Förbigå menyn

Mat, dryck och nöje

Välj önskad typ av restaurang och/eller område eller sök med hjälp av sökord, avsluta med att trycka ”Visa sökresultat”.

Välj typ
Ta bort filter
 • 1h+k

  Hovrättsesplanaden 13, Vasa

  Kom till vår lugna och trivsamma restaurang för att äta lunch eller för att avnjuta en À la carte -måltid . Vi erbjuder även cateringtjänster till både större och mindre fester. Dessutom erbjuder vi mötesutrymmen i Vasa centrum. I samband med mötet kan ni även äta lunch eller middag.

  +358 50 566 8338

  info@1hk.fi

  http://www.1hk.fi/

  Facebook

 • Bacchus & Svenska klubben

  Rantakatu 4, Vaasa

  Restaurant Bacchus är en stämningsfull, intim och mysig restaurang i källarmiljö. Vi serverar à la Carte rätter med nordiska influenser och goda drycker från hela världen. Bacchus är det perfekta stället att njuta av mat och dryck i en lugn miljö.

  Lunch serveras måndag till fredag i Svenska Klubben. På lunchen serveras ett rikligt salladsbord som tillreds varje morgon av nejdens färska råvaror. Varje dag på lunchen har vi utöver det fräscha salladsbordet fyra stycken varmrätter serverade. En varm och härlig soppa och oftast kött eller fisk samt vegetariskt alternativ. Till lunchen på Svenska Klubben är det även tillåtet att ta med sig sin fyrfota vän.

  +358 10 470 6200

  info@bacchus.fi

  http://www.bacchus.fi

  Facebook

 • Bank Food & Wine

  Hovrättsesplanaden 11, Vasa

  Bank Food & Wine
  erbjuder moderna, skandinaviskt rena smaker i Vasa Aktiebanks gamla utrymmen i centrum av Vasa. Den unika omgivningen, kombinerad med en avslappnad stämning och vänlig service, skapar de perfekta förutsättningarna att njuta av såväl vardag som fest.

  Pocket Wine & Drinks 
  grundades av kärleken till goda drycker, trevlig samvaro och en avspänd atmosfär. Kom in själv eller med ett större sällskap – vi lovar att du kommer att trivas. Pocket håller till i kärncentrum av Vasa, strax intill restaurang Bank.

  +358 50 593 0202

  myynti@bankandpocket.fi

  http://bankandpocket.fi/

  Facebook

 • Bock's Corner Brewery

  Gerbyvägen 18, Vasa

  We are small independent brewery situated in the heart of a once booming brewing district. After nearly thirty years of silence, we brewed the first batch in February 2015 in a refurbished ice cellar that has now become our home. Our beers are produced in small quantities and we personally check that every batch is up to the high standard we have set for ourselves- only the best is good enough! We have also opened Bock’s pub in connection to the brewery where people are welcome to socialize and enjoy a tasty meal while watching the brewmaster at work. Remember to also say hi to our animals outside!

  +358 50 3777 000

  sales@bockscornerbrewery.com

  http://www.bockscornerbrewery.com

  Facebook

 • Brasserie & Bar Fondis

  Hovrättsesplanaden 15, Vasa

  Atmosfärisk och avslappnad kvartersrestaurang i hjärtat av staden.
  En del av Vasa restaurangliv sedan 1964.

  Som en familjedriven restaurang är det lokala viktigt för oss. God mat, kvalitetsdrycker, mångsidiga evenemang och en kunnig personal är hörnstenarna i vår verksamhet.

  Vårt professionella köksteam trollar fram klassiker, med en modern twist, där lokala ingredienser spelar huvudrollen.

  I vårt vinskåp hittar du både väletablerade klassiker och intressanta nyheter, samt i vår bar t.ex. ett stort urval av finländska gins såväl som öl från småbryggerier.

  Vi finns i det magnifika, över 100 år gamla, Hartman-huset i hörnet av salutorget – vid Hovrättsesplanaden 15, Vasa.

  +358 20 734 5400

  fondis@fondis.fi

  https://fondis.fi

  Facebook

 • Ernst Salonger

  Sandögatan 7, Vasa

  Restaurang Ernst med dess anrika historia är idag en modern europeisk Bistro tillsammans med en vinbar med ett brett utbud av viner.

  Njut av god mat i avslappnad miljö, kom in på ett glas vin eller en god bit mat. Även hundar är välkomna i Vinbaren.

  +358 50 351 1116

  info@ernstsalonger.fi

  https://www.ernstsalonger.fi/

  Facebook

 • Faros

  Kalaranta, 65100 Vaasa

  Vid Vasas vackraste utsiktsplats intill kajen vid Fiskstranden hittar du oss. Faros är ett gammalt fyrskepp som kom till Vasa 1989 och har sedan dess fungerat som restaurangbåt. Sommaren 2018 expanderade Faros och FYR öppnades. Fyr är vår andra matsal, med plats för upptill 70 personer, och ligger i anslutning till terrassen. FYR har fönster från golv till tak och en sann panoramavy mot havet. Du sitter inne men det känns som ute. Vasas soligaste terrass finns på Faros. Med underbar panoramavy får du uppleva sommaren när den är som bäst. Vi har plats för ca 300 personer. Här kan du njuta av både mat och dryck.

  +358 45 151 3007

  info@faros.fi

  http://www.faros.fi

  Facebook

 • Restaurant FRÖJ

  Hovrättsesplanaden 19, Vasa

  Restaurant FRÖJ – Mat från hjärtat i centrum av Vasa.

  Fröj = frö på Österbottnisk dialekt
  Idén bakom restaurang FRÖJ har grott i våra hjärtan under längre tid och när vi till sist hittade den perfekta lokalen var det dags att slå till. Vår högsta dröm är att få bjuda Österbottningarna på riktigt högklassig mat. Att få ta det finaste av allt det som spirar på våra Österbottniska åkrar och ängar och förädla det till en unik smakupplevelse med hjälp av influenser från andra kulturer känns som ett naturligt steg för oss nu. På FRÖJ är det råvaran som har huvudrollen på tallriken.

  På restaurang FRÖJ vill vi bjuda på en helhetsupplevelse med mat av högsta klass. Här arbetar vi med de bästa råvarorna från nejden blandat med ingredienser från övriga Norden. Stilen kallar vi för modern nordisk matlagning
  och den speglar den nordiska kulturen som den ser ut idag – vi använder oss av traditionella tekniker och låter oss influeras av andra kulturer runtom i världen.

  I restaurangen i den anrika byggnaden vid torget finns 44 sittplatser. På övre våningen hittar du vårt vinrum där du har möjlighet att förboka in en middag för din grupp upp till 13 personer. Vi rekommenderar dig gärna ett väl utvalt vin till maten och på vår vinlista finns viner både från gamla och nya världen. Alkoholfria drycker ligger oss lite extra varmt om hjärtat och hos oss hittar du därför alltid en alkoholfri dryckesrekommendation till våra rätter.

  DÄRFÖR GÅR JAG HIT
  För en upplevelse utöver det vanliga i trivsam miljö. Modern nordisk matlagning med influenser från övriga världen.

  +358 40 511 0176

  info@restaurantfroj.com

  https://restaurantfroj.com/

  Facebook

 • Restaurant HEJM

  Blå vägen 1b, Vaasa

  Välkommen till Vasas nya vardagsrum!

  Lunch – Fika – Middag. För oss handlar ett restaurangbesök om en helhetsupplevelse. Förutom värme och en avslappnad gemenskap gillar vi vällagad mat som utgår från traditionella metoder, med en modern touch. Vi älskar att jobba tillsammans med lokala producenter och på vår meny finns mycket grönt men såklart också kött och fisk. Vi vill erbjuda något för alla smaker!

  En trappa upp finns vårt event- loft, en ljus våning med stora fönster och en vacker utsikt mot Södra Stadsfjärden. Loftet passar utmärkt för olika tillställningar och möten.

  I anslutning till event- loftet finns också vår takterrass med den fantastisk utsikt över vattnet. För privata tillställningar går det utmärkt att abonnera HEJM.

  Välkomna HEJM!

  Önskar, Mattias, Simon, Anna, Michael

  +358 40 773 2176

  info@restauranthejm.com

  https://restauranthejm.com/

  Facebook

 • Stefan's Steakhouse

  Handelsesplanaden 15, Vasa

  The restaurant gets its name from Stefan Richter, familiar from the Top Chef TV show among other things. It serves dazzling dishes whose deliciousness is in the world class.

  Stefan’s Steakhouse is meant for lovers of good food and connoisseurs who don’t want to make good things too complicated. Respectful of tradition, the stylish interior is realised with a modern and fresh touch. This is a place where you can drop in without a suit jacket after your working day, or spend a whole evening in a fine atmosphere. Everything is possible – welcome to Stefan’s Steakhouse!

  +358 9 6128 6000

  myynti@noho.fi

  https://www.stefanssteakhouse.fi/vaasa/

  Facebook

 • Strampen

  Strandgatan 6, Vasa

  Restaurang Strampen ligger i natursköna Inre hamnen i Vasa och är en av Finlands äldsta paviljong med sina 150 år på nacken. Restaurangen rymmer cirka 220 personer och sommartid har vi även tillgång till 400 kundplatser på terrassen. Vi har öppet från mitten på april fram till jul, vi serverar både lunch och à la carte och i december dukar vi upp julbord. Vi arrangerar även större privata tillställningar, företagsfester och bröllop.

  +358 41 451 4512

  https://www.strampen.com

  Facebook