Förbigå menyn

Vattenäventyr och djurvänner – en paketresa för hela familjen

Ett höstlov hemma lockar inte och fjärran resmål tar en för stor bit av budgeten och för mycket energi av resenärerna. Den här hösten har Lotta löst problemet och valt en destination som hela familjen kan njuta av – Vasaregionen.

Programmet inkluderar varma bubbelpooler och vattenkrig, enkel njutning och lugna promenader i staden, där nästan allt finns inom gångavstånd. Även om Lottas semesterplaner byggs runt de minsta i familjen, finns det också aktiviteter och nöjen som passar de äldre. 

 Packa hela familjen i bilen eller på tåget och ta med dig Lottas färdiga program nedan. Ett lyckat höstlov – check! 

Fartfyllda vattenäventyr väntar

Tropiclandias vattenpark väcker liv i både stora och små vattenälskares äventyrslust. I virvlarna av de snabba vattenrutschbanorna och i omfamnandet av det alltid över +30 gradiga vattnet, glöms vardagens stress bort och de bästa semesterminnena skapas. Samla hela din familj och kom och plaska från och med den 30.9.

Kylpylä Tropiclandia

Tropiclandia | Sommarstigen 1, Vasa | Avstånd från Vasa centrum 2,5 km 

Ett besök hos djurvännerna

I Ähtäri kan du hälsa på vår charmiga panda duo Lumi och Pyry samt ett femtiotla andra djurarter och njuta av ett oförglömligt naturäventyr. Djurparkens skogiga stigar ger hela familjen en utmärkt möjlighet att bekanta sig med det breda utbudet av djurliv i Finland. Med samma biljett öppnas dörrarna också till gården “Farmi”, där du kan klappa djur, leka traditionella lekar och lära dig om livet på en bondgård.

Ähtäri ZooKarhunkierros 150, Ähtäri | Avstånd från Vasa 164 km | Bekanta dig med alternativen och boka behändigt på adressen: www.visitahtari.fi

Här hittar du tågtidtabeller för Vasa-Ähtäri-Vasa.

Tog sidorna i målarboken slut?

Ingen fara! Köpcentret Rewell är din räddning – här hittar du allt du behöver, från nya kläder till klistermärken och mobilladdare. I köpcentrets varma omfamning kan du också njuta av läckra våfflor som erövrar även de mest krävande smaklökarna. De som vill ha spänning söker sig till bottenvåningen där man tar på sig problemlösarhatten och spelar escape room. Det bästa shoppingäventyret börjar N, U – nu!

Rewell | Övre torget, Vasa | Avstånd från salutorget 5 m | Kolla in affärerna och det övriga utbudet

Molnfri himmel och köttbulleskurar 

Att leka kräver energi, som du kan få från köttbullar, saftiga hamburgare eller läckra abborrfiléer. På Berny’s restaurang intill Replotbron kan hela familjen enkelt njuta av en måltid – barnmenyn får barnen att le och den mångsidiga menyn för vuxna lämpar sig även för mer utvecklade smaklökar. De som orkar kan efter maten promenera till toppen på bron och njuta av utsikten. Varmt välkommen att njuta av skärgårdens läckerheter!

Berny’s Cafe & Restaurant | Raippaluodontie 2, Mustasaari | Etäisyys Vaasan keskustasta 17 km 

Det värdefulla naturarvet erbjuder utflyktslust och fantastiska vyer

Världsarvet Kvarkens skärgård är den bästa platsen i världen för att uppleva landhöjningen efter den senaste istiden. Hösten i skärgården är vacker – upplev den genom ett besök i utsiktstornet Saltkaret eller vandra i terrängen runt Fort Sommarö, längs Västerö vandringsled i Maxmo eller längs någon av de många andra naturstigarna i skärgården. Eller upplev världsarvet på ett nytt sätt och spela rymningsspelet Kvarkens sjöodjur på besökscentret Världsarvsporten vid Replotbron!

Ett besök till Kvarkens pärla Bergö är en upplevelse året om. Även om det tar endast 10 minuter med färja från fastlandet till Bergö, är stämningen nästan som från en annan värld.

Inled äventyret på sidan www.kvarken.fi 

Pipopäinen henkilö katsoo Saltkaretin näkötornista avautuvaa moreenimaisemaa.

Replotbron & Världsarvsporten | Replotvägen 2, Korsholm | Avstånd från Vasa centrum 17 km | Lyssna till historier från Kvarkens skärgård!

Hela familjen helt ute – friluftsmål för hela familjen

När vädret är vackert lönar det sig att njuta till fullo av Vasaregionens mångsidiga natur och friluftsmöjligheter.

Lapset keinuvat päiväkodin pihassa

Vandra i istidens spår
Naturstigar vid havet, spångar i naturskyddsområdet eller en konststig i stadsmiljö? Välj din rutt bland de många alternativen av vandringsleder, hela listan hittar du här: vasa.fi/naturstigar

Parkerna är alltid öppna
Lekar, konst, historia, blomsterprakt och husdjur – i regionens mångsidiga parker finns mycket att uppleva. En lista över parkerna hittar du här.

Mångsidiga möjligheter till utomhusidrott
I Vasa finns mångsidiga möjligheter till utomhusidrott: idrottsplaner, närmotionsplatser, badstränder, motionsspår. Läs mer om platserna här. 

Skepp ohojdelikatesser i sikte!

Redo att ge dig ut på en smakresa vid havet nära centrum? Besättningen ombord på restaurangfartyget Faros skapar läckra måltider åt gästerna, allt från hamburgare till sallader och biffar. Den omfattande menyn erbjuder lockande alternativ både för vegetarianer och de som njuter av kötträtter. En härlig efterrätt är ett fantastiskt sätt att kröna smakupplevelsen! 

Faros Restaurant Ship & Terrace | Blå vägen 1 (Fiskstranden, Vasa) | Avstånd till torget 750 m 

Var får Kejsaren nya kläder?

Svar: på Wasa Teater. Underbar musik, dans och imponerande klädprakt tar med hela din familj in i sagans värld, där ni får ta del av den kända och känslosamma sagan “Kejsarens nya kläder”. På samma scen dyker våren 2024 även 9-åriga Lisa upp, och hon får tag på en handbok för superhjältar. Kolla in Wasa Teaters barnpjäser och låt dig inspireras tillsammans med hela familjen! 

Wasa Teater |Sandögatan 7 | Avstånd från torget 650 m 

Semestern fortsätter fjäderholmarna 

När man hela dagen lekt för fulla muggar och flutit omkring i värmen i badparadiset är det dags för hela gänget att krypa till sängs. 

Kolla in alla boendealternativ!

Du kanske också är intresserad av

Läs även