Förbigå menyn

Aktiviteter och natur

Sök intressanta aktiviteter och attraktioner enligt typ och/eller område eller med hjälp av sökord, avsluta med att trycka ”Visa Sökresultat”.

Välj typ
Ta bort filter
 • Floating Sauna

  Sandö, Vasa

  Floating Sauna är en 6 x 10 m stor bastuflotte som ligger placerad vid Sandö, endast 1,4 km från Vasa centrum.

  • Personer: Max 15 personer ombord
  • Marschfart: 4 knop.
  • Mat / Dryck: Möjligt att förhandsbeställa mat eller att ta med egen. Ombord finns en stor gasgrill. Bastuflotten har inga utskänkningsrättigheter, så man kan ta med egen dryck.

  I bastun ryms samtidigt 8 personer. Ombord finns även ett inomhus utrymme, med soffa och bord. På takterrassen, gasgrill, solstolar, soffgrupp. Engångstallrikar, -glas och -bestick finns. Även toalett finns.

  Vill ni lämna stranden väljer ni “Floating sauna med kapten” då kan ni under bokningen åka ut och njuta av Vasas vackar skärgård samtidigt som ni bastar.

   

  +358 044 210 6069, +358 40 961 5457

  info@rentitwasa.fi

  https://www.rentitwasa.fi/

  Facebook

 • KvarkenEscape

  Vallgrundvägen 78, Korsholm

  Livet blir alltid roligare med lite underhållning, skratt och äventyr.

  KvarkenEscape erbjuder utmaningar, underhållning och nöje åt såväl vuxna som barn i form av enastående escaperoom ute i Kvarkens världsarv. Äventyren har anknytning till livet i Kvarkens skärgård förr och nu. Fast med kanske lite, eller ja, mycket, extra kryddade tolkningar.

  Läs mer om rummen på hemsidan!

  +358 40 1968 441

  info@kvarkenescape.fi

  https://www.kvarkenescape.fi/

  Facebook

 • A Rymningsspelet - Kvarkens Sjöodjur

  Replotvägen 2, Korsholm

  Målning av ett sjöodjur.

  Upplev världsarvet Kvarkens skärgård på ett nytt sätt och spela rymningsspelet på besökscentret Världsarvsporten vid Replotbron!

  Sjöodjur observerades för första gången i Kvarkens skärgård redan på 1800-talet. Nu verkar det ha kommit tillbaka till vårt steniga rike. Gå in i utställningen Weichsel och följ upp monstret!

  Vem kan spela?
  Vårt rymningsspel kan spelas av vuxna och barn från 7 år och uppåt. Barn i skolåldern rekommenderas att spela tillsammans med en vuxen. Utställningsrummet är tillgängligt, så spelet passar även för personer med nedsatt rörlighet med en assistent. Spelet kan spelas på svenska, finska eller engelska.

  Speltid: 45 minuter

  Antal spelare: 2-6 spelare

  +358 50 3466 200

  info@kvarken.fi

  https://www.vaasa.fi/sv/se-och-upplev/kvarkens-skargard/upplev-i-kvarken/att-gora-i-kvarken/kvarkens-sjoodjur-ett-rymningspel/

 • Stadståget Lilliputti

  Vasa

  Lilliputti stadståget tar dej runt i Vasa på ett trevligt sätt. Lilliputti ser roligt ut och kör runt lagom långsamt för att du skall hinna se Vasa ur en ny vinkel.

  Lilliputti kör igen på sommaren 2022! Ruttkörningar fr.om. 27.6.2022. Mer detaljerade tidtabeller publiceras i maj. Finns möjlighet att boka privata körningar 9.5.-23.6.2022.

   

  +358 20 796 1300

  info.tropiclandia@puuhagroup.com

  https://www.tropiclandia.fi/sv/lilliputti_tag/

  Facebook

 • Vasa kajakuthyrning

  Strandgatan 21, Vasa

  Vaasa Kajakuthyrning erbjuder alla tillgång till havet och möjligheten att paddla i exempelvis Vasa skärgård eller Kvarkens världsnaturarv.

  Startplatsen är sommartid invid Strandgatan 21 i Vasa, där kan kajaken sjösättas. Sommaren 2022 öppnas en ny uthyrningsplats vid Vargis ödestuga i Replot.

  Du kan även hämta kajaken och transportera den till det ställe du föredrar att starta din paddling. Om du hyr en större mängd kajaker, kan vi även hyra en släpvagn med kajakställning. På vagnen ryms totalt 10 kajaker.

  Bokningsalternativ:

  • 3 timmar
  • hel dag (9-18)
  • veckoslut (fr-sö)

  Boka!

  +358 40 505 5665

  info@vaasankajakkivuokraus.fi

  https://www.vaasankajakkivuokraus.fi/

 • Wasa Up - klättringscenter

  Strandgatan 2, Vasa

  Vasa klättercenter, Wasa Up, erbjuder både lättare klättringsrutter för nybörjare och rutter som kräver teknik och uthållighet för den mer erfarna klättraren.

  Du kan också utmana dig själv och dina vänner på ninjabanan och hitta ny styrka, balans och välmående i våra gruppträningstimmar. Klättring och OCR-banan kan du enkelt pröva på utan tidsbokning!

  Hos oss kan du även boka mångsidiga paket för olika grupper för att t.ex. stärka gruppdynamiken eller välmåendet. Välkommen!

   

  +358 50 543 4907

  info@wasaup.fi

  https://www.wasaup.fi

  Facebook

 • West Coast Rib Charter

  Söderskogsvägen 164, Korsnäs

  Båt

  Följ med på någon av våra turer eller låt oss skräddarsy en egen skärgårdstur åt dig.

  Båten har kapacitet för 12 passagerare. Observera att minimiantal passagerare för att båten ska avgå är 8 st. Ifall din tur skulle bli inställd försöker vi hitta en lösning som passar just dig.

  Vi skräddarsyr gärna paket med helhetslösningar till företag och grupper. ​I paketet kan ingå t.ex. samarbetsövningar i vattnet, en fartfylld “3-kamp”, bastubad, kajakpaddling, aktiviteter med vattenskoter, catering eller restaurangbesök. Vi kan också ordna övernattning.

  Hemmahamnen är Molpe men avgång kan ske från hamnar i området mellan Närpes till Korsholm.

  +358 (0) 50 3672037

  westcoastribcharter@gmail.com

  https://www.westcoastribcharter.com/

  Facebook

 • ZIP Adventure Park

  Uddnäsvägen 15, Vasa

  Välkommen till Zip Adventure Park – äventyrsparken, vackert belägen i Vasa, Finlands soligaste stad. Här kan du uppleva en annorlunda, fartfylld och utmanande dag i äventyrets tecken oavsett ålder och oavsett om du är tillsammans med familjen, företaget, din förening eller kompisgänget. Vi erbjuder utmaningar för alla åldersgrupper – förflytta dig mellan trädtopparna, utmana dig själv och njut av både spänningen och utsikten.

  +358 40 832 2221

  info@zipadventurepark.fi

  http://www.zipadventurepark.fi

  Facebook

 • FindOut Vaasa

  Rewell Center, Övretorget, Vasa

  Find Out Vaasa

  Ni går in i ett rum och tar er ut – om ni kan. Olika pussel, hinder, lås och problem gör det svårare att ta sig ut. Ni har en timme på er att hitta lösningen, ta er ut och vara en del av berättelsen.

  Våra kunder är kompis-, friskvårds-, möhippe- och svensexgäng, familjer, föreningar och andra som vill ha nya, roliga upplevelser. Kom och prova nånting ovanligt, roligt och överraskande nyttigt!

  +358 40 024 7090

  jerkka@findout.fi

  https://www.findout.fi

  Facebook

 • H2O Rental

  Uddnäsvägen 34, Vasa

  H2O är en uthyrningstjänst i Vasklot, Vasa. Uthyrningen fungerar i de idylliska utrymmen som tidigare inhyste en sjöbevakningsstation. Vi erbjuder skärgårdsupplevelser för såväl sjöbjörnar som landkrabbor. Kasta loss utan fördomar – med det egna gänget eller tillsammans med en kapten. Medan du utforskar UNESCOs världsarvsskärgård kan du hitta alldeles nya sidor också av dig själv!

  +358 50 477 1910

  info@h2orental.fi

  https://www.h2orental.fi/

  Facebook

 • Jetlyfe Oy/ vattenskoter uthyrning

  Rantakatu 26, Vaasa

  Den högsta kvaliteten på hyra av vattenskotrar på västkusten! De två vännerna undrade vad de skulle göra nästa sommar. De beslutade att deras företag skulle ge möjlighet att utforska Vasa skärgårds sevärdheter från havet med högkvalitativa och välutrustade vattenskotrar. Nu har du också möjlighet att se Raippaluotobron från havet eller ha en solig picknick på någon av de många öarna i Vasa. Vår flotta inkluderar fyra SEA-DOO SPARK TRIXX 3UP vattenskotrar, som är lätta att använda och enkelt kan hyras från Kruunumakasiini pir.

  0405776959

  jetlyfevaasa@gmail.com

  http://www.jetlyfevaasa.fi/r_etusivu.html

  Facebook

 • MakeItOut

  Teräsgränd 3, Vasa

  Make it Out

  Room Escape är spännande och beroendeframkallande interaktiv problemlösning i grupp. Er uppgift är att inom 60 minuter ta er ut ur escape rummet. Makeitout erbjuder två unika spel i centrum av Vasa.

  +358 20 799 1322

  info@makeitout.fi

  https://makeitout.fi

  Facebook

 • Stormcharter

  Korsholm

  Vi kör med en svävare av märket Slavir 6KO med miljövänlig motor Toyota 2GR V6 EFI 240hk. Passagerarmängd max 7 personer/1100kg.

  Vi tar oss fram på land , is, snö och vatten. Max våghöjd 60cm. Vintertid på is, inga begränsningar. Eftersom vi befinner oss ca. 40 cm upp i luften så tar vi oss fram där ingen annan kan köra.

  Vi har inga fastslagna rutter men vi har många goda förslag. Kunden bestämmer var man vill bli hämtad och vart man vill åka. Vi kör oftast i Vasa och Korsholms skärgård, men naturligtvis i hela Kvarkenområdet, vid behov.

  +358 40 147 9212

  http://stormcharter.fi/

 • SUP Station Vaasa

  Sandö, 65170 Vasa

  Västkustens Pärla Vasa bjuder på fina förhållanden för SUP paddling! Vid Sandö simstrand kan man hyra en bräda för SUP paddling på egenhand eller delta i en upplevelse i grupp, på utflykter eller ledda timmar!

  +358 44 727 9108

  wetboysfinland@gmail.com

  http://www.supstation.fi/vaasa/

  Facebook

 • The Club Billiard

  Fredsgatan 22, Vasa

  The Club Billiard är en biljardsal i centrum av Vasa. I salen finns två fullstora Snooker-bord, sex fullstora Pool-bord samt en trivsam loungen med bl.a. två dartstavlor och olika brädspel.

  The Club erbjuder alla en möjlighet att tillbringa fantastiskt roliga stunder med kompisarna. Våra unika programpaket erbjuder fartfylda upplevelser för olika grupper t.ex. välmående dag, julfest, kundtillställning eller team-dag.

   

  +358 40 089 7199

  info@theclub.fi

  https://www.theclub.fi/

  Facebook

 • Vasa Paintball uthyrning

  Moottorikatu 2, 65170 Vaasa

  Mindre än en kilometer från Vasa centrum kan du uppleva spänningen i ett färgbollsspel i det före detta nöjesfältet. Upplev en av Finlands finaste spelplaner i Wasalandia. Denna postapokalyptiska spelplats kommer garanterat att höja din puls och adrenalinproduktion till molnen. Paintball passar alla äventyrare från 7 år och uppåt.

  Vi ordnar privata spel för grupper på cirka två timmar. Så sätt ihop laget och boka spel.

  +358 40 481 9594

  info@vaasanpaintballvuokraus.fi

  https://www.vaasanpaintballvuokraus.fi/

  Facebook

 • Vasa skejtpark

  Träskgatan 7, Vasa

  Ilmakuva Vaasan skeittipuistosta

  Skejtparken finns på Vöråstans sida i Metvikens aktivitetspark, i ändan av Storalånggatan norr om parkeringsområdet.

  Den cirka 1 000 kvadratmeter stora skejtparken i betong öppnades hösten 2021.

  https://www.vaasa.fi/sv/bo-och-lev/fritid/idrott-och-friluftsliv/utomhusidrottsplatser/skejtparken/