja Alkulan hyötypuutarha toimivat Variskan koulupuutarhoina. Koulupuutarhoja hyödynnetään useiden oppiaineiden tunneilla. Alkulassa viljellään vihanneksia ja juureksia erityisesti kotitaloustuntien tarpeita varten. Oppilaat voivat tehdä myös kesätöitä kummallakin puutarhalla.
  • Leirikouluja ja retkiä tehdään sekä lähiympäristöön että muihin kotimaan kohteisiin ja jopa ulkomaille saakka. Yksi suosittu leirikoulumuoto on Variskan eräkerho, joka syksyisin tekee vaellusretken Lappiin.
  • Variskan koulu on ottanut käyttöön vuonna 2010 kiusaamisen vastaisen KiVa Koulu -ohjelman sekä vuonna 2015 vertaissovittelun eli Verson. Niissä keskeisinä toimintamuotoina ovat oppilaiden väliset selvittämiskeskustelut ja niihin liittyvä seuranta – tietenkin koulun aikuisten tukemana ja ohjaamana.
  • Ympäristökasvatuksen osalta Variskan koulu on mukana Vihreä lippu -hankkeessa, joka on kansainvälinen kasvatusalan ympäristömerkki. Vuonna 2012 koulu sai vihreän lipun käyttöoikeuden tunnustuksena hankkeen kriteerien täyttymisestä.
  • Valtakunnallisen Liikkuva koulu -ohjelman myötä pyritään tuomaan koulupäivään lisää aktiivisuutta ja oppilaita osallistavaa toimintaa.
Yhteystiedot

Ota yhteyttä

Henkilökunnan sähköposti