Förbigå menyn
Avantouimarit naiset

Seniorer

I fråga om service för seniorer finns gemenskapsinriktad seniorklubbsverksamhet, idrottsservice och kontaktskapande mötesplatser. I enheterna för serviceboende ordnas även dagklubbsverksamhet.

Vår service för seniorer

 • Digitala kulturtjänster

  Kulturen försiggår ofta som live, vid ett visst ögonblick och på en viss plats. Men kultur kan också upplevas och avnjutas på flera sätt även virtuellt i form av digital kultur.

 • Förutseende boende

  Boendebehoven kan ändras i och med att man åldras och det som fungerar nu, kan vara en utmaning om tio år. Genom att se till att det egna hemmet fungerar och är säkert blir det möjligt att bo hemma och fortsätta ett självständigt liv även när man blir äldre. Detta är en viktig faktor även med tanke på boendetrivseln.

 • Kassatjänster

  Vasa stads fakturor kan betalas vid Samserviceenheten utan serviceavgift med kontanter eller de vanligaste bank- och kreditkorten.

 • Simhallen

  De fyra olika bassängerna i simhallen erbjuder varje åldersklass ett lämpligt ställe att röra sig på.

 • Åldersvänlig stad

  Vasa stad har förbundit sig vid att främja åldrande människors delaktighet i sina sammanslutningar, utveckla åldersvänliga bostadsmiljöer samt följa upp och värdera sin åldersvänlighet.​

Evenemang

Aktuellt

Nyheter

24.1.2023

Vid Vasa medborgarinstitut Alma färdas man genom människans minne och minnen i vår

Under vårterminen är temat för de allmänna föreläsningarna en nations minne och minnen. Föreläsningarna är avgiftsfria och öppna för alla.

12.1.2023

Ny tillgänglig hiss vid Vaasan kaupunginteatteri

Invid ingången till restaurang Kulma vid Vaasan kaupunginteatteri har en ny tillgänglig hiss byggts.

9.1.2023

Nya gymgrupper och mild pilates: vårens gruppmotionstimmar börjar vecka 2!

De mångsidiga motionsgrupperna som ordnas av Vasa stads idrottsservice inleds på måndag 9.1.2023. Man kan delta i alla motionsgrupper med ett förmånligt...

Ryhmäliikuntatunti