Förbigå menyn

Företagsmiljö

Vasaregionen kännetecknas av hög andel av export och sysselsättningsgrad. Här finns flest exportföretag i förhållande till folkmängden och exporten per capita är på topp i Finland. Exportsiffrorna för energiteknologiklustret bevisar att regionen är en av de mest internationella i Finland.

I en internationell och företagsam region har innovatörer nästintill oändliga möjligheter att utveckla sina idéer, testa koncepter och hitta givande samarbetsmöjligheter. Vi är ambitiösa och därför går saker oftast fort framåt

Här finns ett sällsynt starkt förtroendekapital mellan människor och företag. Nätverken fungerar och bakom de stora globala exportföretagen finns hundratals underleverantörer som får ut sina produkter i världen. Till vår verksamhetskultur hör att regionens största innovativa företag delar med sig av sina resurser, lokaliteter och kunskaper till nya och utvecklande företag.

Samarbete är nyckeln till framgång. Att arbeta med pålitliga samarbetspartners har hjälpt många företag nå framgång och tillväxt. Vasa lockar högutbildade arbetstagare och erbjuder flexibilitet gällande utnyttjandet av tillgängliga utrymmen och nybygge.

När ett företag, som har verksamhet annanstans, letar efter nytt verksamhetsområde eller vill expandera, är det definitivt värt att granska de möjligheter som Vasa och hela regionen erbjuder. Vi tror starkt på att regionens framgång beror på företagens livskraft. Det lönar sig att vara med i spetsen av utvecklingen och ta sin del av framgången. Här i Vasa är det möjligt.

Vasa är en internationell stad med ett stort antal affärsresenärer. I vår livfulla och färgglada stad är nya idéer varmt välkomna, så det är lätt att lyckas med en väldesignad affärsidé. Under senare år har vår verksamhet vuxit stadigt tack vare ökningen av antalet betalande kunder. ” − Carola Svahn-Salomäki, lokal företagare