Förbigå menyn
Avantouimarit naiset

Seniorer

I fråga om service för seniorer finns gemenskapsinriktad seniorklubbsverksamhet, idrottsservice och kontaktskapande mötesplatser. I enheterna för serviceboende ordnas även dagklubbsverksamhet.

Vår service för seniorer

 • Digitala kulturtjänster

  Kulturen försiggår ofta som live, vid ett visst ögonblick och på en viss plats. Men kultur kan också upplevas och avnjutas på flera sätt även virtuellt i form av digital kultur.

 • Förutseende boende

  Boendebehoven kan ändras i och med att man åldras och det som fungerar nu, kan vara en utmaning om tio år. Genom att se till att det egna hemmet fungerar och är säkert blir det möjligt att bo hemma och fortsätta ett självständigt liv även när man blir äldre. Detta är en viktig faktor även med tanke på boendetrivseln.

 • Kassatjänster

  Vasa stads fakturor kan betalas vid Samserviceenheten utan serviceavgift med kontanter eller de vanligaste bank- och kreditkorten.

 • Simhallen

  De fyra olika bassängerna i simhallen erbjuder varje åldersklass ett lämpligt ställe att röra sig på.

Evenemang

Aktuellt

Nyheter

28.9.2022

Seniorernas kulturfestival ordnas i Vasa 1–14.10.2022

Den nationella ARMAS-festivalen som gör de äldres röster hörda ordnas i Vasa 1–14.10.2022.Det mångsidiga programmet omfattar inkluderande verksamhet,...

Senior lyssnar på musik
7.9.2022

Stöd med tre ord: ”Hur går det?”

När har du senast frågat en vän, arbetskamrat eller familjemedlem, hur det går för hen? Ungdomsfullmäktige i Vasa utmanar alla vasabor att fråga en...

Nainen ja meri
17.8.2022

Ännu hinner du ange en främjare av seniorernas välbefinnande!

Vasa äldreråd premierar årligen under seniorfesten personer som främjat välbefinnandet bland seniorerna. I år firas seniorfesten 14.10 i stadshuset....

14.6.2022

Ange en främjare av seniorernas välbefinnande!

Vasa äldreråd premierar årligen under seniorfesten personer som främjat välbefinnandet bland seniorerna. I år firas seniorfesten 14.10 i stadshuset.

Nainen jumppaa käsipainoilla