Förbigå menyn

Information om coronaviruset

Aktiviteter och natur

Sök intressanta aktiviteter och attraktioner enligt typ och/eller område eller med hjälp av sökord, avsluta med att trycka ”Visa Sökresultat”.

Välj typ
Ta bort filter
 • Skärgårdskryssningar enligt tidtabell

  Kvarkens skärgård, Vaasa

  Vill du uppleva Kvarkens världsarv på ett alldeles nytt sätt? Kanske vill du då se vårt eget röda Eiffeltorn på Valsörarna? Under en världsarvskryssning kan du bekanta dig med både den inre och den yttre skärgården – små paradis under vackra sommardagar.

   

   

  https://www.vaasa.fi/sv/se-och-upplev/kvarkens-skargard/upplev-i-kvarken/att-gora-i-kvarken/kryssningar-och-battransport/

 • Vörå skidcentrum

  Skidbacksvägen 16, Vörå

  Välkommen till Vörå skidcentrum! Vintertid ger Vörå skidcentrum ypperliga möjligheter till skidåkning både på längden och utför. Spåren fungerar sommartid som motionsleder.

  +358 50 591 4698, 6 382 1111

  https://www.vora.fi/kultur-och-fritid/vora-skidcentrum/

  Facebook

 • Gästhamnar längs Solrutten

  Från Sideby udd i söder och till Ohtakari utanför Karleby i norr.

  Benämningen “Solrutten” är ett begrepp som formats under 1970-talet. De aktörer som då var aktiva med att utveckla båtfararnas förutsättningar att ge sig ut på långfärder längs med Bottniska vikens östra kust myntade begreppet Solrutten. Solrutten går genom ett kustland som omfattar 13 kommuners kust och skärgårdsområden som börjar vid Sideby udd i Kristinestad i söder och slutar vid Ohtakari utanför Karleby i norr.

  Farlederna beskrivs kommunvis på webbplatsen. Det här i syfte att underlätta navigering bland sidorna, men också av den orsaken att större delen av den lokala informationen för besökare tillhandahålls av kommunerna eller lokala organisationer.

  Den österbottniska skärgården är grund och fylld med stenar varför det krävs noggrannhet vid navigering i farvattnen. Särskild noggrannhet krävs vid insegling och angöring vid besöksplatserna. Solrutten har gjort en ansats att utveckla inseglingsbeskrivningarna att svara mot önskemål som skeppare framfört. Det här gäller i synnerhet kommentarer som framförts av de skeppare som har fritidsbåtar med känsliga kölar och stora köldjup. En del svåra passager beskrivs också.

  På webbplatsen solrutten.fi finns förslag till rutt val samt rekommenderade utfärdsmål och besöksplatser. I kartfunktionen kan du lätt klicka fram önskad båthamn och sedan från den sidan söka hamnens inseglings- och farledsinformation.

  http://solrutten.fi

  Facebook

 • Vöyrin Uimarannat
 • Herrgårdsleden

  Tottesund 529, Vörå

  Den 3,6 kilometer långa leden börjar från Tottesunds herrgård och går igenom herrgårdsparken, därifrån tar den en sväng ut till Bytesholmsudden och kommer tillbaka till herrgården. Terrängen varierar från en rejäl och lättpromenad grusväg till små upptrampade stigar.

  https://www.vora.fi/kultur-och-fritid/tottesund/

 • Kimo vandringsleder

  Kimobruk, Bruksgatan 38, Vörå

  Start från Kimo Bruk. Rutter från 1,5 km och uppåt. Lederna är tre till antalet. Karta och en mera utförlig broschyr finns att köpa på Kimo Bruks Museum & Galleri och på Einars café.

  http://www.vora.fi/kultur-och-fritid/idrott/vandringsleder/

 • Kvarken Nature and Fishing Tours

  Kvarken Nature and Fishing Tours erbjuder guidade fisketurer och olika aktiviteter ute i naturen året om.

  Vi tar gärna emot både privatpersoner, skolor och företagsgrupper. Guidningar är ett uppskattat sätt att vistas ute i den rofyllda naturen och samtidigt lära sig något nytt.

  Vår verksamhet bygger på hållbarhet och med respekt för natur och lokala traditioner.

  +358 44 527 2314

  info@kvarkennatureandfishing.fi

  https://www.kvarkennatureandfishing.fi/

  Facebook

 • Mickelsörarnas naturstig

  Vörå

  Mickelsörarnas naturstig på Kummelskär i Maxmo är 2 km lång. På stigen bekantar man sig med landhöjningssträndernas geologi, växtlighet och djur, grunder till fiskestugor och båtplatser från 1500-talet.

  Leden startar från gårdsplanen Mickelsörarnas naturstation. Mickelsörarna kan bara besökas av båtburna gäster.

  https://www.utinaturen.fi/kvarken/ruttbeskrivningar#Mickelsorarna

 • Norrvalla

  Vöråvägen 305-307, Vörå

  Norrvalla

  Norrvalla är ett centrum för idrott i regionen och ett ypperligt ställe att t.ex. ordna rekreation och träningsläger för större och mindre grupper.

  För motion har Norrvalla en modern idrottshall med fullstora mått, gym för styrke- och konditionsträning, spinningcyklar, motionsspår, simhall och terapibassäng, uppvärmd konstgräsplan (105 m x 68 m) och fotbollshall (64 m x 40 m).

  På Norrvalla i Vörå har du alltså möjlighet att prova på många olika idrottsformer. Här finns lokaler för både små och stora grupper. Måltiderna serveras i Elsas Kök. Naturen inbjuder till friluftsliv och avkoppling.

  +358 6 383 1012

  norrvalla.reception@folkhalsan.fi

  https://www.folkhalsan.fi/idrott/norrvalla/

  Facebook

 • Norrvalla Minigolf

  Vöråvägen 305, Vörå

  +358 44 383 1000

  Facebook

 • Norrvallan uimahalli
 • Qvarken Boat Charter

  Fjärdskär rastplats, Alskatvägen, Korsholm

  Qvarken Boat Charter tar er med på en lyxig tur i Kvarkens skärgård anpassad för just dig och ditt sällskap. Tid och program kan varieras uti det oändliga, mat och dryck likaså. Boka online eller tag kontakt så ordnar vi en oförglömlig upplevelse tillsammans.
  M/S Joy hör till båttillverkaren Beneteaus Gran Turismo-modell. Beneteau Gran Turismo 49 Fly är en elegant och rymlig båt, med lyxig atmosfär att spendera kvalitetstid i med kunder, vänner och familj. Båten är 15 meter lång, och rymmer 12 passagerare på kryssningar. Sovplatser finns för åtta personer.

  +358 50 0166 263

  stig-erik.herrgard@easywash.fi

  https://www.qvarkenboatcharter.fi/

 • Vitmossens vandringsleder

  Kimovägen 101, Vörå

  Gör en utflykt till Vitmossens vackra natur med rekonstruerade sten- och bronsåldershus. Vandra bronsåldersleden till den unika boplatsen med gravrösen. Detta är den äldsta hittade boplatsen i Finland och tillhör äldre bronsåldern. Flertal tydliga husgrunder eller terrasser från nämnda tider. Rutter 3 km och 5 km. Startar vid fornhusen.

  https://www.vora.fi/kultur-och-fritid/idrott/vandringsleder/

 • Västerö vandringsleder

  Unnamed Road, 66640 Vörå

  Västerö vandringsleder ligger i Maxmo. Från naturstigen har man en mäktig utsikt västerut mot Mickelsörarna. Vandringsledernas längd varierar mellan ca. 3 och 12 km och är tillgängliga med bil. Startpunkterna är Söderskatavägens och Equityvägens parkeringsplatser.

  Invid stigen finns minnesmärket över vapenfartyget Equity, Ryssberget, gammal landhöjningsskog, havsvikar, flador och havsstränder.

  Längs stigen finns eldplatser och rastplatser, torrtoaletter och två raststugor. I stugan kan man övernatta, eller bara koka kaffe. Eldstäderna i raststugorna får inte användas. Eldplatserna får användas, men det finns inget vedlager. I Söderskatan, på uddens sydliga strand, finns även Forststyrelsens brygga.

  Vid parkeringsområdena finns en karta över området och kartor finns även längs stigen.

  https://www.utinaturen.fi/kvarken/ruttbeskrivningar#Vastero_SV

 • Vörå Golfbana

  Skidbacksvägen 16, Vörå

  Vörå Golfbana sträcker sig naturskönt runt Baggberget invid Vörå Skidcentrum. 9 håls banan öppnades för allmänheten i juli 2009.

  För spel på banan krävs green card och medlemskap i en golfförening.

  http://www.voragolf.fi

  Facebook

 • Botniacyklingen

  Vörå

  Botniacyklingen är med sina 1400 deltagare ett av de största cykelmotionsloppen i Finland. Loppet är känt för att erbjuda sina deltagare en suverän stämning, fina arrangemang och natursköna vyer.

  Vår företagsklass har blivit en succé. Om ni är 5 eller flera från samma företag som cyklar någon av sträckorna kan ni förutom trevlig samvaro och förbättrad kondition även vinna en trevlig firmafest med tre rätters middag på Restaurang Strampen i Vasa.

  Anta utmaningen och känn dig hjärtligt välkommen att delta!

  http://botniacyklingen.fi/

  Facebook