Förbigå menyn
Avantouimarit naiset

Seniorer

För seniorer erbjuder vi idrottsservice, kulturevenemang och gruppaktiviteter. Hitta också information om lokala mötesplatser och digitalt stöd.

Vår service för seniorer

 • Digitalt stöd och rådgivning för elektronisk ärendehantering

  Via det digitala stödet får du råd och hjälp med att använda dator, mobil, surfplatta och e-tjänster. Syftet med det digitala stödet är att hjälpa kommuninvånarna att självständigt och på ett säkert sätt använda apparater och uträtta ärenden elektroniskt.

 • Förutseende boende

  Boendebehoven kan ändras i och med att man åldras och det som fungerar nu, kan vara en utmaning om tio år. Genom att se till att det egna hemmet fungerar och är säkert blir det möjligt att bo hemma och fortsätta ett självständigt liv även när man blir äldre. Detta är en viktig faktor även med tanke på boendetrivseln.

 • Kassatjänster

  Vasa stads fakturor kan betalas vid Samserviceenheten utan serviceavgift med kontanter eller de vanligaste bank- och kreditkorten.

 • Mötesplatser

  Vill du lära känna dina grannar? Letar du efter nya vänner? Känner du dig ensam? Här är exempel på platser där du kan träffa och spendera tid med andra människor.

 • Simhallen

  De fyra olika bassängerna i simhallen erbjuder varje åldersklass ett lämpligt ställe att röra sig på.

 • Åldersvänlig stad

  Vasa stad har förbundit sig vid att främja åldrande människors delaktighet i sina sammanslutningar, utveckla åldersvänliga bostadsmiljöer samt följa upp och värdera sin åldersvänlighet.​

Evenemang

Aktuellt

Nyheter

Inget innehåll hittades.