Förbigå menyn

En lycklig studiestad

Välkommen till den havsnära studiestaden Vasa! Visste du att var femte person som du möter i Vasa är studerande? Således både syns och hörs halarfolket!

Vasa är en riktig studiestad med över 14 300 högskolestuderande och ungefär 4 000 studerande inom yrkesutbildningen. I förhållande till folkmängden är Vasa en av Finlands största studiestäder. 

De sex högskolorna erbjuder examen inom tiotals olika branscher på finska, svenska och engelska, så i Vasa finns det valmöjligheter för den som söker en studieplats.

Vid högskolorna i Vasa utexamineras sakkunniga av många slag, såsom ingenjörer, ekonomer, jurister, lärare, sjukskötare och socionomer.

Vasa har en sammansvetsad studiegemenskap, studerandena träffar varandra aktivt. Högskolorna är precis lagom stora, så det är lätt för studerandena att till exempel hålla kontakt med lärarna.

I Vasaregionen finns ett energikluster med över 180 olika företag! Energiteknologin hör till exportsektorn, så det finns intressanta möjligheter till praktik och sommarjobb i en internationell omgivning för studerandena. 

På den här sidan finns all viktig information om studielivet i Vasa! 

  • Vasa är ett paradis för den som söker en studieplats. De sex högskoleenheterna erbjuder examen inom tiotals olika branscher på finska, svenska och engelska.

  • I Vasa kan du bygga din drömkarriär, studera inom din drömbransch, vara ute på äventyr vid havet, njuta av kulturen och få energi av hobbyer.

  • Det är inget under att gatubilden i Vasa verkar vara ung – var femte person som du möter är högskolestuderande!

  • Toppjobb för toppförmågor! Här i Vasaregionen behövs sakkunniga av många slag. Bekanta dig med de nya karriärmöjligheterna som Vasaregionen har att erbjuda.

Välkommen till den riktiga studiestaden Vasa!

Fakta om Vasa:

  • 14 300 högskolestuderande och 4 000 studerande inom yrkesutbildningen
  • Var femte person är en högskolestuderande
  • Sex högskolor
  • Ett vackert campusområde vid havet.