Förbigå menyn

Aktiviteter och natur

Sök intressanta aktiviteter och attraktioner enligt typ och/eller område eller med hjälp av sökord, avsluta med att trycka ”Visa Sökresultat”.

Välj typ
Ta bort filter
 • INGSVA

  https://www.ingsva.fi/

  Facebook

 • Skärgårdskryssningar enligt tidtabell

  Kvarkens skärgård, Vaasa

  Vill du uppleva Kvarkens världsarv på ett alldeles nytt sätt? Kanske vill du då se vårt eget röda Eiffeltorn på Valsörarna? Under en världsarvskryssning kan du bekanta dig med både den inre och den yttre skärgården – små paradis under vackra sommardagar.

   

   

  https://www.vaasa.fi/sv/se-och-upplev/kvarkens-skargard/upplev-i-kvarken/att-gora-i-kvarken/kryssningar-och-battransport/

 • Vörå skidcentrum

  Skidbacksvägen 16, Vörå

  Välkommen till Vörå skidcentrum! Vintertid ger Vörå skidcentrum ypperliga möjligheter till skidåkning både på längden och utför. Spåren fungerar sommartid som motionsleder.

  +358 50 591 4698, 6 382 1111

  https://www.vora.fi/kultur-och-fritid/vora-skidcentrum/

  Facebook

 • Andkil vandringsled

  463V+52 Kondivor

  Andkil vandringsled består av två sträckor, en på 1,7 km och en längre runda på nästan 9 km.

  Skyltning till leden från Rejpeltvägen/Torrkullvägen och vidare mot Kondivorvägen.

  Den första delen av den längre sträckan, består av stigande terräng, delvis över hällor och stenar. Sedan fortsätter man genom skog, mark och öppna landskap. Ledens högsta punkt är på hela 52 meter över havet. Längs senare delen av leden finns platser utmärkta med skyltar, där platsernas namn är skrivna på dialekt. Namnet på platserna har uppkommit genom gamla sägner. Låt din fantasi leva och hitta på historien bakom platsernas namn.

  Karta.

  https://www.vora.fi/kultur-och-fritid/idrott/vandringsleder

 • Arvidsstigen och Vernersstigen

  Haviståkersvägen 95, Vörå

  Puu

  Start: Haviståkersvägen 95, Vörå. Stigarna startar bakom uthuset vid Arvidsgården.
  Sträcka: Arvidsstigen 1,3 km
  Vernersstigen 1,5 km

  Passar bra för alla. Även tillgänglig med barnvagn. Under sommarhalvåret finns sagofigurer och leksaksdjur längs stigarna.

  https://www.vora.fi/kultur-och-fritid/idrott/vandringsleder

 • Gästhamnar längs Solrutten

  Från Sideby udd i söder och till Ohtakari utanför Karleby i norr.

  Benämningen “Solrutten” är ett begrepp som formats under 1970-talet. De aktörer som då var aktiva med att utveckla båtfararnas förutsättningar att ge sig ut på långfärder längs med Bottniska vikens östra kust myntade begreppet Solrutten. Solrutten går genom ett kustland som omfattar 13 kommuners kust och skärgårdsområden som börjar vid Sideby udd i Kristinestad i söder och slutar vid Ohtakari utanför Karleby i norr.

  Farlederna beskrivs kommunvis på webbplatsen. Det här i syfte att underlätta navigering bland sidorna, men också av den orsaken att större delen av den lokala informationen för besökare tillhandahålls av kommunerna eller lokala organisationer.

  Den österbottniska skärgården är grund och fylld med stenar varför det krävs noggrannhet vid navigering i farvattnen. Särskild noggrannhet krävs vid insegling och angöring vid besöksplatserna. Solrutten har gjort en ansats att utveckla inseglingsbeskrivningarna att svara mot önskemål som skeppare framfört. Det här gäller i synnerhet kommentarer som framförts av de skeppare som har fritidsbåtar med känsliga kölar och stora köldjup. En del svåra passager beskrivs också.

  På webbplatsen solrutten.fi finns förslag till rutt val samt rekommenderade utfärdsmål och besöksplatser. I kartfunktionen kan du lätt klicka fram önskad båthamn och sedan från den sidan söka hamnens inseglings- och farledsinformation.

  http://solrutten.fi

  Facebook

 • Badstränder i Vörå

  Vörå

  Vöyrin Uimarannat
 • Coronastigen, Keskis

  Brännarsintie 730, Vöyri

  Start från Keskis Uf lokal, Brännarsvägen 730.
  Ruttalternativ: 1,7 km, 3,5 km och ca 6 km. Längs leden finns bänk och en liten grillplats.
  Leden går delvis längs gamla elljusspåret samt en skogsbilväg.

  https://www.vora.fi/kultur-och-fritid/idrott/vandringsleder

 • Herrgårdsleden

  Tottesund 529, Vörå

  Den 3,6 kilometer långa leden börjar från Tottesunds herrgård och går igenom herrgårdsparken, därifrån tar den en sväng ut till Bytesholmsudden och kommer tillbaka till herrgården. Terrängen varierar från en rejäl och lättpromenad grusväg till små upptrampade stigar.

  https://www.vora.fi/kultur-och-fritid/tottesund/

 • Kimo vandringsleder

  Kimobruk, Bruksgatan 38, Vörå

  Start från Kimo Bruk. Rutter från 1,5 km och uppåt. Lederna är tre till antalet. Karta och en mera utförlig broschyr finns att köpa på Kimo Bruks Museum & Galleri och på Einars café.

  http://www.vora.fi/kultur-och-fritid/idrott/vandringsleder/

 • Kvarken Nature and Fishing Tours

  Kvarken Nature and Fishing Tours erbjuder guidade fisketurer och olika aktiviteter ute i naturen året om.

  Vi tar gärna emot både privatpersoner, skolor och företagsgrupper. Guidningar är ett uppskattat sätt att vistas ute i den rofyllda naturen och samtidigt lära sig något nytt.

  Vår verksamhet bygger på hållbarhet och med respekt för natur och lokala traditioner.

  +358 44 527 2314

  info@kvarkennatureandfishing.fi

  https://www.kvarkennatureandfishing.fi/

  Facebook

 • Kvarken4seasons

  Västerö 1665, Vöyri

  KAJAKUTHYRNING

  Kvarken4seasons erbjuder kajakuthyrning på Västerö i Maxmo skärgård. Hyr kajak för några timmar, heldag eller längre. Vi är även mobila och kan förflytta kajakerna till den startpunkt ni önskar i Maxmo skärgård. Hör av er så berättar vi mera.

   

  +358 45 883 2209

  kvarken4seasons@gmail.com

  Facebook

 • Lotlax vandringsled

  Lotlaxvägen 420, Vöyri

  Metsässä

  Skyltning från Lotlaxvägen. Längd: 3, 5 km.
  Halvvägs finns en rastplats med bordsgrupper.

  Karta

  Vandringsleden på ungefär 3,5 kilometer anlades i slutet av 1980-talet av Lars Hannus och restaurerades av hembygdsföreningen sommaren 2014. Ungefär halvvägs finns en rastplats med bordsgrupper där man kan pausa och njuta av lugnet.

  Till vandringsleden hittar man med hjälp av skyltning från Lotlaxvägen och själva leden är utmärkt i terrängen med band och pilar. Leden går ställvis genom svår terräng så hela sträckan är inte tillgänglig med exempelvis barnvagn, men till rastplatsen kommer man utan problem.

  https://www.vora.fi/kultur-och-fritid/idrott/vandringsleder

 • Mickelsörarnas naturstig

  Vörå

  Mickelsörarnas naturstig på Kummelskär i Maxmo är 2 km lång. På stigen bekantar man sig med landhöjningssträndernas geologi, växtlighet och djur, grunder till fiskestugor och båtplatser från 1500-talet.

  Leden startar från gårdsplanen Mickelsörarnas naturstation. Mickelsörarna kan bara besökas av båtburna gäster.

  https://www.utinaturen.fi/kvarken/ruttbeskrivningar#Mickelsorarna

 • Norrvalla

  Vöråvägen 305-307, Vörå

  Norrvalla

  Norrvalla är ett centrum för idrott i regionen och ett ypperligt ställe att t.ex. ordna rekreation och träningsläger för större och mindre grupper.

  För motion har Norrvalla en modern idrottshall med fullstora mått, gym för styrke- och konditionsträning, spinningcyklar, motionsspår, simhall och terapibassäng, uppvärmd konstgräsplan (105 m x 68 m) och fotbollshall (64 m x 40 m).

  På Norrvalla i Vörå har du alltså möjlighet att prova på många olika idrottsformer. Här finns lokaler för både små och stora grupper. Måltiderna serveras i Elsas Kök. Naturen inbjuder till friluftsliv och avkoppling.

  +358 6 383 1012

  norrvalla.reception@folkhalsan.fi

  https://www.folkhalsan.fi/idrott/norrvalla/

  Facebook

 • Norrvalla Minigolf

  Vöråvägen 305, Vörå

  +358 44 383 1000

  Facebook

 • Norrvalla simhall

  Vöråvägen 305, Vörå

  Norrvallan uimahalli
 • Rökiö vandringsleder

  Vöråvägen 305-307, Vörå

  Metsässä

  Skyltning från Norrvalla, Vöråvägen 305-307.
  Rutter från 3 km till 7 km.

  Förbindelseleden mellan Bobergsleden och Vitmossleden ger möjlighet till långa turer då sträckan blir över 20 km tur-retur. Kortare etapper kan även vandras längs med leden eftersom den passerar flera stickväger längs med skogsbilvägen i Rökiö där du kan starta.
  Du upplever varierande natur i form av hällor, gammal trollskog, myrar och träsk samt forntida lämningar.

  Karta   Norrvalla-Boberget
  Karta   Norrvalla-Boberget-Lasor-Vitmossen

  https://www.vora.fi/kultur-och-fritid/idrott/vandringsleder

 • Skidspår i Vörå

  Vörå

 • Vitmossens vandringsleder

  58W4+JM Tuckur

  Skyltning från Kuckusvägen 1148.
  Rutter 3 km och 5 km. Startar vid fornhusen.

  Gör en utflykt till Vitmossens vackra natur med rekonstruerade sten- och bronsåldershus. Passa på att vandra efter bronsåldersleden till den unika boplatsen med gravrösen.
  Detta är en av de äldre hittade boplatserna i Finland och tillhör äldre bronsåldern. Bekanta dig med ett flertal tydliga husgrunder eller terrasser från nämnda tider. Dessa fornlämningar låg under bronsåldern vid en havsarm som sträckte sig ända till södra delen av Vörå.

  Karta.

  https://www.vora.fi/kultur-och-fritid/idrott/vandringsleder/