Ohita valikko

Vesiseikkailua ja eläinystäviä – pakettimatka koko perheelle

Syysloma kotona ei houkuttele ja kaukokohteet vievät ison loven budjetista ja mehut matkalaisista. Tänä syksynä Lotta on ratkaissut ongelman ja valinnut kohteeksi koko perheen syysparatiisin – Vaasan seudun.

Ohjelmassa on lämpimiä poreita ja vesisotaa, helppoa herkuttelua ja kiireetöntä kiertelyä kaupungissa, missä lähes kaikki löytyy kävelyetäisyydeltä.

Vaikka Lotan loman raamit rakentuivat perheen pienimpien mukaan, löytyi lomalta menoa ja meininkiä myös vanhempien mieleen.  

Pakkaa koko perhe autoon tai junaan ja nappaa Lotan valmis ohjelma alta. Onnistunut syysloma check! 

Vauhdikas vesiseikkailu odottaa

Tropiclandian vesipuisto herättää eloon niin isomman kuin pienemmänkin vesipedon seikkailunnälän. Lukuisten vauhdikkaiden vesiliukumäkien pyörteissä, lämpimän aina yli + 30 asteen veden syleilyssä unohtuvat arjen kiireet ja syntyvät parhaat lomamuistot. Kokoa siis koko perheesi yhteen ja tule pulikoimaan 30.9. alkaen! 

Kylpylä Tropiclandia

Tropiclandia | Kesäpolku 1, Vaasa | Etäisyys Vaasan keskustasta 2,5 km 

Eläinystäviä tapaamaan

Ähtärissä pääset moikkaamaan pandakaksikkoamme Lumia ja Pyryä sekä viittäkymmentä muuta eri eläinlajia, ja nauttimaan unohtumattomasta luontoseikkailusta. Eläinpuiston metsäiset polut tarjoavat koko perheelle oivan mahdollisuuden tutustua Suomen suureen eläinkunnan kirjoon. Samalla lipulla aukeavat ovet myös Farmille, jossa voi silitellä eläimiä, leikkiä perinneleikkejä ja tutustua maalaistalon askareisiin. 

Ähtäri ZooKarhunkierros 150, Ähtäri | Etäisyys Vaasan keskustasta 164 km  | Tutustu eri vaihtoehtoihin ja varaa kätevästi osoitteesta: www.visitahtari.fi

Katso juna-aikataulut Vaasa-Ähtäri täältä.

Loppuivatko värityskirjasta sivut kesken?

Ei hätää! Kauppakeskus Rewell on pelastuksesi – täältä löydät kaiken tarvittavan uusista vaatteista tarroihin ja kännykän latureihin. Kauppakeskuksen lämpimässä syleilyssä nautit myös maukkaat vohvelit, jotka valloittavat vaativimmankin yleisön makunystyrät. Jännitystä hakeville löytyy pohjakerroksesta mukaansatempaavia pakohuonepelejä. Paras shoppailureissu alkaa n, y, t – nyt! 

Rewell | Ylätori, Vaasa | Etäisyys kauppatorilta 5 m | Tutustu liikkeisiin ja tarjontaan 

Poutapilviä ja lihapullakuuroja

Leikkiminen vaatii energiaa, jota saa lihapullista, suussasulavista hampurilaisista tai makoisasta ahvenfileestä. Raippaluodon sillan kupeessa sijaitsevassa Berny’s-ravintolassa ruokailu sujuu vaivattomasti koko perheen voimin – lasten menu nostaa hymyn huulille ja aikuisten monipuolinen menu hellii kehittyneempiäkin makunystyröitä. Innokkaimmat voivat ruokailun jälkeen kävellen nousta sillalle ja ihailla maisemia. Lämpimästi tervetuloa nauttimaan saariston herkuista! 

Berny’s Cafe & Restaurant | Raippaluodontie 2, Mustasaari | Etäisyys Vaasan keskustasta 17 km 

Arvokas luonnonperintö kasvattaa vaellusintoa ja tarjoaa fantastisia näkymiä

Maailmanperintö Merenkurkun saaristo on paras paikan maailmassa kokea ja ymmärtää viimeisen jääkauden aiheuttamaa maankohoamista. Syksy saaristossa on kaunis – koe se vierailemalla näköalatorni Saltkaretissa, vaella Fort Sommarön maastossa, Västerön vaellusreitillä Maksamaalla tai jollain muulla saariston lukuisilla luontopoluilla. Tai koe maailmanperintö selvittämällä Raippaluodon sillan luona Maailmaperintöportin vierailu keskuksessa oleva pakopeli.

Vierailu Merenkurkun helmessä Bergössä on elämys ympäri vuoden. Vaikka saari sijaitsee vain 10 minuutin lossimatkan päässä mantereelta, on tunnelma aivan kuin toisesta maailmasta.

Aloita seikkailu sivulla www.merenkurkku.fi 

Pipopäinen henkilö katsoo Saltkaretin näkötornista avautuvaa moreenimaisemaa.

Raippaluodon silta & Maailmanperintöportti | Raippaluodontie 2, Mustasaari | Etäisyys Vaasan keskustasta 17 km | Kuuntele Merenkurkun tarinoita

Koko perhe ihan pihalla – ulkoilukohteet lapsiperheille

Säiden suosiessa kannattaa ottaa kaikki irti Vaasan seudun monimuotoisesta luonnosta ja ulkoilumahdollisuuksista.

Lapset keinuvat päiväkodin pihassa

 

Lähde jääkauden jäljille
Luontoreitit meren äärellä, pitkospuut luonnonsuojelualuella vai taidepolku kaupunkimaisemissa? Valitse reittisi meidän monista vaihtoehdoista, löydät koko listan täältä: vaasa.fi/luontoreitit

Puistot ovat aina auki
Leikkejä, taidetta, historiaa, kukkaloistoa ja kotieläimiä – seudun monipuolisissa puistoissa riittää koettavaa. Löydät kaikki Vaasan puistot täältä.

Ulkoliikuntapaikat
Vaasassa on monipuoliset ulkoliikuntamahdollisuudet: urheilukenttiä, lähiliikuntapaikkoja, uimarantoja, kuntoratoja jne. Lue lisää liikuntapaikoista.

Hi-ahoy, herkkuja näkyvissä!

Valmiina astumaan merelliselle makumatkalle keskustan läheisyydessä? Faros-ravintolalaivan omistautunut miehistö loihtii asiakkaille herkulliset ateriat aina hampurilaisista salaatteihin ja pihveihin. Laajasta menusta löytyy houkuttelevia vaihtoehtoja niin kasvissyöjille kuin myös liharuuista nauttiville. Ihana jälkiruoka on loistava tapa kruunata makuelämys! 

Faros Restaurant Ship & Terrace | Sininen tie 1 (Kalaranta, Vaasa) | Etäisyys kauppatorilta 750 m 

Mistä uudet vaatteet keisarille?

Ihastuttava musiikki, tanssi ja henkeäsalpaavat puvut johdattavat koko perheesi tutun ja tunteita herättävän Keisarin uudet vaatteet -sadun pyörteisiin ruotsinkielisessa Wasa Teaterissa. Samalle lavalle kapuaa keväällä 2024 myös 9-vuotias Lisa, joka saa käsiinsä supersankarin käsikirjan. Kurkkaa Wasa Teaterin lastennäytelmät ja inspiroidu koko perheen voimin! 

Wasa Teater | Hietasaarenkatu 7 | Etäisyys kauppatorilta 650 m 

Lomailu jatkuu Höyhensaarilla

Kun koko päivän on leikkinyt sata lasissa ja lillunut kylpylän lämmössä, on koko poppoon aika painaa pää tyynyyn. 

Lisää majoitusvaihtoehtoja.

Lisää lomavinkkejä

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Lue myös