Ohita valikko
Unesco Maailmanperintö

Nappaako hauki vai ahven?

Vaasa on vuoden lähikalastuspaikka Suomessa

Vaasan seudulla voi kalastaa aivan keskustan tuntumassa tai kaukana ulkosaaristossa. Kalavesien hyväksi on tehty paljon töitä, ja kalansaaliit ovat yleensä erinomaisia. Todennäköisimmin koukkuun tarttuu ahven, mutta myös haukea ja kuhaa on paljon. Vaasa on valittu vuoden 2019 lähikalastuspaikaksi Suomessa, mikä todistaa sen minkä vaasalaiset jo tietävät: kaupunkikalastusmahdollisuudet ovat vertaansa vailla!

Kaupunkikalastukseen sopivia paikkoja on esimerkiksi Vaskiluodossa, Palosaarella ja Sundomissa. Onkilahteen on juuri rakennettu kalastuslaituri, joka on esteettömästi saavutettavissa. Pakkaa vieheet reppuun ja pyrähdä parhaille kalapaikoille nopeasti vaikka pyörällä tai kävellen. www.vaasa.fi/kalastus

Kalastajakylän apajilla

Merenkurkun ulkosaaristo tarjoaa kalastajalle runsaiden saaliiden lisäksi ainutlaatuisia maisemia. Ota suunta kohti Svedjehamnin satamaa ja lähde veneellä luonnonkauniiseen saaristoon. Kalavedet ovat parhaimmillaan pikkusaarien ja luotojen ympärillä. Samalla voit tutustua Bodbackanin vanhaan kalasatamaan, josta kuljetettiin postia Merenkurkun yli Uumajaan vielä 100 vuotta sitten. Saariston ulommaiselta saariryhmältä Valassaarilta on vain noin kymmenen meripeninkulman matka Ruotsiin.

Suoraan valmiiseen pöytään

Vaasan Kalarannan ravintoloissa tai lähiruokaa myyvässä myymälässä pääset helposti maistelemaan parhaita kalaherkkuja. Tarjolla on aina tuoretta, lähi­alueelta pyydettyä kalaa. Kalastuksen talosta saa myös tietoa kalastukseen liittyvistä asioista ja kalastuselinkeinosta Pohjanmaalla. Erityisen hyvä hetki vierailla Kalarannassa on kesäkuinen Kalastuksen päivä, joka järjestetään kivenheiton päässä Sisäsatamassa.

Julkaistu 14.2.2020

Tarinoita Vaasan seudulta