Förbigå menyn

Information om coronaviruset

Aktiviteter och natur

Sök intressanta aktiviteter och attraktioner enligt typ och/eller område eller med hjälp av sökord, avsluta med att trycka ”Visa Sökresultat”.

Välj typ
Ta bort filter
 • Gästhamnar längs Solrutten

  Från Sideby udd i söder och till Ohtakari utanför Karleby i norr.

  Benämningen “Solrutten” är ett begrepp som formats under 1970-talet. De aktörer som då var aktiva med att utveckla båtfararnas förutsättningar att ge sig ut på långfärder längs med Bottniska vikens östra kust myntade begreppet Solrutten. Solrutten går genom ett kustland som omfattar 13 kommuners kust och skärgårdsområden som börjar vid Sideby udd i Kristinestad i söder och slutar vid Ohtakari utanför Karleby i norr.

  Farlederna beskrivs kommunvis på webbplatsen. Det här i syfte att underlätta navigering bland sidorna, men också av den orsaken att större delen av den lokala informationen för besökare tillhandahålls av kommunerna eller lokala organisationer.

  Den österbottniska skärgården är grund och fylld med stenar varför det krävs noggrannhet vid navigering i farvattnen. Särskild noggrannhet krävs vid insegling och angöring vid besöksplatserna. Solrutten har gjort en ansats att utveckla inseglingsbeskrivningarna att svara mot önskemål som skeppare framfört. Det här gäller i synnerhet kommentarer som framförts av de skeppare som har fritidsbåtar med känsliga kölar och stora köldjup. En del svåra passager beskrivs också.

  På webbplatsen solrutten.fi finns förslag till rutt val samt rekommenderade utfärdsmål och besöksplatser. I kartfunktionen kan du lätt klicka fram önskad båthamn och sedan från den sidan söka hamnens inseglings- och farledsinformation.

  http://solrutten.fi

  Facebook

 • Uimarannat Närpiössä
 • Fagerö minigolf

  Björkgrundsvägen 1, Närpes

  Fagerö minigolf bana ligger strax intill restaurang Sea Side vid Fagerö dansbana. Varför inte spela en turnering minigolf och sedan besöka restaurangen när ni blir hungriga?

  +358 6 225 2666

  info@fagero.fi

  http://www.fagero.fi/sv/aktiviteter

 • Närpes Bowlinghall

  Simhallsvägen 1, Närpes

  +358 6 224 3152

  narpesbowlinghall@gmail.com

  http://www.narpesbowlinghall.surftown.fi/

  Facebook

 • Närpiön uimahalli
 • Vandringsleder i Närpes

  Närpes

  • Vargbergets naturstig 5 km och Goljatleden 17,8 km. Start från Vargbergets fritidscentrum
  • Tjärlax vandringsled 4,1 km alternativt en kortare stäcka på 1,7km. Start från Tjärlax camping.
  • Fållbäckstigen i Övermark 7km. Start från Högåsens sportstuga.
  • Erklassstigen i Pörtom 2km tur/retur. Start från begravningsplatsen eller byn
  • Raineåsens vandringsstig till storstenrösback forngravar vid Risnästräsket och 2,1 km runt träsket. Start från parkeringsplatsen fröbi jaktstugan.
  • Risnästräskstigen i Övermark, 0,9km till grillkåtan vid Risnästräsket och 2,1 km runt träsket. Start från parkeringsplatsen vid Heide skogsväg.

  https://www.narpes.fi/sv/kultur-fritid-och-unga/idrott/vandringsleder-i-narpes

  Facebook

 • West Canoe

  Uljensvägen 51 b, 64220 Yttermark

  Vi erbjuder uthyrning och försäljning av kanoter, kajaker och Stand-Up-Paddle brädor. Vi finns i Yttermark, Närpes, 70 km söder om Vasa.

  +358 40 164 2162

  hakan@westcanoe.com

  http://www.westcanoe.com/

  Facebook