Du är här

Lemming - The Little Giant Of The North, Zoltan Török
28.9.2018 - 16:43
Den internationella juryn har valt ungraren Zoltan Töröks film ”Lemming – The Little Giant Of The North” till vinnare av Vaasa Wildlife Festival. Filmen som handlar om lämmeln vann även serien för naturvetenskapliga filmer. Alla vinnande filmer visas gratis för allmänheten söndag 30.9 kl. 12–20 i Vasa huvudbiblioteks Dramasal.
Suoerämaa ja joutsen_foto Marko Gola
13.9.2018 - 11:08
Vaasa Wildlife Festival, som arrangeras redan för nionde gången, för till staden med sig naturfilmer och filmmakare från världstoppen och samtliga kontinenter. Festivalen hålls 26–30.9 och man kan då gratis få se filmer i Kulturhuset Fanny och i huvudbibliotekets Dramasal. Filmförevisningar kan även beställas till skolor, bibliotek och servicehus
kalkalpen_luchs_michael_and_rita_schlamberger_web.jpg
30.9.2016 - 16:48
Den internationella juryn har valt vinnaren av Wildlife Vaasa -festivalens naturfilmstävling. Till vinnare i den naturhistoriska serien och samtidigt hela tävlingen valdes Rita och Michael Schlambergers Making an ancient forest – Kalkalpen. I filmen reser man till de avsides skogarna i nationalparken Kalkalpen i Österrike, den största vildmarken vid Alperna. Andra i serien blev en film om nationalparken Yellowstone och tredje en film om floden Amur.