Förbigå menyn

Hålligång och god mat – en helg med gänget

Skratt, lite bubbel och galet festande med stämningen på topp även om regnet öser ner där ute. En sådan semester har Lotta drömt om länge.

Nu behöver hon bara samla ihop kompisgänget och hitta en lucka i allas kalendrar. Lottas tanke är att hinna njuta av underhållning samt äta och dricka gott – kanske också utmana gänget till lite lekfull tävling. Och det är klart att höstens mest lockande resa till Vasaregionen, fick plats i allas kalendrar. 

Samla ihop hela gänget och kolla nedan på Lottas färdiga program för en hålligånghelg i Vasaregionen. 

Vem klättrar högst? 

Om man i vardagen tar sig rakt fram längs samma spår är det under semestern dags att byta riktningoch ta sig upp mot nya höjder eller över nya hinder. I klättercentret Wasa Up kan alla verkligen utmana sig själva och sina armmuskler. Här kan man även prova OCR, hinderbanelöpning, som för närvarande är en av världens snabbast växande idrottsgrenar. Upptäcka en ny dimension av rörelse!

Wasa Up | Strandgatan 2, Vasa | Avstånd från salutorget 1,2 km 

Biff och bryggeriets gåvor 

Får vi locka med Finlands bästa biffar? På Stefan’s Steakhouse träffas man för att “catcha upp” samtidigt som man skämmer bort smaklökarna och förlänger liver med många goda skratt. 

Restaurangen erbjuder rikets bästa biffar för vänner av kötträtter, men glömmer inte heller bort dem som hellre väljer ett vegetariskt alternativ. En stämningsfull restaurang för höstens mörknande kvällar.  

Stefan’s Steakhouse |Handelsesplanaden 15, Vasa | Avstånd från salutorget 200 m 

Då biffarna har slunkit ner i magen, är det dags att låta dem följas av det lokala bryggeriets drycker. En liten bit utanför centrum ligger Bock’s Corner Brewery vars historia går tillbaka ända till 1890 – så förutom klirr i glas bjuds det på en bit historia.  

Gör ett besök för en, två… eller kanske till och med flera, som en del av en bryggeri- och tastingtur. Här skålar man gärna! 

Bock’s Corner Brewery | Gerbyvägen 16, Vasa | Avstånd från Vasa centrum ca 3 km 

Nu höjer vi volymen och sänker några bollar 

Vad blir det för kvällsprogram? Kallar dansgolvet eller kanske ni först vill ta mått på varandra kring biljardbordet eller kanske det är musikalens värld som kallar.  

The Club billiard kan ni utmana varandra i en äkta biljardturnering under ledning av The Clubs värd. Programmet passar även dem som inte har provat på biljard tidigare, eftersom värden coachar i såväl regler som slagteknik. Vinnaren belönas sedan i baren. Let’s play! 

The Club Billiard | Fredsgatan 22, Vasa | Avstånd från Salutorget 300 m 

Upplevelser och show erbjuds kulturscenen och biografen Ritz. Pigga upp hösten med musikaliska tributer till Monica Z, Queen eller Nirvana eller kanske pröva att själv stå scenen under en Open Stage Night. Vill du njuta av bra film? Kino Ritz visar bland annat vinnaren av Jurypriset i Cannes “Höstlöv som faller, som beskrivits som en varm filt i en kall världoch det passar ju bra i höstrusket. 

Ritz | Kyrkoesplanaden 22 A, Vasa | Avstånd från Salutorget 350 m 

Bra mat, bättre miljö

Under en stadssemester hör det till att ibland bara snabbt få i sig något för att jaga iväg hungern och ibland njuta av en måltid enligt alla konstens regler. Restaurang Bank, som finns i en anrik banksal, förenar på ett fantastiskt sätt gammal arkitektur och modern gastronomi. Här äter man gott i goda vänners lag, men restaurangen är även perfekt för en romantisk middag. 

I samma byggnad finns Pocket Wine & Drinks, grundad av kärleken till goda drycker, trevlig samvaro och avspänd atmosfär. 

Bank & Pocket – Food & Wine| Hovrättsesplanaden 11, Vasa | Avstånd från salutorget 150 m

Besök grannen!  

Utlandssemestern är nära! Samla ihop gänget och stig ombord Aurora Botnia för en kryssning, med god mat och dryck samt underhållning ombord eller boka ett hotellpaket och tillbringa en lite längre tid i grannstaden för att hinna med att se lite mer. 

Vasa färjterminal: Vasklot hamngata 14 (på vissa kartor Skeppsredaregatan 6) | Avstånd från Vasa centrum 3,3 km 

Umeå färjterminal: Blå Vägen 4, Holmsund | Avstånd från Umeå centrum 20 km 

En höstlig smakresa

Dags att njuta till fullo av höstens smaker. Låt HEJMs tre kockar skapa välsmakande portioner av höstens skörd till ditt sällskap. Här serveras mat där kärleken till bra råvaror och Österbottnisk mat förenas. 

HEJM | Sininen tie 1 B, Vaasa | Etäisyys kauppatorilta 800 m 

Upplev musikens brokiga mångfald och evenemang med stort hjärta

Vasaregionens utbud av levande musik är precis så personligt och mångsidigt som själva regionen. Eller vad sägs om en konsert i en hundra år gammal värdefastighet eller dunkel jazz- och bluesstämning under gatunivån? Läs mer om gigställena.

Ihmisiä katsomassa konserttia

Vasaregionen är full av evenemang, stora och små, för alla smaker. Många evenemang har fått sin början tack vare arrangörernas passion och företagsamhet, och talkoandan är stark i regionen. Till evenemangskalendern.

Nati, natt kompisar

Var vilar man efter en fartfylld dag? Det är bara att välja, Vasaregionen är fylld med alternativ för alla grupperingar och budgeter. 

Lista över alla boendealternativ! 

Fler semestertips

Du kanske också är intresserad av

Läs även