Ohita valikko

Hurjapäistä menoa ja herkuttelua – kaveriporukan irtiotto

Naurun hekotusta, kippistelyä sateen ropistessa ja vaikkapa kreisiä bailausta, jos siltä tuntuu. Tällaisesta lomasta Lotta on haaveillut jo pitkään. Enää tarvitsee kerätä kaveriporukka kasaan ja löytää kaikille sopiva hetki kalenterista kaikkien kissanristiäisten keskeltä. Lotan haaveena on kiertää keikkoja, konsertteja ja kuppiloita sekä haastaa porukka kisailemaan keskenään. Ja kyllähän se kaikille sopiva viikonloppu löytyi, kun kyseessä oli syksyn houkuttelevin reissu Vaasan seudulle. 

Kerää koko konkkaronkka kasaan ja kurkkaa alta Lotan valmis ohjelma hurvitteluun Vaasan seudulla. 

Kuka kapuaa korkeimmalle?

Jos arjessa on tapana mennä tukka putkella eteenpäin, kannattaa lomalla ottaa toinen suunta – nimittäin ylös, kohti korkeuksia. Wasa Up -kiipeilykeskuksessa koko porukka pääsee laittamaan likoon niin itsensä kuin käsilihaksensa. Voitte kokeilla myös esteratajuoksua eli OCR:ää, yhtä tämän hetken nopeimmin kasvavista urheilulajeista maailmalla. Löydä liikkumisen uusi ulottuvuus!

Wasa Up | Rantakatu 2, Vaasa | Etäisyys kauppatorilta 1,2 km

Pihviä ja panimon antimia

Maistuisiko teidän poppoollenne Suomen paras pihvi? Laatulihan ja loistavien lisukkeiden äärellä Stefan’s Steakhousessa kuulumiset vaihtuvat, nauru raikaa ja makuhermot tulevat hellityksi koko syksyn edestä. Ravintola tarjoilee valtakunnan parhaita pihvejä liharuuan ystäville, mutta ei jätä unholaan myöskään kasvisruokailevia nautiskelijoita. Täydellisen tunnelmallinen mesta syksyn pimeneviin iltoihin. 

 

Stefan’s Steakhouse | Kauppapuistikko 15, Vaasa | Etäisyys kauppatorilta 200 m 

Kun pihvit ovat siirtyneet kuin itsestään mahan pohjalle, on aika huuhtoa päälle paikallisen pienpanimon antimia. Hieman Vaasan keskustan ulkopuolella sijaitsevan Bock’s Corner Breweryn historia ulottuu jo vuoteen 1890 – olutlasien kilinän lisäksi tarjolla on siis historian havinaa. Tulkaa yksille, kaksille… tai vaikka vähän useammalle osana panimo- ja tastingkierrosta. Täällä kelpaa kippistellä! 

Bock’s Corner Brewery | Gerbyntie 16, Vaasa | Etäisyys Vaasan keskustasta n. 3 km 

Nupit kaakkoon ja ysipallot kehiin

Mikä on illan suunnitelma? Vipattaako tanssijalka, olisiko aika ottaa mittaa toisista biljardipöydän ympärillä vai haluaisitteko hypätä musikaalin maailmaan?  

The Club Billiardissa pääsette kisaamaan siitä, kuka pussittaa pallot tai osuu darts-tauluun parhaiten. Pool Competition -ohjelmapakettiin kuuluu aito pool-biljardi turnaus, jota johtaa The Clubin isäntä. Palkinto voittajalle löytyykin sitten baarin puolelta. Let’s play! 

The Club Billiard | Rauhankatu 22, Vaasa | Etäisyys kauppatorilta 300 m 

Elämyksiä ja show-meininkiä tarjoilee kulttuurinäyttämö ja elokuvateatteri Ritz. Tänä syksynä voi kurkistaa henkimaailman verhon taakse mentalisti Jose Ahosen johdolla, käkättää vatsalihaksensa kipeäksi koomikko Ernest Lawsonin show’ssa tai nautiskella Frank Sinatrasta ja Ava Gardenista kertovasta musikaalista. Jos niin hassusti on sattunut käymään, että hittileffat Barbie tai Oppenheimer ovat vielä koko porukalta näkemättä, kannattaa ottaa haltuun Kino Ritz -iltojen ohjelma. 

Ritz | Kirkkopuistikko 22 A, Vaasa | Etäisyys kauppatorilta 300 m 

Hyvä ruoka, parempi miljöö

Kaupunkilomaan kuuluu olennaisesti, että välillä voi haukata nälänkarkottimeksi jonkin nopeamman palan ja välillä nauttia aterian piiiiiitkän kaavan mukaan. Bank-ravintola, joka sijaitsee historiallisessa pankkirakennuksessa, yhdistää upealla tavalla menneen ajan arkkitehtuurin ja modernin gastronomian. Siksipä paikka sopiikin täydellisesti sekä rentoihin illanviettoihin ystävien kanssa että romanttisiin illallisiin. 

Samassa rakennuksessa löytyy viihtyisä Pocket Wine & Drinks, joka on perustettu rakkaudesta hyviin juomiin, yhdessäoloon ja rentoon tunnelmaan. 

Bank & Pocket – Food & Wine| Hovioikuedenpuistikko 11, Vaasa | Etäisyys torilta 150 m | 

Ihastu upeaan Uumajaan 

Wasalinen ansiosta tunnelmallinen ulkomaanmatka odottaa sinua aivan nurkan takana. Kokoa kaverit yhteen ja kipua Aurora Botnian kannelle nauttimaan ihanista maisemista ja saaristolaispöydän antimista. 3,5 tunnin kuluttua ollaankin jo Ruotsin puolella Uumajassa! 

Matkustajaterminaali Vaasa:  Vaskiluodon satamakatu 14 (Laivanvarustajankatu 6 joissain kartoissa) | Etäisyys Vaasan keskustasta 3,3 km 

Matkustajaterminaali Uumaja: Blå Vägen 4, Holmsund | Etäisyys Uumajan keskustasta 20 km 

Syksyinen makumatka

On aika ottaa kaikki irti syksyn herkuista. Anna Hejmin kolmen kokin loihtia seurueellesi suussasulavat annokset satokauden tuotteista. Täältä saat ruokaa, jossa yhdistyvät rakkaus hyviin raaka-aineisiin, ruokaan ja Pohjanmaahan! 

HEJM | Sininen tie 1 B, Vaasa | Etäisyys kauppatorilta 800 m 

Koe musiikin koko kirjo ja tapahtumia suurella sydämellä

Vaasan seudun elävän musiikin tarjonta on juuri niin persoonallinen ja monimuotoinen kuin itse seutukin. Vai miltä kuulostaisi konsertti yli satavuotiaassa arvokiinteistössä tai hämyinen jazz- ja blues-tunnelma katutason alapuolella. Lue lisää keikkapaikoista

Ihmisiä katsomassa konserttia

Vaasan seutu on täynnä tapahtumia, isoja ja pieniä, jokaiseen makuun. Moni tapahtuma on saanut alkunsa järjestäjien intohimosta ja yritteliäisyydestä, ja talkoohenki on seudulla vahva. Ajantasaiset tiedot löytyvät aina tapahtumakalenteristamme.

Kauniita unia kaverit

Minne pään painaa pitkän (meno)päivän jälkeen? No Vaasan seudulta löytyy vaihtoehtoja jokaiselle poppoolle ja budjetille: 

Lisää majoitusvaihtoehtoja. 

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Lue myös