Förbigå menyn

Artikelkategorier: Nyheter

Vinterbadplatsen i Inre hamnen stängs 23.4

Publicerad: 9.4.2024

Badsäsongen vid Vasas vinterbadplats i Inre hamnen avslutas 23.4.2024. Inget beslut har ännu fattats om huruvida vinterbadplatsen öppnas igen nästa säsong.

Den brygga som leder till vinterbadplatsen i ändan av Sandögatan tas ur bruk tisdag 23.4. Omklädningshytterna finns på en separat betongpontonbrygga, som bogseras bort lite senare.

– Omklädningshytterna hyr vi, och hyreskontraktet för dem gäller alltid en månad åt gången. I maj blir det soligt och allt flera människor tillbringar tid på stränderna. Eftersom omklädningshytterna är öppna, ökar då också risken för skadegörelse, motiverar Jarmo Latvala som är serviceansvarig vid grönområdesteamet.

Tusentals besökare på det populära stället

Under vintersäsongen har det gått bra för vinterbadplatsen, ingen skadegörelse har upptäckts. Små ändringar har gjorts på basis av respons från användarna.

– Till exempel en av de två stegarna som ledde ner i vaken ersattes med en trappa som inte är så brant, och mattorna i omklädningshytterna har bytts ut, säger Latvala.

Inget beslut har ännu fattats om huruvida vinterbadplatsen öppnas igen nästa säsong. Vinterbadplatsen i Inre hamnen genomfördes denna vinter med finansieringen för den inkluderande budgeteringen, som uppgick till 15 000 euro.

Vinterbadplatsen, som öppnades i december 2023 och är öppen för alla och gratis, har varit verkligt populär: under statistikperioden på cirka tre och en halv månader har den haft över 6 200 besökare.