Förbigå menyn
isä ja lapset

Hemstrand, Skogsberget, Stenhaga, Forskärr, Västerängen

Hemstrands äldre bebyggelse och stämningsfulla gårdar erbjuder ett ställe att bo på i närheten av centrum och Stenhagas butiker. Skogsberget, Stenhaga, Västerängen och Forskärr hör till Vasas nyaste bostadsområden. Många barnfamiljer bygger sina hus här, så lekkamrater finns i granngårdarna.

Hemstrand

I Hemstrand finns det huvudsakligen egnahemshus och småhus.

Skogsberget, Stenhaga, Västerängen och Forskärr

Skogsberget, Stenhaga, Västerängen och Forskärr hör till Vasas nyaste bostadsområden. Många barnfamiljer bygger sina hus här, så lekkamrater finns i granngårdarna. Skogsberget är ett av Vasas nyaste bostadsområden och där finns bland annat ett skidspår.

Stenhaga

Stenhaga har på några år expanderat kraftigt och blivit en stor handelskoncentration. Handelskoncentrationen finns intill centrala trafikleder och det är lätt att ta sig till Stenhaga också från andra orter.

Vår service i området

 • Böle lekplats

  Drakeldsgatan, Vasa

  Böle lekplats är belägen i Forskärr och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Området är utrustat med konditionsredskap, karuseller, klätter-rutschbana, fjädergungor, klätternät, rutschbana, gungor och sandlåda. I parken finns också fasta bänkar och en bord–bänkkombination, där du kan äta medhavd matsäck. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Hemstrands daghem

  Gustavsrovägen 31, 65300 Vasa

  Vi stöder barnen i deras individuella växande i en hemtrevlig miljö. Natur och miljö beaktas i verksamheten, så att intresse och respekt för naturen väcks hos barnet.

  Monica Nyman
  Daghemsföreståndare
  Mobiltelefon
  040 357 7816
  monica.nyman@edu.vaasa.fi

 • Lions-parken
 • Lions-parkens lekplats

  Katinkullankuja, Vasa

  Lions-parkens lekplats är belägen i Skogsberget och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Området är utrustat med talrör, älgfjädergunga, klätter-rutschbana, karusell, gungor, balansgång, rutschbana och sandlåda. I parken finns en bord–bänkkombination, där du kan äta medhavd matsäck. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Lärkgatans lekplats

  Bryggerivägen, Vasa

  Lärkgatans lekplats är belägen i Dragnäsbäck och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Området är utrustat med karuseller, rutschbana, klättertorn, fjädergunga, sandlåda, gungor och fotbollsmål. Medhavd matsäck kan du äta på de fasta bänkarna. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Mesgrändens lekplats

  Mesgränden, Vasa

  Mesgrändens lekplats är belägen i Dragnäsbäck och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Lekplatsen är utrustad med sandlåda, karuseller, gungor av olika slag, spelvägg, klätterställning, lekstuga, fjädergungor, rutschbana. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Metsäkallion päiväkoti

  Borgaregatan 34, 65230 Vasa

  Daghemmets vardag bygger på högklassig, upplevelserik och mångsidig stimulansverksamhet.

  Tid finns för lek och samvaro, utevistelse och fysiska aktiviteter förekommer dagligen.

  Arja Lipasti
  Daghemsföreståndare
  Telefon
  0400 915 784
  arja.lipasti@edu.vaasa.fi

 • Paukkulaparkens lekplats

  Paukkulavägen, Vasa

  Paukkulaparkens lekplats är belägen i Bobäck och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Parken är utrustad med klätternät, skepp för små barn, lekstuga, klätter/träningsställning, hängmatta och brygga. På fasta bänkar och en bord–bänkkombination kan du äta medhavd matsäck. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Smedjegatans lekplats

  Smedjegatan, Vasa

  Smedjegatans lekplats är belägen i Hemstrand och alltid öppen för den som vill leka. Lekplatsen är utrustad med sandlåda, gungor, rutschbana, klätterställning, fjädergungor och klätter/träningsställning. I parken är det också trevligt att äta medhavd matsäck. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Västerängens lekplats

  Länsiniityntie, Vasa

  Västerängens lekplats är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Området är utrustat med spelvägg, skepp, klätterställning, fjädergungor, balansgång, tak att leka under, tunnel, karuseller, gungor, sandlåda och en pingvinstaty. På fasta bänkar och en bord–bänkkombination kan du äta medhavd matsäck. Den här parken passar för alla åldrar.